Hydrocefalus v 16. tt. Máte zkušenost?

ya_nna
9. dub 2024

Ahoj, nenašla jsem aktuální konverzaci na toto téma, nemáte prosím někdo zkušenosti?
Cca ve 13tt jsem byla na I. screeningu v Ústí. Vše probíhalo v pořádku, miminko mělo vše co mělo mít, výsledky krve v pořádku, až na lehké riziko preeklampsie a nízký volný HCG. Rizika DS negativní jak z krve tak z UZ. Kvůli nižšímu volnému HCG si mě pozvali znovu na kontrolní screening kde jsem tedy byla včera, dle UZ 16+4. Nečekala jsem nějaké komplikace, ale doktorka kroužila příliš dlouho u hlavičky a nakonec řekla, že to nahlásí nakonec, zkrátím to, komory 17mm a 20mm výsledek hydrocefalus. Zavolala si ještě jednoho lékaře pro ověření, ten to potvrdil.
Tvářili se spíš jako, že je konec, ale poslali mě ještě na genetiku, odebrali spoustu vzorků krve a teď jen musím čekat. Za týden jdu na 3d UZ a budou první výsledky z genetiky. Nechápu to, myslím, že ani oni, protože miminko má vše, nemá rozštěp páteře, má uzavřené bříško, žaludek, ledviny, nosní kůstku, srdíčko vyvinuté potvrzené kardiologem, že je to v pořádku.
Zajímalo by mě, jestli je tu někdo s podobným příběhem, kdy to nakonec dopadlo dobře. Od včera jsem na rozsypání i když vím, že musím být v klidu, nejde to.
Děkuji za všechny příspěvky.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru