Dvouletý odmítá spát v ložnici. Máte podobnou zkušenost?

rk_tyna
19. zář 2021

Dobrý den, syn má přes dva roky, postýlku má spojenou s naší postelí, takže když potřebuje, má možnost se ke mě v noci přitulit. Jenže nedávno začal chodit do jeslí a já do práce, už v minulosti byl občas problém s uspáváním, ale teď syn odmítá v ložnici spát úplně. Hned první týden v jeslích onemocněl a tehdy se to asi zlomilo. Byl zvyklí po koupeli a mlíčku, které si vypil u tv, jít do ložnice, kde sme se vždy před spaním ještě mazlili a zpívala jsem mu. Teď v moment, kdy chci aby šel do ložnice začne plakat a vztekat se, že tam nechce jít, ukazuje na gauč a chce spát v obýváku. Zkoušeli jsme si s ním před spaním hrát v ložnici, chvíli se dívat na pohádky, ale jakmile se zhaslo, že jdeme spát, tak řev a bouchání na dveře, že chce do obýváku nebo do kočárku, pár nocí spal v kočárku v ložnici, ale po tom co z něj vypadl během noci a měl bouli, je tato varianta nemožná. Byl na víkend u prarodičů a i u nich nechtěl spát v ložnici, ale chtěl spát v obýváku. Už si s partnerem nevíme rady, pokud ho v noci přeneseme do ložnice a vzbudí se, tak pláče u dveří, že chce do obýváku. Nemá někdo podobnou zkušenost?

mamikry
19. zář 2021

@rk_tyna Nemuze to byt reakce na ty jesle? Proste chce byt porad s vami a ne sam v loznici? Ja bych ho nechala spat na gauci a pak prenesla. Vzdyt to takhle nebude trvat vecne. 🙂

syslounek
19. zář 2021

Už to vidím úplně naživo. Syn taky kolem těch druhých narozenin zlom. Dřív chodil spát sám (prostě se sebral, vlezl do postýlky a spal), pak zlom že do postýlky ne a ne a že chce spát na matraci z gauče na zemi. Naivně jsme mu dovezli lehátko od babičky na kterém tam rád spal a zase řev. Tak jsme matraci vyhodili a neměl jinou možnost než postýlka nebo lehátko. Pár nocí to obrečel a teď spává na lehátku. Není to jako dřív, ale neřve.

gabtom11
19. zář 2021

@rk_tyna mam skoro dvouletaka. Usinal sam v postylce uz nejakou dobu. A posledni tyden strasny rev a hysterak Taky nevim co to zpusobuje. Myslim si, ze tma. S lampickou to bylo o neco lepsi.

jirovapa
20. zář 2021

@rk_tyna dcera teď bude mít 2 roky a cca už měsíc chce spát pouze s rozsvícenou lampičkou. V noci se probudí s křikem, tak jí dojdu pohladit, přikrýt a spí dál. Už od 8 měsíce spí ve svém pokoji v postýlce. Máme postýlku, která má dvě příčky co jdou odebrat a ty má vyndané cca od roka a půl, aby mohla v noci za námi, když chce 🙂.