Kočárek “sporťák”. S jakým jste spokojené?

22. dub 2024

Dobrý den,
prosím poradíte, s kterým kočárkem “sporťákem” jste spokojené? Máme dítě rok a čtvrt, kolem asi 11 kg a 80 cm. Ideálně “za málo peněz hodně muziky”. Plánujeme jej využívat ve městě i na turistické výlety do přírody. Moc děkuji 🙂

kristyneckaa27
22. dub 2024

My jsme moc spokojení se Zebra sportakem. Zrovna ho i prodáváme jako nový 😊

sofia_sofiova
22. dub 2024

Baby Jogger City Elite! Milujeme ho. Dá se sehnat za rozumnou cenu z druhé ruky. Bohužel jsme ho objevili, až když byly malé skoro 2 roky, ale kdyby přišlo další dítko, jdu zase do něj.
Dcera byla těžký, dlouhý obr, ale vejde (a vyspí) se tam ještě teď. Perfektní kola, o která se nemusíš starat, protože jsou gelová, perfektně se ovládá, obrovský košík, prodloužená střecha, a na svoji kategorii je i poměrně lehký.
Používali jsme ho hlavně ve městě, ale jezdili jsme s ním i na dovči do hor a ani letadlo nebyl problém. Složený zabere minimum místa.
Protože vím, jak je těžké sehnat dobrý kočár, který uspokojí každého, doporučuju ho, kudy chodím, a kdo si ho z našich blízkých pořídil zatím nebyl zklamán🙂

autor
22. dub 2024

Děkuji za tipy 🙂

prejeta_zaba
22. dub 2024

Staré dobré Valco a Britax, nic lepšího jsem stále neviděla. 🙂 Možná Kinderkraft nevypadá špatně, ale nevím, co vydrží.

michaela666
22. dub 2024

Já jsem maximálně spokojená s Joie Mytrax. Zvládal perfektně jak jízdu městem, tak po polňačkách a horších lesních cestách.
Jediná nevýhoda je vyšší hmotnost kočárku, takže pokud ho potřebuješ nosit třeba x pater do bytu, tak se nadřeš.

veru181
22. dub 2024

@sofia_sofiova Jak je na tom prosím tento kočárek se sezením? U současného máme problém, že i v nejvyšším sedu je dítko hodně zakloněné, tím pádem se snaží zvedat o přední madlo a sedí bez opory, tak uvažujeme o něčem vhodnějším 🙂

autor
22. dub 2024

Moc díky za další tipy 🙂

aspie83
23. dub 2024

Taky se přidávám k Baby Jogger City Elite 😉 přijde mi, že s Valco nebo Kinderkraft se to tedy absolutně nedá srovnávat... jinak my máme doma ještě dnes pro jistotu Baby Jogger City mini GT, ale ten je spíš do města, i když zvládne v pohodě i lehčí terén 😁 měli jsme i Joie litetrax air, ale to bylo také úplně jinde, proti baby Joggeru takové hrkatko do města 😁

sofia_sofiova
23. dub 2024

@veru181 Tyjo, tak to nevím. Dcera tam seděla v pohodě, ani se nerozčilovala nebo něco.
Vím ale, že se prodávají prý nějaký pásky, kterými se dá ten sed ještě více vzpřímit - kamarádka to kupovala za pár kaček od nějaký maminky na zakázku na jiný sporťák. Možná, že to teď bude mít v nabídce už více e-shopů (Temu, apod.).
Ale jak říkám my jsme to řešit nemuseli, za nás byl sed ok🙂

sofia_sofiova
23. dub 2024

@aspie83 Přesně tak. U Valca je člověk rád, když nějak slušně odvozí dvě děti a Kinderkraft je na tom líp cenově, ale kvalita oproti Joggerovi prostě úplně někde jinde. Navíc, pokud má dítě víc jak 10kg strašně špatně se ovládá. Jediné, co jsem u Krafta upřímně ocenila byl ten obrovský koš dole, to bylo super.