Řešily jste, zda můžete užívat antikoncepci při obezitě?

tlapka77
6. črc 2015

Ahoj holky, zeptám se rychle a stručně - řešily jste někdy otázku, zda můžete užívat antikoncepce při nadváze/obezitě? Zda to může být zdraví nebezpečné (bez ohledu na negativní účinky HA samo o sobě)?

myskaol
6. črc 2015

Já jsem brala anču 3 roky a nějakou menší nadváhu jsem měla, ale myslím, že mi to asi neublížilo. To až pak když se sloučila anča s mononukleozou a meningitídou, tak mi to začalo dělat velikej problém.

pavlapl
6. črc 2015

Já jsem obézní od dětství a HA jsem brala 9 let a žádné zdravotní problémy jsem neměla.

nell1718
6. črc 2015

Ahoj, mám dotaz beru antikoncepci, ale zhruba v půlce platíčka jsem jela na výlet na 2 dny a zapoměla jsem doma antinu. druhý den jsem domu dorazila kolem 18:00 hodin (prášky beru pokaždé v 19:00 h ) hned jsem si prášek vzala ( ten který jsem si měla brát předchozí den) a aby jsem za hodinu hned v 19:00 nebrala další vzala jsem si ho o 4 h později. V den co jsem si nevzala prášek jsem měla pohlavní styk (bez ochrany ale davali jsme si pozor). Od té doby me píchá někdy v podbřišku nekdy dole mezi žebrama (střídá se to nemohu moc spát kvuli tomu) a bolí me dost záda. Nevím zda to muže byt že jsem si dala ty prášky za sebou. Nebo jestli nám to náhodou neuklouzlo (a došlo k oplodnění)... Nemáte s tím někdo zkušenost ? A nevíte po jaké době od oplození vajíčka může být těhotenský test použit, aby mi ukázal pravdu ? Moc děkuji za odpovědi...

skotskaa
7. črc 2015

Nevim, jestli vadí samotná obezita, ale já po 1,5 roce užívání HA skončila s trombózou, protože mám Leidenskou mutaci, jak se následně zjistilo. Gynekolog by měl před předepsáním HA otestovat, jestli mutaci nemáš (speciálně při nadváze, protože ta jen zvyšuje riziko). Bohužel testy jsou drahý a tak to holt riskujeme.