Naražený nárt. Co by pomohlo?

marketa1218
29. dub 2024

Ahoj holky, jdu s otázkou z jiného soudku. Už týden mě hodně bolí noha jakoby nárt, nemohu normálně došlápnout. Rentgen vyloučil zlomeninu, jediné co mi řekli je mít nohu v klidu a chladit. Jenomže to se nedá s malým dítětem a dlouho chodit bolestí nevydržím. Nemáte třeba radu co pomáhá? Mám Voltaren gel, ale to asi nic moc.
Děkuju moc

exbordelar
29. dub 2024

Co je pricinou te bolesti? Spatne jsi skocila/doslapla? Mazat Voltarenem v tom pripade neni spatna volba, popr. Ibalgin/Dolgit krem, stahnout el. obinadlem a co nejmene nohu zatezovat - berle. Ale to ti urcite doporucili v tom spitale - pokud se ti stal uraz. A na ten rtg jsi sla bezprostredne pote, co se ti to stalo, nebo az ted po tydnu? Co se pise ve zprave?

marketa1218
autor
29. dub 2024

@exbordelar Já si nejsem moc žádného úrazu vědoma právě, nicméně uklouzla jsem na takovém koberečku a cca druhý den to začalo bolet, takže je to asi tím. Zkoušela jsem nejprve doma chladit, mazat.. chira až za pár dní. Díky

ada22
30. dub 2024

Jestli bolest přetrvává tak bych možná zkusila rtg znovu. Párkrát se mi stalo, že rtg po úraze nic neukázal ale později je tam kolem nastipnuti již vidět jak se kost hojí. Jinak ještě dobrá je octanová mast je teda na otoky.

marketa1218
autor
30. dub 2024

@ada22 Já jsem byla na rentgenu včera, nikde nic. Ani opuchle to nemám, když je noha v klidu nebolí nic, při chůzi je to děs. 🙈 zkusím masti co se psala @exbordelar.

levandule_k
30. dub 2024

Kromě Volaternu se dá použít kostivalová mast - ulevuje od bolesti, na otoky je dobrá arniková mast. Některé masti rovnou kombinují tyhle dvě bylinky dohromady.

Někdy to chce jen čas a klid, což klid s malým dítětem je ta trošku zázrak.

fyii
30. dub 2024

@marketa1218 me pomaha to zafixovat.. voltarem nic nezkazis...https://www.rychleberle.cz/ortex-orteza-hlezenn...

hanka_12345
30. dub 2024

@marketa1218 ja bych to namazaa Traumaplant mastí, me to dycky pomuze , pro me takovej malej zazrak. Hoodne v tehotenstvi me bolely bdra jak kdybych tam mela neco skriplyho a pak i trisla a vzdycky mi to ustoupilo

linusha
30. dub 2024

@marketa1218 jakou má noha barvu? Jak s ní jde hýbat? Mohou to být natahle vazy nebo pohmozdene měkké tkáně. Mohla by pomoct kostivalova mast ideálně od nějaké baby kořenářky nebo přinejhorším z lékárny. Nohu chladit mě vždy pomohli mražené výrobky nebo ponožka na chvíli v mrazáku. Nohu polohovat a ideálně nezatezovat.

lentilkah
30. dub 2024

Ja takhle mela zanet, pomohl obstrik a rhb s ultrazvukem. Zkus se objednat na ortopedii.