Náraz do ledviny. Je tu nějaký Dr.?

5. kvě 2024

Zdravím holky.. dnes jsem se při sedání si do auta narazila do oblasti ledvin. Máme sportovní sedačky viz přiložené foto (zakroužkovaná oblast) a je tam vystouplý ten bok, který je poměrně tvrdý, kožený. Přesně do toho místa jsem celou vahou narazila. Pak jsem to chtěla natočit manželovi, jestli mi to nemohlo něco udělat (vím, pitomý nápad) a udělala jsem to znovu, jen o něco min, jelikož jsem se nechtěla znovu tak narazit. Začínám užívat antidepresiva na úzkosti, syndrom vyhoření a všechno teď přehnaně citlivě prozivam. Bojím se, abych si tím nárazem nezpusobila třeba natržení ledviny. Nevím, jestli je to na pohotovost nebo tam budu za blázna. Ten bok po 3 hodinách stále cítím jak mírně bolí, do toho mám menstruaci, dost silnou, takže bych ani nevěděla, kdybych měla krev v moci. Nebo dá se to zjistit i při ms? Například přes ten papírek? Každopádně můj dotaz je, jestli jsem si takovým narazenim dvakrát po sobě (poprvé jsem se nejprve narazila na ten bok a pak až dosedla, takže celou vahou.. máme dost nízké auto) mohla s ledvinou něco udělat. Manžel říkal, že i když je ta část sedačky “tvrdá” tak je to pořad sedačka a nemám to vůbec řešit, ale mám velký strach. I skrz tu MS a nevidění případně té krve v moči. Moc děkuji za odpověď.

jaja01k
5. kvě 2024

S jistotou ti tu nikdo neřekne, že se ti nic nestalo, ale pravděpodobnost, že sis naražením boku o koženou sedačku způsobila vnitřní zranění bude asi tak miliontina procenta. Z toho, jak to popisuješ, to na pohotovost určitě není. Spíš bych řešila, že ti takový banální, byť věřím že bolestivý, úraz způsobí takovéhle psychické rozpoložení.

reeeza
5. kvě 2024

Tady ti asi těžko někdo skutečně zjistí, jak jsi na tom 🤷‍♀️ Pokud z toho máš takové úzkosti, tak jdi prostě na pohotovost. Proč tam nejdeš?

Určitě řeš svoji psychiku, protože takhle se strachovat kvůli prkotině ( nemyslím to teď špatně), musí být náročné pro tebe i pro tvé okolí.

Pokud se někdo zraní, vyhodnotí závažnost a podle toho jedná. Buď si na záda namaže voltaren...a nebo jde na pohotovost při podezření na závažné zranění.
Pokud jsi přesvědčená, že ti náraz do sedačky potrhal ledvinu, tak jdi na pohotovost 🤷‍♀️

Myslím že vzhledem k tvému psychickému rozpoložení tě tu stejně nikdo neuklidní. Myslím že tě uklidní až sdělení doktora.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
5. kvě 2024

@reeeza protože mi muž říkal, ať neblbnu, vím, ze to teď prehanim, ale s těmi úzkostmi je to těžké. Začínám terapii. V hlavě si říkám, ze to na pohotovost není, ale potřebovala jsem spis od někoho asi uklidnit

veronicka89
5. kvě 2024

Spoluzak od syna spadl na obrubnik a mel tu ledvinu natrzenou a byl i na jip... krvacela mu ... bilelo ho hodne bricho ...

Jako ty ses do toho bouchla ze stoje...nikdo te z 5 metru na to nehodil...takze bych si nedelala starosti.

Pokud bys presto byla nejista ( vzhledem k tve diagnoze ) - normalne jed ...

( ja bych teda kvuli tomu osobne nejela )

exbordelar
5. kvě 2024

Pokud te do toho sedadla nekdo silou (agresivne) nestrcil, ale jenom jsi upadla omylem vlastni vahou, tak si myslim, ze to bude v pohode, jestli rikas, ze te to mirne boli 😉 Kazdopadne kdyby se bolest zhorsovala a neustupovala, kdyby jsi mocila krev, kdyby se ti delal v miste narazu modrina, kdyby na pohmat to bylo extremne citlive, tak to by byl duvod vyrazit na pohotovost. Pokud nic z toho nemas, tak bych pockala do rana, co se z toho vyvrbi a kdyz nic, tak nic 🙂

j.a.n.i
5. kvě 2024

Ne, žádný psychiatr tu bohužel není a ani na pohotovosti nebude.

dyechampion
5. kvě 2024

Neboj, bouchla si se tam, ale urcite nic ledvinam neni.

Tyhle sedacky jsou zlo tak jako tak, boli me z nich zada i po 30 min jizdach, fakt nechapu kdo to muze vydrzet treba az do Chorvatska!

mia_von_prag
5. kvě 2024

Ledviny jsou malé, asi jen 10x3 cm a jsou dobře chráněny tukovým a vazivovým pouzdrem. To by musela být autonehoda, pád z výšky, nebo rychlý sport, aby se jim něco stalo.
Pokud ucitiš bolest nebo krev při močení, šla bych k obvodnímu.

morgan
6. kvě 2024

@j.a.n.i jak to můžeš vědět? Ve svých odpovědích jsi často útočná (bohužel ne jediná), nechápu, že ti to stojí za to.