Červené pupínky na těle. Co by to mohlo být?

amandabell
6. lis 2021

Dobrý večer všem. 😊
Nevíte někdo prosím, čím by mohly vznikat tyto červené pupínky (viz. foto) na těle? Nejvíce se vyskytují na stehnech a za*ku. Na břiše jen občas a míň. Pupínky svědí.. nejprve jsme mysleli, že by to mohla být alergie na něco doma, ale prací prášek atd. jsme používali i před tím a vše bylo v pohodě.. jediné, co ještě, tak doma máme kočky, ale to mi přijde málo pravděpodobné... sprcháče, jídlo...nic. Ptám se tady, protože už ani naše Dr. neví, co by to mohlo být 😄 v domácnosti jsme 3 a má to na sobě jen přítel. My se synem nikoliv. Za každou radu děkuji.
Krásný večer 🙂

berluska
7. lis 2021

nejsem odborník a možná to není ono, ale můj manžel měl jednu dobu něco podobného - plné stehna malých červených svědivých pupínků - přišli jsme na to, že to má z monterek z práce - pracuje v prostředí s motorovými oleji a jak měl od toho oleje ke konci týdne už zanesené a jak se při práci potil, tak ho to prostě dráždilo - takže jsem začala montérky prát častěji a i trošku víc důkladněji než že jsem je frkla do pračky, změnila jsem tenkrát i prací prášek a po čase mu to vymizelo, ted mu to někdy v létě ještě občas vyskočí jak se víc zpotí, ale už to není v takové míře - nevím, jaké má tvůj partner zaměstnání, ale možná tohle by mohla být cesta 🙂

kakba
7. lis 2021

Muj muz to ma taky, kozni mu rekla, ze to ma z premiry hygieny. Divny, co? 😀

ccannonn
28. čer 2022

Dobrý den, můžu poprosit, zdá už někdo z vás víte, co to za kožní onemocnění může být. Můj syn má taky takové stejné pupínky a dostal to po styku s ženou, která měla ty samé pupínky po celých nohách ale jelikož říkala, že to má alergií na prášek, tak tomu uvěřil a dále nevěnoval pozornost, že by to mohlo být nějaké onemocnění nebo paraziti v kůži. Bohužel to alergie nebyla, když se to přeneslo na něho. Ještě takový detail, který může pro identifikaci taky přispět, a to, že po vyléčení pupínku zůstává dlouhou dobu modrý flek. Děkuji budu ráda za každou informaci.