Musí se platit nemocenské pojištění, když už pobírám mateřskou?

no_title
15. srp 2017

Snad se tady někdo najde, kdo se v těch úředních věcech vyzná 🙂. Jsem osvč a platím ti to minimální nemocenské pojištění 115 korun, abych dostala mateřskou. Tu pobírám od července. Musím nadále platit nemocenské, když už tu mateřskou pobírám nebo už nemusím? Teď zrovna jsme v situaci, kdy by se nám hodilo i těch 115 korun, tak to nechci platit zbytečně 🙂. Musí se to někde hlásit, že už nemocenské neplatím nebo stačí jen zrušit trvalou platbu?

beetlejuice1666
15. srp 2017

@no_title take jsem osvc a platim si nemocenske stale, i kdyz uz jsem na rodicaku. Platit ho nemusis, ale kdybys chtela znovu otehotnet nejak brzy, mohlo by te to vytrestat. Mne se to prave i hodi, jsem v sestem tydnu a vyuziju PPM znovu. Pokud to chces zrusit, musis na socialku a odhlasit se z nemocenskeho pojisteni (pokud vim).

j.a.n.i
16. srp 2017

@beetlejuice1666 Tak na rodičáku si ho samozřejmě platit můžeš...

@no_title No, záleží od kolikátého července, pokud už od prvního, tak za červenec už nemocenské platit nemáš, ale pokud si nastoupila až v průběhu, tak červencové ještě zaplatit musíš. Jak se to nahlašuje či nenahlašuje nevím, raději bych se optala na OSSZ, kam spadáš, mě jednu přeplatkovou i vraceli, ale už je to dlouho a nevím, zda se v tomhle něco nezměnilo.