Mateřská dovolená. Mám na ni nárok?

bazsaiova
13. lis 2020

Původní znění tvé otázky:
Mateřská dovolená
Dobrý den měla bych otázku měla bych nárok na mateřskou dovolenou pokud jsem od června min roku byla zaměstnaná u jedné firmy do posledního září tohoto roku a od prvního října v novém zaměstnání stim že mám 3mesicní zkušební na dobu neurčitou ale zjistila jsem že jsem těhotná ve zkušební době dr mě poslal na neschopenku nicméně čekám že mi pošlou výpověď mám pak nárok na mateřskou když budu do porodu na neschopence? Děkuji

martt
13. lis 2020

@bazsaiova Takhle těžko říct. Bude záležet, od kdy budeš mít výpověď a ke kterému dni budeš mít nástup na mateřskou dovolenou.

leniczka23
13. lis 2020

No problém v tvém případě je, že sice tam je ochranná lhůta ale ta v tvém případě trvá jen tak dlouho jak bude trvat pracovni pomer. Takže pokud ti dají ve zkušebně výpověď a ty budeš do porodu na neschopence tak nárok na mateřskou nemáš. Protože tvoje ochranná lhůta bude max 90 dní . Nás zdravotní problémy že musíš být na neschopence?

bazsaiova
autor
13. lis 2020

@leniczka23 Děkuji za odpověď a kdybych neměla komplikace a práci 60 km daleko tak bych nebyla bohužel na neschopence.

scratches
29. lis 2020

@bazsaiova Podle mě ti nemůžou jako těhotné dát výpověď, i když jsi ve zkušebce

lachtanice86
29. lis 2020

@scratches ale můžou

veroniquecz
30. lis 2020

@scratches ve zkusebce můžou.

veroniquecz
30. lis 2020

@bazsaiova záleží jestli tu výpověď dostaneš nebo ne. Pokud ano, tak nárok na PPM mít nebudeš a jelikož nebudeš zamestnana tak ani nebudeš na MD a rovinou si budeš po porodu Zadat o rodičovský příspěvek. Teď bych pockala co zaměstnavatel.