Zkouší si špatně stoupat

evee24
24. črc 2017

Ahoj maminky. Jdu se poradit. Vždycky jste mi tu krasne pomohli. Malá má 13 měsíců a nestaví se u nabytku. Ale v prostoru je na rytíře kdy kleci a má tu nožičku na stoupnouti anebo si zkouší cupnout. Samozrejme ji to nejde. Zkouším ji ukazovat jak si stoupnout u postele 😀 ale zatím nic. Rozlezla se mi az v 11 měsících a hlídali nas na rehabilitaci ale ted čekáme az si stoupne. Nestalo se vam to někomu taky?

evee24
autor
24. črc 2017

Teda nestavíme ji na nohy. Abych upřesnila.

panickatlamicka
24. črc 2017

@evee24 vubec ji nic neukazuj, prijde na to.n

helen_h
24. črc 2017

@evee24 Určitě nechat být, neukazovat. Rehabilitační sestra říkala, že ideální je, když dítě aktivně leze alespoň 5 měsíců, než se rozchodí (kvůli zpevnění svalů centrální opory). Syn nakonec lezl 8 měsíců, než se rozešel :D Rozhodně není kam spěchat, ona si na to přijde. Ani ji zbytečně nedávejte k opoře a stání neučte.

evee24
autor
24. črc 2017

Me zase na rehabilitaci říkali, že ji mám motivovat do stoje. Dávat hracky aby si stoupla. Jinak neurologie pokud nestoupne 😒

babanci
24. črc 2017

Máme vnučku - 14 měsíců a nebyla zrovna nijak akční, lezla asi 5 měsíců než si stoupla. Nic jsme jí neukazovali, k ničemu jsme jí nepostavovali, natož, abychom jí cpali do nějakého chodítka, či něčeho takového, co kdysi bylo a možná i dneska je. Prostě jsme jí nechali, ať si na to sama přijde. Žádné dítě nezůstane na zemi věčně, ne? 🙂 Chodit začala až pár dnů po prvních narozeninách a dneska běhá jako šílená.

panickatlamicka
24. črc 2017

@evee24 proc neurologie, vzdyt ma casu jako husa klasu. Ze vy mate nejakou tabulkovou pediatru?

helen_h
24. črc 2017

@evee24 A ona se tedy ani u opory - postýlka, stolek, nepostaví?? Nejde vůbec do stoje?? (nemyslím stoj v prostoru bez opory, ale to vytažení s oporou o něco.)

evee24
autor
24. črc 2017

@helen_h Sama se nevytáhne do stoje. Zkouší to v prostoru ale u něčeho vůbec. No tabulkovou ne pediatru ale dr na rehabilitaci. Do 15 měsíců nám dala ultimátum. Má jednu nožičku kratší a mela asymetrii těla. Lezením srovnala asymetrii. Nožička vypadá porad kartsi tak proto. Mala mi už u dr stávkuje.

helen_h
24. črc 2017

@evee24 V prostoru je to samozřejmě o mnoho těžší než u něčeho. Záleží, jak máte řešený by, kolik má příležitostí, dobře se opírá o různé nižší skříňky či malé stoličky, takový konferenční stolek už je vysoký, ten už vyžaduje vyšší sílu pro vytažení.
A pak u těch špušliček postýlky to většinou také jde.
Jinak ani neurologie není nějaký hrozný strašák, aspoň t zkontrolují, kdyby se to na rehabce nezdálo. Ale věřím, že to má prostě stížené těmi dispozicemi a jednou to dožene ;)

evee24
autor
24. črc 2017

@helen_h dřív se vytahovala o krabici s hračkami, ale to už taky nedela. No nezbývá než čekat. Radi bychom se neurologii vyhly. Posila nás do Brna a ted malička nemá v lásce auto. Tak děkuji za odpověď.

martiniquest
Autor odpověď smazal
Zobraz