Kaká jen do pleny, 2,5 roku

tyna2016
23. srp 2018

Ahoj holky, máme doma "problém". Syn 2,5 roku se vykaká jen do plínky. Bez plen je přes den skoro půl roku, ale když potřebuje na velkou, tak vždycky řekne: "Mami, dej mi plínu, jdu dělat bobek." Zkoušela jsem to po dobrém i po "zlém", ale nepomáhá nic, radši se nevykaká (tak to mu ji radši dám, že jo). Přejde to samo nebo máte nějaký trik?
Moc díky. 😉

arola
23. srp 2018

S dovolením se přidám, máme doma úplně to samé, dcera 2,5 roku, bez plen vice jak půl roku, i v noci, jen to kakaní je úplně stejné jako u vás, "dej mi plínku" a někam si s ní zaleze. Také jsme zkoušeli už úplně vše, nepomáhá nic.

hafika
23. srp 2018

A co možnost si nočník odnést do soukromí? Ale u nás zabralo až skoro ve 3 letech. Dřív to nechápali.

calvac
23. srp 2018

@tyna2016 Toto ma hodne deti. My jsme to meli u syna takhle skoro do tri let. Uz jsme byli skutecne zoufali,nezabiralo nic. Ani chvala,ani sliby,ani po zlem. Nakonec mu to docvaklo proste az samo,ale az mu byly fakt skoro tri roky. Hruza!!!

suromana
5. zář 2018

Kamarádka to měla stejně u dcery. Pomohla až odměna. Nějaká drobnost za kakání do nočníku, třeba lentilku, piškot.

nupta
26. zář 2018

@tyna2016 Syn se do nočníku občas vykaká, ale jinak kaká do plíny při usínání, což mu zkomplikuje usínání. Jsou nám dva a přes den jsme už spolehlivě bez plínek-přechod na nočník (čůrání) byl bezproblémový-rychle to pochopil a zpočátku tam i kakal. Ale vždy když se tam vykakal, bylo mu to hrozně nepříjemné - nemohl se na ten bobek dívat.

suromana
26. zář 2018

@nupta
Třeba je to dříví do lesa, ale my jsme prostě s manželem chodili na záchod se synem, aby viděl, že to je normální, že to dělá i máma s tátou, bavilo ho splachovat, i svoje hovínka z nočníku si musí splachovat sám. Taky jsme se vyvarovali říkat, že to je fuj, prostě je to normální, všichni chodí na záchod. Koupila jsem knížku "Víš, co má v plínce myš?", tam jsme si často listovali.

mates133
26. zář 2018

No,my teď také dost bojujeme,malý také nechce kakat na nocnik,pritom na malou zvlada perfektne.U nas bohuzel nechce ani do pleny,od te doby co cura do nocniku ☹ takze to zadrzuje dokud muze,pak beha po byte,drzi se za zadek a breci.Nakonec to z nej vyleti,kdyz uz to nevydrzi,nekdy na zem,nekdy do nocniku,kdyz ho srihnu vcas pristrcit,nekdy do vany ☹ kdyz se povede do nocniku,davam odmenu,ale ani to vubec nepomaha,je mu to proste neprijemne..pokud mate nekdo nejakou radu,beru cokoliv,je mi ho hrozne lito,snad to nebude trvat az do tri let..

kocitanka
26. zář 2018

U nás to bylo v tomhle věku úplně to samé. Kaky jedině do plenky. Až jednou mě nějak osvítil spásný nápad, a když už z s prominutím lezly, plenku jsem malému stáhla a skoro násilím ho na ten nočník posadila. Okamžitě jsme si začali prohlížet oblíbenou knížku a dokončeno bylo do nočníku. To se několikrát opakovalo, pak už začal kakat sice bez plenky, ale do kalhot. A křičel u toho: číst, číst. Teď jsou mu dva roky a osm měsíců, kaká na nočník, ale musím mu u toho pořád předčítat. No, úplně ideální to tedy není, ale lepší než plínky určitě. 🙂

nupta
27. zář 2018

@suromana Kouknu na tu knížku, ale já taky s ním chodím na záchod, splachování je hrozně fajn, ale před bobkem si zavře oči. Nemá rád ani když mu bobek přebaluju.

petrasipkova1
27. zář 2018

Dcera mela 3 roky v červenci, je strašně chytrá,a taky kaká jen do plinky, nic na ni nefunguje, nevím jestli ji to dojde samo, už kvůli ní mě to mrzí, dost se kvůli tomu všechno komplikuje.

arola
27. zář 2018

@petrasipkova1 Máme doma úplně to samé, dcera, v prosinci bude mít 3 roky, chytrá, šikovná na všechno, krásně mluví už od roku a půl, bez plen i v noci od dvou let, ale také kaká jen do plíny. Už nevíme, co s ní, nefunguje také nic. Jednou už týden kakala do nočníku, pak se jí jednou dala plína u babičky, když už byla unavená a ospalá a brečela, že chce kakat do plíny a je to zase v háji, od té doby zase jen do plínek. Přitom, když se s ní o tom bavím, tak vždy slibuje, že jak se jí bude chtít, tak půjde na záchod nebo na nočník a jak to přijde, tak řve, že chce plínu. Také nevíme, co s tím.

petrasipkova1
27. zář 2018

@arola tak vase holčička je ještě o dost menší,takže máte ještě naději,že ji to secvakne. My jsme si říkali,že třeba okolo těch 3 let, ale žádná změna. Taky mi slíbi,že to zkusíme na záchod, nočník, nabízím odměny, vysvetluju, ukazuju, je mi to prd platný, nikdy se nevykakala jinam než do plinky. Když měla tuhý bobek, hodila jsem ho do nočníku, ukazovala, splachla. A nic. Teď máme doma mimino, takže je vidět regres, chce být taky miminko 😂 už se tomu smejeme,že asi malej bude kakat do nočníku snad dřív než ona a naučí ji to. 😊

lionkim
27. zář 2018

Musela si na to prijit sama. Okolo tretiho roku. Jen jsem ji nesmela nutit. Zalezla si na nocnik sama a zkousela to. Uz se stydela. U nas bylo nejlepsi dat tomu svuj cas.

atisa
27. zář 2018

U nás ten samý problém asi do 2,8 let. Když jsem jí přestala nutit aby šla na nočník, přestala jsem na ní tlačit a říkala jí, dobře, až budeš sama chtít... Tak nějak to plynule během 14 dnů začala sama zkoušet. Pochopila asi konečně, že do plíny kakají jen mimina. 🙂

Za čůrání dostávala odměny, většinou tatínek přinesl kinder vajíčko. (Máme doma skladiště těch malých blbostí). Ale byli jsme už zoufalí z věčnýho počůrávání, to kinder byla jediná účiná motivace.

urtica
27. zář 2018

Přejde to samo, netlačila bych na něj. U nás vyhrál nočník ze dne na den krátce před třetími narozeninami. Řešila jsem to tenkrát i s neuroložkou a ta byla taky v klidu, s tím, ať to jednou za čas zkusíme, ale netlačíme na ni, že se to srovná samo...a srovnalo.