Vyvolávací injekce a menstruace stále nikde

nikcus13
21. pro 2017

Dobrý den všem,

vím, že diskuse o této injekci zde již je, ovšem já se chci pozeptat těch, které mají stejnou diagnózu jako já - PCO syndrom.
V 17 mi byl diagnostikován a letos v říjnu mi paní doktorka řekla, že bych se měla začít snažit. Tak jsme vysadili HA a s přítelem se snažíme, jenže od 25.10 mi meškala menstruace. V listopadu jsem měla jen dvoudenní lehčí krvácení a tím to skončilo, a tak jsem se vydala v prosinci, když jsem měla opět zpoždění již druhé menstruace, k paní doktorce. Po ultrazvuku mi bylo řečeno, že nejspíš těhotná nejsem a dostala jsem vyvolávací injekci, kdy mi paní doktorka řekla, že se menstruace dostaví do 10. dnů. Dnes je to 11 den a stále nic. Proto se chci zeptat, zda to, když po vyvolání nedostanu menstruaci je vážně příčina těhotenství a nebo zda to nemohou být i nějaké zdravotní problémy v souvislosti s PCO.

Děkuji moc za odpověď a Vaše rady 🙂

alkuska
21. pro 2017

@nikcus13 Já bych na tvém místě udělala těhu test, kdyby to bylo těhotenství, určitě by ti to už ukázal. Když ne, tak znova k doktorce a dělá to to PCOS, bohužel.

caseopea
21. pro 2017

@nikcus13 Udělala bych si test a nebo ať ti doktorka udělá test z krve a budeš mít jistotu jestli je to těhotenství. Pokud se menstruace nedostaví, tak bych to připisovala tomu syndromu.

jaaaninda
21. pro 2017

PCO sice nemám, ale dovolím si přispět se svou zkušeností.. Těhotenský test ještě nic ukázat nemusí, dokonce ještě ani krev, záleží kdy došlo k ovu. Jsem rok a půl po porodu a moje cykly mají momentálně 100 dní.. V říjnu jsem byla na vyvolavaci injekci a nic, po 11 dnech znovu u doktora, vzal mi krev, a že když tak po víkendu pichnem dvojnásobnou davku. Z krve těhotenství neprokázáno (odběr 11. den po první injekci),tak pondělí dalsi injekce.. No a v utery jsem měla pozitivní tt.. K ovu došlo az po první injekci, i kdyz ta ji vlastně měla zablokovat.. Bohužel těhu nedopadlo dobře a bylo ukončeno v 9tt ☹ Držím palce, ať se brzo zadaří, já se snažím si pomoct čímkoli na zkrácení cyklu.. Jinak ohledně PCO jsem četla hodně chválu na Nosifol..

nikcus13
autor
21. pro 2017

Já si dělala po té injekci zhruba pátý den ovulační test a vyšel mi poprvé pozitivní, což mě také zarazilo, když jsem si druhý den přečetla, že ovulaci tato injekce vyvolat nemá. Jinak k těm dávkám, já dostala od paní doktorky rovnou dvojitou. A nyní jsem na vážkách, zda si udělat test nyní či až 10. den od toho pozitivního ovulačního testu.

jaaaninda
22. pro 2017

@nikcus13 tak jestli byla ovu až 5 dní po injekci, tak bych s tt ještě počkala.. Klidně i déle než 10 dní. Bohužel ja osobně si myslím, že mi ta injekce vyvolala ovu ještě ne úplně zraleho vajíčka a proto těhu nedopadlo ☹ V den injekce tam totiž byl dle slov doktora "menší folikul", ale už byl jediný, jak se říká ten dominantní.. Ovšem, když vezmu jeho velikost a porovnám ten cyklus s cyklem predešlým a vzhledem k tomu,ze cyklus předtím měl 136dní ,tak by samovolně k ovu došlo až za 2-3 týdny a ne 2-3dny,jak po te injekci.. Je to jen má teorie, zda-li je to možné nebo ne, to nevím.. Tak ať to dopadne dobře aspon tobě, dej vědět co testik, až uděláš 🙂

nikcus13
autor
26. pro 2017

Tak bohužel test nebude nakonec potřeba. 16 den po injekci přišla menstruace... tak snad se zadaří příště, ale děkuji za rady

eloise02
26. pro 2017

Tak s tímto mám zkušenosti fakt bohaté. Menstruaci jsem celý život spíš neměla. Vyvolávací injekce - Agolutin, mi píchali několik let. Menstruace - pokud se vůbec dostavila, trvala někdy jen dvě hodiny - lehké krvácení konec. Někdy v 34 letech jsem se naštvala, že do sebe nechávám pořád píchat nesmysly, které mi nic nepřinášejí. Otěhotnět nešlo a těch injekcí jsem doma měla zásoby tak na šest let. Doktorku jsem měla daleko, tak mi dávala obrovská balení domů a píchal mi to obvoďák. Po vysazení, menstruace byla. Tak 2x maximálně 4x do roka. V 36 jsem otěhotněla - obrovský šok. PO 14 LETECH kdy to prostě nešlo, najednou jen tak, samo od sebe!!! Teprve po porodu, když jsem přešla k jiné doktorce, tak mi poprvé někdo řekl, že za příčinou toho všeho stojí právě PCOS.

nikcus13
autor
27. pro 2017

@eloise02 panebože to je šílené :( já jen doufám, že toto nebude i můj případ :( snažím se na to nemyslet.. neupínat se.. ale je pravda, že by mne zajímalo, zda je tu někdo se stejnou diagnozou a podařilo se ji otěhotnět a jak?? Zda existuje něco, co při tomto syndromu pomáhá. Mně nijak nic moc nebylo řečeno, jen doporučen kontryhelový čaj a snažit se.

ldik
27. pro 2017

ahojky, pridam zkusnost. Mam PCOS asi od narozeni, ale nikdy mi ho nikdo nediagnostikoval, nikomu nebylo divne ze nemam pravidelnou menstruaci, ktera po vysazeni HA prichazela sporadicky. Nasla jsm noveho Dr, ktery mi PCOS nakonec v mych 25 letech potvrdil. Na mimi jsme nespechali, tak jsem to nejdriv zkousela pres homeopatii. Nevim zda to byla nahoda nebo fakt tim, ale za dva mesice jsem byla tehu. Ochranu jsme pak az tak neresili a kdyz bylo synovi 10 mesicu zjistila jsem, ze cekame dalsi... Sok velky, musela jsem otehotnet hned pri prvni ovulaci po porodu. Kluci jsou presne 1,5 roju od sebe a je to narez. Takze hlavu vzhuru, nic neni ztraceno. Kamaradka ma to same a pomohl ji Nosifol.

eloise02
27. pro 2017

@nikcus13 To je těžko říct, moje nová doktorka mi na to řekla, že každý pokus PCOS léčit, je jen takový výkřik do tmy. Tak nevím. Hodně štěstí.

renuliena
20. led 2018

@nikcus13 já mám taky PCO, a cekali jsme 12 let, posledni pulrok jsem brala inofolic, je uzasny , chystala jsem se na umele oplodnění , dostala jsem vyvolavacku, jelikož jsem nemenstruovala ale menstruaci jsem nedostala....a stal se zazrak po 12 letech jsem spontanne otehotnela, nyní jsem v 15+6 , čili nezoufej, urcite se vám to povede, bohužel nekdy ne to ale dlouha cesta, ale nemusí byt dlouha vzdy, uvidis 😊

denimom
21. led 2020

Ahoj, uz 2x jsem byla na vyvolani MS (agolutin) ale MS nikde, doktor mi rekl ze mam PCOS, ale odbery na hormony mi pry vezmou 3-5 den menstruace. Ja ale menstruaci nemam od zari 2019 ani po agolutinu😏 Setkala jste se s tim uz nektera? Co dal?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru