Ovulační test a neplodné dny. Můžu být "v klidu"?

5. srp 2021

Ahojky, čiste teoreticky. Když jsem měla v úterý pozitivní ovulační test, ovulace by se tedy měla dostavit max ve čtvrtek, v pátek už bych teda teoreticky neměla otěhotnět? Jiz máme dvě děti, otěhotnět znovu nechci. Metoda plodných dnů nám před dětmi fungovala jako antikoncepce několik let. Ale je mi jasné, že to není spolehlive a že mnoho žen takto otěhotnělo. Takže opravdu jen čiste teoreticky, ty dva dny po pozitivnim ovulačním testu už bych mohla byt v "klidu"?

madbetka
5. srp 2021

Ne. Od pozitivního ovulačního testu nastane ovulace obvykle do 48 hodin, ale ještě následující dva dny po ovulaci se berou jako plodné. Takže nejdřív v sobotu, ale tohle je fakt opravdu velmi orientační, protože ovulační test NIC neřekne o tom, jestli ovulace opravdu proběhne. Klidně může proběhnout až později v cyklu.

Pokud se řídit plodnými dny, tak jedině na základě symptotermální metody, která je opravdu spolehlivá. Takovéhle zvláštní počítání a spoléhání na ovulační testy jsou hazard, ne antikoncepční metoda.

kikika87
5. srp 2021

Ahoj, já měla pozitivní ovulacni test včera odpoledne a dnes odpoledne už na utz nebyl žádný folikul před ovulaci, takže proběhla do druhého dne. Ani ovulacni test už sem dnes nemela pozitivní. V mém případě doufám, že opravdu proběhla. Ale každá to může mít jinak, těžko říct. Ovšem pro jistotu bych vydržela raději tak 3-4dny po👍

mysh_me
6. srp 2021

Tak pri takovehle “antikoncepcni metode” bych teda “v klidu” rozhodne nebyla 😀 ani ciste teoreticky 😀

autor
6. srp 2021

Děkuji, přehodnocuji svůj chytrý nápad 🙈😁