Imunoglobuliny a NK buňky. Pomohly?

alpinka1
28. dub 2022

Ahoj 🙂 Chtěla jsem se zeptat, jestli někomu pomohly imunoglobuliny na zvýšené NK buňky. Je to asi naše poslední šance (5x ZT kolem 12. týdne, 1x mimoděložní těhotenství), všechna vyšetření máme v pořádku, jen zvýšené NK buňky aktivované trofoblastem. Přes veškerou možnou léčbu (Medrol, Dexamed, Intralipidy, Fraxiparine, Pentomer, Utrogestan), po 10 letech, stále miminko žádné. Předem děkuji za sdílení Vašich zkušeností s NK buňkami.

squezy
28. dub 2022

@alpinka1 myslim,ze imunoglobiny je uplne to top,kdyz to vsechno predtim nepomaha. Da se vsak potvrdit,ze tyy ZT zpusobuji prave nk bunky? Moc drzim palce!

alpinka1
autor
29. dub 2022

@squezy Děkuji! Všechna ostatní vyšetření máme v pořádku - oba jsme geneticky zdraví, navíc jsme na doporučení genetika podstoupili u posledního těhotenství IVF s preimplantačním genetickým vyšetřením, takže se zaváděla zdravá embrya a plod byl geneticky vyšetřen i po potratu a byl zdravý. Dále máme vyšetřeny všechny možné infekce, hormonální vyšetření, podstoupila jsem hysteroskopii... jediné špatné výsledky byly právě zjištěny na reprodukční imunologii. Ale s jistotou mi samozřejmě nikdo nic nepotvrdit nemůže ☹

zuzicek2013
30. dub 2022

Ahoj holky,prosím o radu. Po 4 neúspěšných KETECH mi zjistili zvýšené NK buňky,nasadili mi Medrol 1-0-1. Beru dva měsíce a chystám se na transfer,ale jsem pořád na hromadě....neměla jsem před tím imunitu nic moc a teď po tom Medrolu mi to přijde ještě horší. Myslíte si,že bych mohla brát třeba nějaké homeopatika nebo něco na podporu imunity,abych nebyla furt nemocná a mohla absolvovat konečně KET a nebo je to kontraproduktivní?už si nevím rady.diky za radu

squezy
3. kvě 2022

@zuzicek2013 Je strašne, že to zjistili až po 4 ketech. Hrozně moc klinik tohle dela, ta imunita je prostě šíleně podceňovana, i když podle mě by otehotnet bez preleceni nešlo (muj nazor a ma zkušenost). Prober to s doktorem, co se týče nemocnosti, ale mě to paradoxne jednou pomohlo, mela jsem šílenou chřipku a to vůbec nebývám nemocna a tenkrát se zadarilo, přirozeně. Skončilo to v 11tt ZT, ale podařilo se.