Mimoděložní těhotenství-odstranění vejcovodu, stav po zákroku

mark333tka
8. kvě 2021

Dobrý den. Mám takový dotaz. Před 14 dny jsem podstoupila laparoskopii, kdy mi odebrali pravý vejcovod z důvodu mimoděložního těhotenství.

Stav po zákroku byl jako po operaci, citlivost břicha, občasné píchnutí v podbřišku, první dny špinění.

Od včerejšího večera mě píchá na straně, kde mi byl odebrán vejcovod. Je to chvílemi fakt nepříjemné. Když na tu stranu zatlačím, fakt to cítím. Měli jste to taky tak některá? Jak je to se sexem? Dle doktora po 14ti dnech mám od lékaře dovoleno, jen mě zajímá, zda Vás třeba po sexu bolel podbřišek nebo tak.

Děkuji za reakce.

misule777
8. kvě 2021

@mark333tka Ahoj, mě byl odebrán levý vejcovod v prosinci. Měla jsem to stejně jako ty, několik dní mě břicho bolelo jako po operaci a ještě cca měsíc po operaci mě bolelo na straně, kde byl odebraný vejcovod. Dr říkala, že je to normální. Jinak já byla zároveň i na revizi, proto jsem musela s manželem dodržet šestinedělí

klokanka31
8. kvě 2021

@mark333tka Taky mi kvůli mimoděložnímu brali vejcovod, a v břiše mi na té straně píchalo docela dlouho. Se sexem jsme nemuseli čekat, ale na další pokusy o těhotenství radili počkat aspoň 3 měsíce.

terka80
8. kvě 2021

@mark333tka me picha na strane od operace mimodelozniho do ted a to je uz 15 let zpatky

mark333tka
autor
8. kvě 2021

Holky, moc děkuji za reakce. Už jsem tedy klidná. Ono po tom všem se už člověk bojí každého píchnutí 😒 dělali mi i zároveň Kyretáž. Na kontrole mi gynekolog řekl, že menses podle sliznice dorazí tak za měsíc. Ptala jsem se na sex a bylo řečeno, že 14dni po operaci ne, pak at si dělám co chci 😄 jen snažit se až za tři měsíce. Jste tady některá po mimoděložním a otěhotněla jste již po něm?? Člověk už si pak říká, že je divný. V prosinci samovolny potrat , teď tohle. Bojím se, co ještě přijde.

makovice88
8. kvě 2021

@mark333tka Neboj, uz bude dobre. Mne brali pravy vejcovod, musela jsem dodrzet klasicke sestinedeli a pak 3 mesice sex ano, ale chranit se. Ten dalsi mesic, co uz jsme mohli vse, jsem otehotnela a mame krasnou zdravou holcicku. Ted jsem tehotna podruhe, po par mesicich "snazeni". Takze mozne je uplne vsechno. Drzim palce 🍀