Rozestup břišních svalů po dvojčatech

adele11
20. čer 2016

Pěkný den, prosím zkušenější maminky dvojčat, které také měly obr břicho a po porodu jim v porodnici řekli, že mají rozestup přímých břišních svalů, jak s tím bojovaly. Jaké cvičení, od kdy, nebo pak až operace? Já jsem teprve 4. týden po porodu (sekce), ale už jsem si o tom pár informací našla a nejde jen o kosmetickou záležitost, ale i zdravotní - už teď mě bolí záda jak čert a bojím se, že se to bude ještě zhoršovat, tak bych nerada třeba promeškala vhodný čas, kdy začít cvičit, nosit břišní pás, atd... Nechci cvičit intenzivně - plně kojím, tak aby mě nezkyslo mlíko, ale zase se na to nechci úplně vyprdnout. Měla jsem hodně pohybu i během těhotenství a pohyb mi dělá dobře a chybí mi.
Určitě chci jít za fyzioterapeutkou, ale už teď vím, že ten rozestup mám velký, takže proto prosím o vaše zkušenosti, rady tipy.

Díky moc.

adik2
20. čer 2016

Ahojky, nejsem tedy maminkou dvojčat, ale rozestup jako rozestup 🙂 Doporučuji ti úžasnou Ivu Fiškandlovou. Má webovky, je i na FB a opravdu tomu rozumí. Hodně štěstí 🙂

brouzdalka
20. čer 2016

Určitě posiluj pánevní dno, žádné sklapovačky - zvedej se pěkně přes bok a hlavně navštiv fyzio. A jinak po cvičení ti mlíko fakt nezkysne 😃 U intenzivního cvičení může být problém s množstvím mléka 😉
A záda tě mohou bolet i po císaři - měla jsem to po prvním porodu taky, bederka mi dělala problémy a až teď mi rehabilitační doktor vysvětlil, že to bylo těmi rozkuchanými břišními svaly.