Cybex Juno Fix nebo Pallas Fix?

janinasm
18. lis 2020

Hezký večer, chci koupit pro dítě autosedačku a docela mě zaujala Pallas s-fix a Juno Fix. Namáte je náhodou někdo? Jste s ní spokojené? Necítí se dítě za tim pultíkem stísněné? Kam dává ručičky když tam sedí? Viděla jsem jedno video, kde to dítě bylo ještě poměrně malé a ty ruce mělo na tom pultíku tak nepřirozeně dané, ty ruce mělo jakoby směrem nahoru, na ten pultík, takže je pak nemohlo dát podél těla........ Moje malá má 10 kg, tak si říkám, jestli na ní ty sedačky prostě nebudou ještě velké (teda alespon ta Pallas Fix).....děkuju za všechny recenze a názory

alik20
19. lis 2020

@janinasm hodne lidi co znam, meli sedacku s pultikem a spousta z nich ji vymenila, dite tam nechtelo byt apod, proto my nakonec koupili romer. A hlavne jsem nekde videla, na d testech, ze kdyz jde auto přes strechu, muze z ni dite vypadnout 🤷

katka9184
19. lis 2020

@janinasm Ahoj, my máme právě Cybex Juno fix s pultíkem, před nákupem jsem četla hodně špatných recenzi na stolek, jak tam dítě nechce sedět, apod. Hele a náš malý tu sedačku zvládá úplně v pohodě, už od prvního použití. Teď už si tam dává stolek sám, postaví si na něj dinosaury a jedeme.
Takže za mě super.
Jen teda jedna věc mě napadá... V létě úplně top, ale v zimě, když má dítě zimní bundu a já ho nechci dávat do studeného auta bez ní, tak je tam malinko napasovaný, ale jinak super. 😉

pe_tu_ss_ka
19. lis 2020

Je tu poradna o autosedačkach, na FB skupina děti proti směru.. minimálně do 4 let bych kvůli bezpečnosti hledala sedačku protisměru (akxid minikid, besafe izi, klippan joie).. a hlavně ne pult, který vede dítěti přes měkké a nechráněné bříško, naopak petibod vede přes největší kosti v těle. Nastudujte si něco o protisměru a proč je o tolik bezpečnější pro malinké děti nez posmer..

janinasm
autor
19. lis 2020

@pe_tu_ss_ka dítěti je rok a půl a pořád mi zvrací, i přes Kinedryl, tak mi doktor doporučil jezdit po směru jízdy, tak to chci zkusit, jinak nemůžeme nikam jezdit. Já vím že proti směru je to lepší, ale už si nevím rady. Navíc mame cybex vajicko a už se tam prostě nevejde, má dlouhý nohy, takže je tam má hrozbě skrceny a nevím, jak by to bylo při koupi sedačky a ježdění protisměru co s nohama, to budou skrceny jako ve vajíčku, ne?

pe_tu_ss_ka
19. lis 2020

@janinasm no dokud nekouká hlavička, tak je vejce akorát. Ono v té skupině na fb jsou i rady, jak pomoct při zvracení (zakrýt okénko, dat/nedat najíst...). Ale určitě se zeptejte tady pana Radka (radi i na fb), jsou daleko lepší autosedačky posmeru, než pult..

janinasm
autor
19. lis 2020

@pe_tu_ss_ka dobře. Děkuji!

jolana24
19. lis 2020

@janinasm Zkusila bych koupit otočnou nebo obousměrnou sedačku (z těch levnější Joie Steadi nebo Stages, Joie i-spin360). Rozhodně ne sedačku s pultem.

zelenaesmolda
4. pro 2020

@janinasm
pultik v zadnem pripade,neni bezpecny