Autosedačka/vajíčko - je nutné kupovat vajíčko?

ejmate
11. led 2019

Ahoj, potřebovala bych poradit. Sháníme pomalu věci pro miminko a teď je na řadě autosedačka. Není zbytečné kupovat vajíčko, které je jen na chvilku a pak pořizovat autosedačku? Nebylo by jednodušší, koupit rovnou autosedačku od 0-4 let? Mátě některá typ na nějakou spolehlivou a ne za desítky tisíc? Nejraději bych sehnala tak kolem 5 tis. Nejlépe tak, aby s novorozencem šla dát proti směru jízdy a poté otočit po směru.

Děkuji moc za tipy! 🙂❤

miba10
11. led 2019

@ejmate za mě to zbytečné není. Vajíčko jsem užila fakt hodně. Hlavně pokud jde nacvaknout na podvozek kočárku. Já bych se bez něj neobesla. Autosedačku jsem kupovala až kdyz malá bylo 11 měsíců, protože ve vajíčku už byla hodně těžká, dost se tam vztekala, že nemá rozhled a navíc jsem v té době jela cca nějakých 900 km a potřebovala jsem něco pohodlného, v čem mi vydrží, klidně i v tom usne a bude mít svůj výhled. Takže máme Pak sedačku od 9-36kilo od Petite&Mars a super

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
horseska19
11. led 2019

Ani nevím že taková varianta je, ale nešla bych do ní. Vajíčko je bezpečné a jak už bylo psáno výše, praktické když jde nacvaknout na kočárek. A hlavně, miminko musí jezdit proti směru. Na bazaru určitě seženete, je tam toho hrozně moc. Co se bezpečnosti jízdy v autě týká, rozhodně bych nešetřila.

bamak
11. led 2019

@ejmate tohle určitě zbytečně není. Už ve vajíčku je většinou novorozenec dost utopeny a musí mít vložku. Nedokážu si ho. Představit v mnohém větší sedačce. Navíc vajíčko můžeš dát na kočárek, donést spici mimčo v něm domu.... O bezpečnosti nemluvím, to je úplně jasné. Pokud nechceš tolik investovat bazary jsou vajíček plně a za pár stovek koupíš i ty nejlepší na trhu.

jaja01k
11. led 2019

Podle mě vajíčko zbytečné není. Velká výhoda je, že v něm můžeš miminko přenášet. A navíc sedačka, která je vhodná pro novorozence i 4leté dítě? Na miminko bude mít nějakou vložku, ale stejně se mi to moc nelíbí.

emamaira
11. led 2019

Koupila bych vajíčko, mezi novorozencem a 4 letým dítětem je obrovský rozdíl, vaha, sezeni...sedačka s takovým rozmezím nikdy nebude splňovat bezpečnostní parametry jako specializované vajíčko. Taky se vám může narodit malinké miminko a budete potřebovat, aby v sedacce moc neplaval. Náš malý je drobek, ale je mu rok a odhaduju, že tak tři měsíce ještě ve vajicku bude.

eithelwing
11. led 2019

Za mě vajíčko nejdřív. Máme i tu autosedačku od narození do 18 kg, je polohovatelná, dá se otočit proti směru jízdy, ale je to fakt monstrum a malý novorozenec by v ní podle mého byl šíleně zapadlý. My ji dali prckovi v osmi měsících, kdy nám vyrůstal z vajíčka, ale stále neseděl.

ejmate
autor
11. led 2019

Děkuji moc za názory, tak já nejdřív pořídím vajíčko. Právě že ho budu mít jen v autě, vím, že na kočárek ho nevyužiju, proto mě zajímalo, jestli neprodávají něco bezpečného/spolehlivého, co vydrží rovnou delší dobu.
Díky 🙂

lida9
11. led 2019

tak ja budu zastance druhe strany😀 vajicko jsme nemeli, koupili jsme britax first class plus 0-18kg, da se po i proti smeru dat, naklon u miminka skoro do lehu... kupovali jsme hlavne kvuli vysledkum bocnich narazu, u obyc. vajicek (takove ty co se kupuji jako trojkombinace za tisicovku) tak byly velmi spatne. aby vajicko splnovalo i dostatecne kvalitne bocni naraz, byly ceny od 8 tis a to fakt nedame za sedacku na rok... tenhle first class vychazi z hlediska bezpecnosti velmi dobre i na bocni naraz... dite v tom utopene s tou novorozeneckou vlozkou fakt nebylo, naopak jsme ji docela brzy vyndavali...

terka555
11. led 2019

@lida9 ono neni na mysli asi to vajicko z trojkombinace ale mame adaptery na kocarek na ktere se da nandat prave vice druhu sedacek

horseska19
11. led 2019

@lida9 tyjo, nikdy jsem o takové neslyšela, mám mezery 😁 ja vajicko z trojkombinace nemam. Mam Cybex aton m a to je velice kvalitní autosedačka.

makronka222
11. led 2019

Nasi jsou 3 a uz mame 3. autosedacku, ta by mela ted vydrzet do 6let. V tehlech vecech ja nesetrim. Ani si sedacku 0-4roky nechci predstavit. Na tu umernou vahovou kategorii to chce, aby to bylo vychytany a bezpecny. Vsechnymame od cybex

aktakd
11. led 2019

@ejmate My treba kupovali dalsi sedacku az skoro ve 20 mesicich. Syn je drobnejsi a kvalitni vajicko je ta nejbezpecnejsi varianta, tak neni kam spechat.

barchen
11. led 2019

@ejmate Ahoj, já mám na to podobný pohled jako ty. Vajíčka pro deti jsem pořídila ale ne nové a fakt jenom na chvíli. Autosedačku 0-4, resp. 3m-4r máme a jsou fajn. Mají své nedostatky ale jsou robustnejší, masivnější, těžké ale i bezpečnější než mnoho vajíček. Vajíčko je dělané na to, aby se dalo nosit v rukou, nacvaknout na podvozky kočárků ale tyto sedačky v rukou neodneseš, nejsou dělané na kočárky ani s pomocí adaptérů. Výhodou je, že vydrží dlouho v protisměru jízdy, akorát fakt ne do 4 let (jak to mají v severských zemích), možná jenom pro děti nižšího vzrůstu. A stejně tak do malého auta vecpat dvě tyto sedačky je těžší, pokud máš pak pohodlně řídit. U většího auta už to problém není. My to máme tak, že jsem vždy měla už použité vajíčko (poděděné) a pak ve 3-5 měsících šlo dítě do téhle (my máme BeSafe iZi) se základnou (cenově ale drahé). V protisměru bylo dítě tak do 2 let a něco, pak jsme otočili, než do ní doroste další sourozenec. Pro toho staršího jsme pak pořizovali už větší sedačku. Takže takový koloběh...Vajíčko prvních pár měsíců, pak ta se základnou v protisměru a pak už ta větší ve směru jízdy. Já to vajíčko ani moc nepotřebovala, k lékaři chodíme většinou pěšky, mám veliký hluboký kočár a děti od sebe 2 roky, takže starší muselo vždy ťapat. A pořizovat dvoukočár jsem nikdy nechtěla. A u babičky na vesnici máme starý ale funkční kočár abych nemusela pořád něco vozit v autě.

kittyy17
11. led 2019

@ejmate nás syn byl ve čtyřech měsících na vajíčko velký, v zimní kombinéze do něj prostě nevešel. Koupili jsme Espiro delta, jezdil v ní do tří let, a teď ji má mladší syn dva roky.

bousovka007
11. led 2019

@ejmate Domnívám se, že odpovědi dostanete v souvislosti se vztahem maminek k autosedačkám v kategorii 0-13 kg. U nás prostě nejsou moc oblíbené, protože rodiče obvykle tvrdí, že jejich dítě jistě jízdu proti směru nesnese. My jsme ji pořizovali cca v 1/2 roce, protože mi přišlo upevnění vajíčka v autě nedostatečné (pravda měli jsme bez Isofix) a protože potomek pobyt ve vajíčku nenáviděl. Každá i kratší cesta byla pro nás utrpením. V tomto věku nebylo ani pomyšlení na posměnrou sedačku, takže volba byla jasná. Otočná Cybex Sirona II. Prcek v ní jezdil protisměru ještě ve 2,5 letech.

kittyy17
11. led 2019

@ejmate kupovali jsme v kamenném obchodě, má všechny certifikace a bezpečnostní prověrky. Pokud víš, že nebudeš miminko nosit ve vajíčku domů z auta, tak vajíčko nekupuj.

lueur
11. led 2019

@ejmate urcite bych vajicko koupila. A s tim na chvilku zalezi, jaky koupis. Od trojkombinaci byvaji male, ale my mame maxicosi a mala je prumerny 8m dite a jeste chvili ji vydrzi a ted i v kombineze se do ni v poho vejde. Neumim si predstavit z domu odnaset novorozence do auta jen tak a tam ho az do neceho ksirovat.

nupta
22. led 2019

@ejmate Mrkni, co nabízí Klippan. Kdybychom neměli po prvním, určitě bychom kupovali něco od nich - jedna má odjímatelné vajíčko, které se zacvakne a přitom vcelku vydrží dlouho.

la_amanita
23. led 2019

Ne, vajíčko pořizovat nebudeme.

puhelin
29. lis 2019

@kittyy17 V zimni kombineze deti do vajicka, ani sedacky nepatri.

puhelin
29. lis 2019

@la_amanita A co jste misto vajicka koupili?

skorinka423
14. zář 2020

jako nedokážu si představit fungování bez vajíčka a taky by mě celkem zajímalo, jak jste to řešili, vždyť je to tak praktické, když je vajíčko rovnou i ke kočárku a navíc teda vozit toho malýho drobečka v autě jinak než ve vajíčku???