Vypadávání vlasů u dítěte

petradova
11. únor 2017

Ahoj, zažili jste také u svých dětí nadměrné vypadávání vlasů? Téměř 4 letá dcerka má vlásky jemné a rostou jí nerovnoměrně dlouhé, ale poslední dobou jí začaly velmi vypadávat, v podstatě když si hrábne do vlasů, zůstane jí v ruce toho dost☹(. Teď si hrála se starší sestrou, ta jí při blbnutí omylem vytrhla chomáč a malá si toho skoro nevšimla, prý jí nic ani nezabolelo:(. V pondělí s ní jdu k lékaři, ale zajímá mě, zda to může být nedostatkem vitamínu (železa) apod. Diskuse zde na foru jsem našla jen ohledně vypadávání vlasů u dospělých. Děkuji.

krabcek
11. únor 2017

Nedávno jsme řešili.Krevní testy byly vpořádku a na pokožce žádný ekzèm ani plíseň.Byl nám doporučen vitámínový sirup Sanostol a ostříhat.U nás to bylo nejspíš důsledkem stresu.

petradova
autor
11. únor 2017

@krabcek moc děkuji za odpověď. Nejsem typ maminky, který by hned plašil a hysterčil, ale ty chomáče, co jí zůstanou v ručičkách...😔 . Doufám, že vám Sanostol pomohl...stres malá nemá. Aspoň si to neuvědomuji🙂

krabcek
11. únor 2017

Nemáte zač 😉.Ze začátku to bylo vždy jen pár vlásku a za pár týdnů, jak říkáte uż chumáče.Docela mě to vylekalo. Bylo toho na ni hodně,nový sourozenec a hned nástup do školky.Už se to lepší.Držím palečky, ať vám to dobře dopadne ☺

misbel
28. dub 2018

@petradova Ahoj, řeším momentálně úplně stejný problém,mohla bych vědět,co bylo příčinou,jak jste vyřešila?moc děkuji

normalnimatka
28. dub 2018

železem? to snad ne...
s vlasama souvisí hlavně zinek, biotin (vitamín H). jinak je to hlavně hormonální záležitost. ten zinek souvisí i s hormonama právě.

helena176
18. čer 2018

@misbel dobry den, řešíte stále padání vlásku ? Dceři padají 3 týdny a stále se nelepší. Děkuji Helena

petronilkaa
18. čer 2018

Já jsem řešila s kadeřníkem právě jemné málo husté vlásky dcery už ve 3 letech (co dělat, jak podpořit růst vlásků, atd). Kadeřník mě upozornil, že tyto vlásky dětem mezi 4-5 rokem vypadají a rostou nové, kvalitnější a většinou o odstín tmavší. Dcera měla něco přes 4 roky a přesně jí začaly více padat vlasy, ale současně jsem si všimla, že culík je hustší a "spodní" vlásky tmavší. Tak bych si zkusila všímat tohoto a až pak případně řešit s doktorem.

misbel
18. čer 2018

@helena176 Tak vlasy padají dceři stále,byli jsme na vyšetření v nemocnici na Vinohradech ,kde dělali testy na všechno možné a nic nenašli,takže už to neresim. Prý to může být jen výměna vlasů.

helena176
18. čer 2018

Dobry den,taky jsem nás objednala do vlakového centra Hairclinic v Bohnicich, tak uvidíme ve středu. Budu doufat, ze také nic nenajdou. Uklidňuji se tím, ze ma krevni testy v pořádku a vlasky rostou nové.

helena176
1. črc 2018

@misbel Dobry den, tak jsme také byly s dcerou ve Vinohradske nemocnici a prý se jedna o telogenni efluvium, muže to trvat až 9 měsíců. To se do te doby asi zblázním 👎