Plané neštovice. Co se rychle aplikuje a pomáhá?

24. dub 2024

Prosím o radu, zkušenosti. Synovi (6 let) se o víkendu vyrojily neštoovice. Koupila jsem ViraSoothe gel, dávám 3x denně Fenistil. V úterý už měl pupínků tolik, že jsem koupila ViraSoothe sprej. Pořád ho to strašně svědí a je boj s aplikací. Strašně mu vadí, že to studí a lechtá ještě víc. Sprej dochází, tak zvažuji, co koupit. Poraďte, co se vám dobře a rychle aplikovalo a pomáhalo. V lékárnách mi nabízí pořád dokola tekutý pudr a ViraSoothe.

dota11
24. dub 2024

Hypermanganovou koupel, tu nám dělali v nemocnici, když tam mladší ležel s neštovicemi a pomáhalo snad nejlíp. Pak ještě místo Fenistil kapek až vám lékař předepíše Dithiaden a k tomu když tak mazat fenistil gelem. Tekutý pudr už se nedoporučuje.

autor
24. dub 2024

@dota11 Jak dlouho tu hypermanganovou koupel? Už začíná být červený a sem tam stroupek. Dithiaden jsem přemýšlela, ale spí klidně.

lenerka1
24. dub 2024

Syn si pochvaloval rychlou koupel v jedlé sodě s odvarem z řepíku, měsíčku a heřmánku.

tereza0111
24. dub 2024

no, jeste je varianta nedelat nic a spis ho hodne rozptylit, aby se neskrabal... Ono se to vyleci pak uplne stejne, jen treba tem v obliceji bych venovala vice pece. Tak bych zkusila neco co ho zabavi a obvykle to nema moc dovolene, u nas by to byl tablet - at se zapomene drbat.

dota11
24. dub 2024

Rychlou, pětiminutovou. A voda musí být úplně světle růžová. A ten Dithiaden jestli na noc spi, tak klidně dát přes den, když to je nejhorší.

evawest
24. dub 2024

Tady v UK hodne lidi doporucuje koupel s ovesnymi vlockami, jestli je mas doma. Ja jsem pro prvni nepotrebovala, ale zrovna ode dneska jedeme dalsi kolo nestovic a druhou, tak uvidime.

miryp
24. dub 2024

Oběma dětem vyhovovaly rychlé koupele v hypermanganu několikrát denně, vyjma obličeje, tam jsme ty malé bezproblémové neošetřovali ničím a ty velké mazali neředěnou betadinou. A u dcery jsme museli asi dvakrát dát fenistil na noc, aby se vyspala. Jinak jsme nemuseli používat nic dalšího. Za dva týdny se vracely děti do kolektivu z 95 % vyloupané, zbylé pupínky byly ve fázi zaschlých stroupků.

autor
24. dub 2024

Děkuji za rady. Je to s ním boj. Nechce se nechat natřít, nastříkat, osprchovat... Že ho to strašně studí a svědí. Jinak zatím je celkem v klidu, jenom ho láká se dotýkat tváře. Neškrábe se, ale pořád dotýká. Mám strach, ať si tam nezanese infekci. Umýt ruce je totiž taky problém, jak má puchýřky mezi prstama. Už ale mizí ty napité a jsou z toho červené fleky. Už ať je to pryč. Teď budeme čekat u malé. 17 měsíců. To teprve bude boj.
Až jsou strupy, tak jste něčím mazaly?