Odstranění nosní mandle plazmou nebo laserem?

kaculinek1
25. srp 2014

Dobrý den, všem, co mají zkušenosti s odstraněním nosní mandle.
Můj syn 3 roky je objednán na odstranění nosní mandle laserem. Ovšem už tam mají i novinku odstranění Plazmou ta je ale dost drahá, takže stále váhám. Pokud máte někdo zkušenosti budu vděčná za odpověď. Jak dlouho se to hojí ( laserem i plazmou), jestli je po operaci něco bolí, kdy můžou dostat najíst a napít ,..
Asi bych nosní mandličky nechala odstranit i normálně, ale u nás v Klatovech je nutná 3 denní hosp, což si nemůžu dovolit kvůli druhému dítěti. A jinde v nemocnicích mě stejně odpálkovali s prosbou, zda bych mohla být přítomna u dítěte, dokud vnímá. Nechci aby věděl, že tam nejsem. Pro info netrvám na přítomnosti na sále stačí když bude spát až tam pojede. Proto volím Modřany, tam ,a když můžeme až na sál.Ale když už musím platit takové peníze, ráda bych věděla jestli plazma je opravdu tak super(co se pooperačních bolestí týče a stavů týče) nebo stačí laser. Děkuji všem maminkám, za odpověď. Jsem hrozný bobek...

vercik83
25. srp 2014

Pokud si chces vybrat mezi temito dvemi,tak vol plazmu.laserem se to vynda normalne klasicky a tim laserem to jen pak popali.ale myslim,ze je to zbytecne utraceni penez,navic zadna metoda nezaruci,ze mandle nedoroste.

kaculinek1
autor
25. srp 2014

@vercik83o to mi ani nejde - vím, jak se která operace provádí. jde mi právě o ty stavy po operaci jestli něco pak bolí - když nakonec může mandle dorůst tak jako tak, proč platit 9000, když můžu zaplatit jen 5800. Ani mi extra nejde o metodu, ale právě o způsob podání anestezie. Proč proboha v 21. století nejde vyoperovat dítěti mandle bez toho, aby nemělo pocit, že jsme ho v tom nechali samotného a nemůže jít na sál už v limbu?! (nemluvím o anestezii ale třeba jen o prášku na spaní nebo tak) Kamarádčina malá z toho má docela trauma. Pokud můžu, chci se tomu vyhnout. Ve státní nemocnici to prostě možné není, proto soukromá klinika, kterou musím zaplatit. Metodu řeším právě jen kvůli té bolesti - pokud by to po laseru bolelo hodně a po plazmě vůbec není co řešit a připlatím, pokud to ale vyjde zhruba nastejno...Taky to vidím jako zbytečné utrácení peněz, ale státní nemocnice musí dítě prostě šidit

vercik83
25. srp 2014

@kaculinek1 Pred operaci se dava vypit takove oblbovadlo,po operaci se to vrati,nekdy rvou hodne,ale neboj,oni si to pak nepamatujou.bolest je srovnatelna u vsech moznosti,deti jsou vetsinou vecer uz uplne v pohode.anestezie na sale je jen lehka,inhalacni,vetsinou neintubuji,da se jen takova maska umela do hrtanu. Pracuju ve statni nemocnici a byla jsem i v soukrome,operuje se stejne(teda asi jak kde).u nas v benesove musim roct ze bych ditko klidne nechala operovat.reknu ti,ze je to fakt zbytecne vyhazovani penez.kazdopadne kdyz uz tak nechod do laseru ti radim,pokud uz chces investovat,tak plazma,ale mimo zpusob vykonu to ostatni je stejne okolo.

tousatko
24. lis 2015

Dobrý večer,
můžu se zeptat, jakou metodu jste vybrala a jak to dopadlo? řeším teď to samé, syn má jít na odstranění a přemýšlím, zda investovat, či to zvládne i normálně. Je to docela finančně náročné. Děkuji

knobloska
27. lis 2015

@tousatko napíšu ti za týden, v pondělíj de malá na plazmu na nosní mandli plus seříznutí obou krčních.

tousatko
27. lis 2015

@knobloska Tak mockát děkuji, budu čekat. A ješt dejte vědět, kam jdete na ten zákrok. Přejeme pohodový zákrok, ať je dobře...

knobloska
6. pro 2015

@tousatko máme skoro týden po výkonu, odstranění nosní mandle a zmenšení mandlí krčních. Trochu nám blinkala po narkóze, ale jinak jsme neviděli kapičku krve, nic jí nebolí, neměla teplotu, prostě paráda. Musí být 2 týdny doma a je to peklo, protože se nudí. Jestli jdete jen na krční, může za 3 dny do školky.

knobloska
6. pro 2015

@tousatko teď koukám, že má jen tu nosní.....tak tam bych zvažovala, jestli je plazma nutná, my jsme se tak rozhodli kvůli těm krčním, ty bývají běžně odstraněny dost brutálně, hodně to krvácí a navíc je ušmiknou celé a to já nechtěla. Přeci jen mají velký imunitní význam.

tousatko
6. pro 2015

@knobloska Děkuji za info, no uvidíme, máme konzultovat i ty krční, právě na zmenšení pouze, také nechci odstranění celých, je to zbytečné, nemarodí s nimi, nic. Já vím, ale znám i příprady, že dětem nebylo moc hej ani po klasickém odstranění nosních:( Potvrdila mi to známá, co má kamarádku a její dítě po tom obyč zákroku dosti trpělo:( A pokud se můžu zeptat, kde jste byli a kolik vás to vyšlo? pokud nechcete veřejně, prosím na mail.

svsvsv
4. únor 2016

My byli před týdnem na nosní mandli plazmou (syn 5) . Byli jsme v Modřanech. Najíst se mohl naposledy večer a napít 4 hodiny před zákrokem. Přijeli jsme tam 30 před operací. Synovi bylo řečeno, že se u nich léčí dýcháním do masky 🙂 , aby se tak nebál. Šla jsem s ním na sál, normálně oblečený si sedl na lehátko . Dostal masku, když usnul tak ho položili a teprve zavedli kanylu. Asi za 40 minut jsme mohli za ním na dospávací pokoj. Ještě asi hodinu se probíral. Fňukal že se mu točí hlava. Cca 2 hodiny po výkonu jsme jeli domů. Mohl se napít. Po příjezdu domů už si dával zmrzlinu. Bolelo ho v krku a hlava. Druhý den měl 37,5 a třetí 38. A to jsme pořád dávali nurofen po 6 hodinách. Bylo mu dost cítit z pusinky. Čtvrtý den jsme byli na kontrole na orl. Dostal antibiotika a musím zaklepat , je týden po operaci, malej je bez teploty bez bolesti a krásně se mu dýchá. Tak snad už to vydrží. Jo a doktor po operaci říkal , že mandle byla tak veliká, že neměl místo na dýchání. Neviděli jsme ani kapku krve. Cena za operaci 11 tisíc, pojišťovna prý platí jen narkozu.

volfovapujcky
18. únor 2016

Vcera jsme byli na odstraneni nosni mandle plazmou ve Fortmedica v Modranech.Spokojenost maximalni.Vsichni hodni.S malym na sale nez usne.Po operaci vubec zadne bolesti nemuseli jsme dat ani jeden prasek na bolest a to mel syn 3.stupen.Tech penez rozhodne nelituji.

romulicek73
3. čer 2016

Mile maminky,nektara z vas tu psala ze byla s ditkem na nosnich mandlicek v Modranech metodou Plazmy,prosim o kontakt,ja kdyz tam zavolam tak me to zvednou v Plzni a tvrdi mi sestra ze se to dela jen v Plzni a pritom jsem ne jednou slysela a cetla ze i v Praze.Dekukuji a preji krasny den ;)

romulicek73
3. čer 2016

@kaculinek1 Dobry den,ted tu ctu vas prispevek a mam dotaz; byla jste na ty Plazme? Popripadne mohla by jste mi poslat kontakt? Kdyztak muzete do emailu.
Dekuji moc ;)

berenika39
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
svsvsv
3. čer 2016

Telefonní číslo do Prahy 241763998.

romulicek73
3. čer 2016

Dekuji vam moc ;)

aquila
19. zář 2018

@knobloska Můžu se prosím zeptat, když jste byli na odstranění mandle plazmou v Modřanech, jde se tam pak ještě na kontrolu nebo můžeme jít už v místě bydliště? Nejsme z Prahy... Děkuji!

knobloska
19. zář 2018

@aquila my byli v Plzni. Kontrola byla tuším po týdnu.

berenika39
19. zář 2018

@aquila můžete jít v místě bydliště, byli jsme tam také a nakontrole v brandýse nad labem. je to o dohodě, uvdíte. snad se to nezměnilo od doby, kdy jsme am byli (2014)

aquila
19. zář 2018

@knobloska
@berenika39
Moc děkuji za odpověď! Zítra tam zavolám a domluvím se. Četla jsem samé dobré recenze, tak doufám, že to dobře dopadne a malé se uleví. A hlavně nebudeme čekat několik měsíců na zákrok...

berenika39
19. zář 2018

@aquila za mě modřany top - lidi, prostředí, přístup k dětem, rodičům, byla jsem u uspání Peti a pak při probuzení.
Držím palce.

aquila
8. říj 2018

Máme to za sebou, můžu potvrdit, že ve Fortmedice v Modřanech všechni milí, vstřícní, proběhlo to na 1*. Moc chválím a doporučuju. A MUDr. Groh je úžasnej! 🙂

sonulickaz
18. pro 2019

Holky muzu dotaz kdyz vas poslali na odstraneni mandle nosni krom teda toho ze ji meli zvetsenou jake meli deti problemy?? Dcera 4,5 roku ma cca 6x do roka rymu coz mi neprijde nejak moc a cca 1-2 ale vzdy zeleniu a s tim i zanet usi. Vetsinou zanet zvladnem jen s kapkama, ted jsme byli u jedne kravy dr na vysetreni a ta hned ze to je silene moc rymy za rok a okamzite vytrhnout mandli protoze je zvetsena nikoliv velka.. a ve me se to dost teda bije a tak me zajima co vase deti meli za problemy

aquila
18. pro 2019

@sonulickaz Dcera měla v podstatě nepřetržitě rýmu, ucpaný nos, v noci hrozně chrápala, hůř spala, občas i apnoe. Na ORL nám řekli, že mandli má velikou a že nemá cenu čekat. A jsem ráda, že šla na odstranění, to zlepšení bylo obrovské. Jestli si nejste jistí, šla bych na konzultaci ještě na jiné ORL.