Neštovice - těžký průběh. Máte zkušenost s hospitalizací?

kikicha177
6. kvě 2024

Ahoj všem,
roční dcera chytila od starší neštovice a má děsný průběh.. vysoké horečky, z puchýřků se stávají bolaky. Doktorka nam dala herpesin a zítra se rozhodne, jestli nás pošle do nemocnice. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste to také někdo neměl se svým děťátkem takto nebo nemáte zkušenost z nemocnice. Co mu dávali, jak dlouho jste tam byli a jiné věci. Moc díky za odpovědi.

exbordelar
6. kvě 2024

Muj nejmladsi to dostal v osmi mesicich a chudacek to teda odnesl nejvic ☹️ asi 4 dny mel taky ctyricitky horecky, bolaky uplne hrozne... uz jsem chtela resit s dr., zda je to jeste ok, ale paty den to zacaly vsechny priznaky ustupovat a pak uz to bylo dobry. Jizvy sly videt jeste asi dva mesice po tom, ale ted uz nema po nich ani pamatky.

areh
6. kvě 2024

@kikicha177 kamarádky dcera byla s neštovicemi v nemocnici. Byla tam asi týden možná 2. Byly jí v té době 4 roky. Chytla to v březnu a do konce školního roku nebyla kvůli imunitě ve školce. Teď je jí 7 a je naprosto v pořádku. Ale podrobností léčby nevím...

arkapo
6. kvě 2024

Nestrašte mě. Od soboty naskakují pupínky našií 18ti měsíční. Má hodně na bradě a krku, hrozně to škrábe, nejde to uhlídat. Objevují se další a další.Chce to opravdu 4-5 dnů vydržet, starší to taky tak měl. Teď to je dva týdny, má už druhé strupy, některé opravdu velké, některé škráblé. Máme to mazat hemagelem.
Ať to ty děti v klidu zvládnou ✊

domza
6. kvě 2024

Nejmladší je měla v 8 měsíci a měla bolaky po celém obličeji, horečky ale po čtvrtém dni se to začalo zlepšovat (horečka ustoupila) tak jsme nakonec v nemocnici neskončily ale ty čtyři dny byly mazec.

kikicha177
autor
7. kvě 2024

Díky moc za odpovědi. My máme zítra 4. den. Tak uvidíme. Teď v noci to vypadá lépe, i dnes spí lépe. Večer měla 39,5 teď v noci už 37,4. Snad to pomůže a to nejhorší bude za námi.

ladyhacek
7. kvě 2024

nám na svědění hodně pomohl gel na neštovice - a dávat fenistil kapky, měl tedy tak normální průbeh ve 2,5 letech, ale ani se neškrábal, já mu i našila ponožky na rukávy, aby si to neškrábal, ale nebylo potřeba. Imunita je pak opravdu v hájí (moje vlstní zkušenost z dětství) takž epokud to jde nechat pak doma 1-2 týdny déle.
mladšímu bude 6 let a ještě je nechytil tak teď mě děsíte, protože on na horečky (ke 40) dost trpí.

Ať je lépe a neskončíte v nemocnici

kikicha177
autor
7. kvě 2024

@ladyhacek gel,.kapky, fenistil to jsme všechno dávali, ale nepomáhalo, proto jsem psala doktorce a posílala i fotky a ona právě říkala, že to má hrozně moc, takže nám dala herpesin a fucidin. To už je právě na předpis a mělo by to pomocí.

anicka909
7. kvě 2024

to je mi moc líto :( herpesin jsme braly s dcerou také obě a zabral, fenistil je super na potírání a případně jsem nasadila na teploty nurofen. držte se a at je brzy lepe

lucie7411
7. kvě 2024

@kikicha177 ja mela dvojcata 1,5roku hospitalizovana. Maly byl na jipu, mel napadeny mozecek a prestal se hybat.
Brzke uzdraveni🙏🏾🙏🏾🍀🍀

celaskon87
7. kvě 2024

@kikicha177 u nás měly neštovice 3 děti. Nejprve nejstarší syn (v té době 4,5 roku), měl horečky asi 4 dny 40C, pak to chytly obě dcery (v té době 1 rok a 3 roky). Ta roční měla taky průběh nic moc, ta tehdy tříletá měla 6 dnů čtyřicítky, pupinky úplně všude, v puse a krku, genitál, všude prostě. 6. den byla neděle, už jsem to nevydržela a volala do špitálu, aby nám dali Herpesin. No, bylo to nepruchodné přes sloužící lékařku (a to jsem sama doktorka). Naštěstí 7. den už se to začalo spravovat a zvládla to bez nej, ale když to pal slyšela naše praktická, tak se dost divila, že herpesin nám nenapsali. Každopádně, máme čtvrté dítě (které v té době, kdy byly neštovice doma, ještě nebylo na světě) a normálně jsem ho nechala proti neštovicím naočkovat. Má v sobě už první dávku. Jednak nechci zbytečně moc na OČR a jednak už tohle nechci zažít. Plus teda neštovice by se nám nehodily, kdybychom měli třeba jet na dovolenou (3 zdravé děti by musely sedět doma kvůli jedněm neštovicím).

dota11
7. kvě 2024

Mladší syn je chytl, když měl rok a čtyři měsíce. Vysoké nesrazitelné horečky a pupinky úplně vsude (masivní výsev). Leželi jsme cca týden na infekčním v nemocnici. Dostával kapačky na zavodnění, dithiaden a léky na horečky + koupele v hypermanganu a nějaký pudr.

kikicha177
autor
7. kvě 2024

Teda holky to jsou hrozný příběhy, jak všichni mávnou rukou, že neštovice. Přitom hodně dětí má fakt hnusný, průběh. Já o očkování přemýšlela, ale protože malá chytla od starší úplně všechno, tak se nám kvůli všem nemocem posouvalo povinné očkování a já ještě chtěla aby měla rotaviry a meningokoky, takže jsem rikala, že neštovice půjdou hned po tom, ale už jsme to nestihli. U nás to má už také v puse, něco sní a trochu se napije. No uvidíme, jak zítra.

kikicha177
autor
7. kvě 2024

@lucie7411 a jak jste dopadli? Vše bylo pak v pořádku?

petaov
7. kvě 2024

V puse je to hodně nepříjemné, to se nedáani jíst. Starší syn je měl v puse a v tříslech. Měl horečky. Neměl tak hrozný průběh, jak tu holky popisují, ale snášel to hrozně blbě.

lucie7411
7. kvě 2024

@kikicha177 nastesti ano, trvalo to dlouho, meli to v ocich, v genitaliich, naprosto vsude, tisice pupinku, doma jsme tyden bojovali, cely tyden ctyricitky, pak uz byli apaticti, tak jsme jeli do Olomouce na pohotovost (byla nedele) a okamzite je prevazeli do Brna..

aaa35
7. kvě 2024

Syn měl neštovice v 10 měsících. Týden před propuknutím měl zápal plic - nikdo neví kde k tomu přišel. Hořecky 40°C, byl jeden velký pupen. Po týdnu se stále vysypával, takže dostal antivirotika, ale dostal doma jen jednu dávku, další už měl v nemocnici kapackami. Vezla nás rychlá s febrilními křečemi a horečkou v nemocnici 42°C. 3 dny jsme byli na infekčním a už druhý den bylo znát zlepšení, zastavil se výsev, začaly se dělat strupy. Teď mu bude 5 a nepoznala bych na něm nic 😊

kikicha177
autor
8. kvě 2024

@kikicha177 přes noc se to zlepšilo, doktorka řekla, že ještě počkáme do dneška a dneska je už bez teplot, už i jí a pije, hraje si, pláče méně. Je to vidět, že pupínky už nejsou tak zarudlé. Takže ten herpesin fakt pomohl, docela se mi ulevilo.

kikicha177
autor
8. kvě 2024

@lucie7411 to muselo být strašné, ale je super, že je vše v pořádku

kikicha177
autor
8. kvě 2024

@aaa35 šílený tedy, to člověka nenápadně, že to může být až tak strašný. Je dobře, že vše dobře dopadlo.