Flek. Co by to mohlo být? Přikládám fotku

anzet
30. zář 2015

Maminky, nevíte, co by to mohlo být? Synovi se to udělalo na ručičce. Nikde jinde to nemá. Je to tmavší červený flek, na pohmat tvrdý, bez vpichu. Hranatý, velikostně necelý 1cmx1cm. Trochu jsou zjevné šupinky na povrchu. Fotka není moc kvalitní, rarach chvíli nepostojí 😉
Jinak si myslím, že ho to nebolí, nechá si na to sáhnout, ale sám si na to místo nijak nesahá, takže to ani asi nesvědí. Máte zkušenost?
Má to už asi 4 dny, k doktorce jdu až zítra, protože to nemizí.
Díky za každou radu.

anzet
autor
30. zář 2015

Nikdo netuší? ☹

jetynka
30. zář 2015

vypadá to zajímave a divné je to ze je to hranaté, nespinkal s ručičkou položenou na nějakém knoflíků ,drobku, či hranaté věci z nějaké hracky a déle třeba v noci aniž by sis vsimla a nechalo to otlak? kdyby to nebylo hranaté tak bych řekla stipanec od svinuchy nějaké komár nebo muchnicka, me děti mívají občas takový flek a tvrdý, jen bývá nepravidelného tvaru a je to stipanec. zkusila si mu to mazat fenistilem a dat mu fenistilove kapky? pokud je to stipanec nebo něco alergickeho mělo by to mizet.

werik153
30. zář 2015

Podle mě, je to atopický ekzém. Mám to taky, teď teda zrovna ne, ale vypadá to úplně stejně. Jednou jsem to měla na břiše, pak na zádech a na ruce....nejedl něco "nového" ? Nebo prací prášek jiný, pití atd ?

jetynka
30. zář 2015

@werik153 že by měl jen jeden flek a na takovém místě?jestli jich má více to už paní nepíše. můj syn má ae a má ho lokálně na loktech, ohbí paží, hřbetu rukou, pod kolenní jamky, ale bývá většinou více Fleku a nemá to tvrdé spíše drsné a šupinaté, ale světlejší.

werik153
30. zář 2015

@jetynka Já jsem měla flek maličký na ruce a velký na břiše téměř půl roku, pak jsem se náhodou zeptala doktorky co to je a tam i na to řekla, že je to atopický ekzém. Taky jsem to neměla nikde jinde po těle, toto mi pak zmizelo a udělal se mi jeden velký na zádech 🙂

barulina
30. zář 2015

včera jsem. byla s Flickem u dr a dcera má atopak. přikládám foto

jetynka
30. zář 2015

@werik153 dneska je možné všechno ten ae má hodně forem a projevu, jen kolikrát dopátrat se pak zpětně co to způsobilo je někdy prekerka, ja jeden flek neznám, my jich měli hodně hned. ještě mě napadlo že syn nemusel přijít přímo do kontaktu s něčím novým ale jestli mamca jeste kojí tak pak pátrat co jedla ona.

werik153
30. zář 2015

@barulina A taky má jen jeden ?

jetynka
30. zář 2015

@barulina jj taky mivame, venku se ochladilo a synovi naskakal na rukou, vloni měl sjetou celou bradu tak jsem zvědavá jak letos.

jetynka
30. zář 2015

@werik153
@barulina my máme takových více na pažích a loktech momentalne

werik153
30. zář 2015

@jetynka Já sama ani nevím, od čeho se to dělá mě,ale mám to převážně v zimě. Podle fotky chlapečka to vypadá jak popálenina , přesně tak, vypadal úplně můj první flek.

barulina
30. zář 2015

@werik153 ne, dcera má jeden startovací flek na ruce, na nohou jich má víc. ale žádný pod koleny nebo loketní jamkach

barulina
30. zář 2015

@jetynka jj, tak to bude ono. též jsem to teď řešila. včera. mi to potvrdila dr

jetynka
30. zář 2015

@barulina a dala ji na to něco? my dostali na to nějakou koupel na bázi oleje co se dá do vany a jak dítě vyleze ven tak má kuzi namastenou a na ní vytvořeny jakýsi film, no total humus, použili jsme jednou a letělo do kose, chudák se drbal nějak mu to nesedlo, dostala jsem tip od bioderma krém pro atopiky drahy hodně tak zkusim poskemrat o vzorek. jinak vím že se nemají dávat dětem vlněné tkaniny že je to dráždí, zajímavé je že leto OK a jak se ochladilo tak des běs a to nejsou ještě mrazy.

barulina
30. zář 2015

@jetynka mě stačí trošku chladněji a začínám mi vyslýchat ruce a obličej. je to horší na podzim atd. jj, máme lipobase, excipial u lipolotio, Linolu, pro. nejhorší. případy kortikoidy. zatím to máme zkusit, uvidíme. já má ještě doma domácí konopnou, zkusím ovesné koupel. jsem v tom začátečník, ale bez pardon mě to sere

m21elis
30. zář 2015

holky, já sama mám atopák a malá občas 1-2 ložiska, ale ten není na pohmat tvrdej, jinak my používáme žákovku (modrá mastička z lékarny) nebo sudocream a je to hned pryč
mě to přijde spíš jako tuková bulka nebo něco podobnýho, ale fakt ti to nejlíp řekne doktorka, tady můžeme jenom typovat

megy
30. zář 2015

přidáváme se, dnes nalezeno po dlouhé době mincové ložisko atopáku :-/ mě picne

megy
30. zář 2015

@barulina nevím, co používáš na koupání, ale objevila jsem v lidlu jejich dětský sprcháč s ovsem - je od jednoho roku a sedí nám bezvadně. na promazání lipolotion a v nejhorším, co měl na obličeji tak kortikoid, ale doufám, že teď se tomu vyhneme, i když jsme dnes objevili ložisko - tvrdé suché šupinaté velikosti dvacetikoruny

megy
30. zář 2015

@jetynka míšo, zkus na koupání z toho lidlu - má výtažek z ovsa

anzet
autor
30. zář 2015

Díky za reakce. Opravdu to je jen 1 flíček, také mě zarazilo, že je to hranaté. Původně to na mě opravdu působilo jako popálenina. Ale vůbec mě nezapadá, kde k tomu přišel. K vaření ho nepoštím, topení neběží... Je to i na divném místě, pokud jde o spálení. Sám by si to neudělal. Je mi to záhadou. Asi to bude nějaký typ exzému. Až budu vědět více, napíšu.

anzet
autor
30. zář 2015

Jo a k tomu ztvrdnutí. On když se syn někde bouchne, hned tam má ztvrdlotinu. Ale není to tak barevně výrazné a má to nepravidelný tvar. Asi má ještě jemnou pokožku.

barulina
30. zář 2015

@megy dekuji, zkusim

jetynka
30. zář 2015

@megy děkuji vyzkouším, možná mám navrch když vím že je vojtik alergik na ořechy, letos nove zjištění, vloni o vánocích cpal ořech.rohlicky a proto ty mega fleky.

@barulina koho by to nesralo, mě teda jo a obzvlášť když zkousis xx různých preparátů než zjistitis co pasuje, já ae nemám ale za to po celém těle suchou kůži a ksicht mastný a potupkovany tazkze taky super kombinace.

@anzet dej pak vědět jak jste dopadli, samotnou mě to zajímá,

megy
1. říj 2015

@jetynka no já budu právě dnes eliminovat, z čeho by to mohl mít - napadá mě jedině nové hrozno , které mu dávali tetičky a on snědl jen asi dvě kuličky, ale bohužel také rádoby mléčný výrobek kostíci - on po porodu měl intoleranci laktozy, mléko obyč odmítá, tak vyzkouším i toto. já sama mám několik potravinových alergií, takže asi vím, do které části zabruslit

megy
1. říj 2015

@anzet no atopické ložisko to klidně může fakt být - my to měli na obličeji bphužel do krve :-/ a mizelo to dlouho. každopádně obvyklá místa výskytu na těle se nám vyhýbají do teď 😀

jetynka
1. říj 2015

@megy on dr na alergu říkal že ma i zrejme i kombinovanou alergií tzn ořechy a kakao v jeho případě, vím že nesmí některé bonboniery, resp. žádné a vím o jedné ze které má pak hodně fleku a to staci i jeden bonbon. když mu dělali testy tak mu vyšla i potravinová alergie na obilniny ale z krve díky bohu ne, tak snad se to podchytilo a bude klid.!

anzet
autor
1. říj 2015

Dnes měla doktorka pro změnu volno. Zítra už snad budu vědět.

jetynka
1. říj 2015

@anzet tak to ale naštve ☹, to je tak vždycky, jak člověk potřebuje doktorku tak tam není

tomkova9
1. říj 2015

@anzet Dobrý den, označím vás v jedné diskuzi, kterou jsem založila, protože syn se na tu nemoc léčí, a je tam pár fotek dětí s flekama takže můžete porovnat, sice takhle od PC se to špatně srovnává.
Pak dejte vědět jak jste u dr. dopadla.
Hlavně ať je to dobré.
Přeji hezký den Martina

anzet
autor
2. říj 2015

Pediatrička to nepovažuje za nic závažného. Předepsala mi nějakou mastičku. Ale i přesto se v pondělí chystám na kožní. Po dnešku nevím nic.
@jetynka
@werik153
@barulina