Atopický ekzém, batole. Zkušenosti?

herousek
24. čer 2021

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat zda někdo máte zkušenosti s atopickým ekzémkem u svého miminka. Nám se atopický ekzém udělal shruba v jednom měsíci života a bojujeme s ním dodnes. Vyzkoušela jsem už spoustu mastí jak levných variant tak dražších variant. Výsledek žádný teď je syn momentálně 2 měsíce na bezlepkové stravě s mléčnou stravou neboli s bílkovinou kravského mléka jsme ani nezačali a zlepšení není žádné. Jezdíme pořád po doktorech. Nyní 15tý den bereme na doporučení kravské colostrum bez kaseinu a probiotika od značky LR zlepšení momentálně také žádné. Jediné co bohužel pro úlevu pomáhá jsou ředěné masticky s lehkým přídavkem kortikoidu. Už si nevím rady jak mu pomoci aby mohl jíst všechno a nemuseli bychom běhat po doktorech malému je 10 měsíců

nlenc
24. čer 2021

Dobrý den,
u dcery,které je 7 let, pomohlo natírat doma vyrobeným kefírem z čínských houbiček. Pokud jste to nezkusila, stojí to za zkoušku.Do týdne to bylo pryč a pokaždé, co se to znovu objeví, natřeme a zmizí to.

suzy_9
24. čer 2021

Dobrý večer, přidejte se do skupiny "Poradna pro atopický ekzém". Dlouho jsem bojovala s atopákem u své dcery a zde jsem našla spoustu dar, které mi pomohly s atopickým ekzémem.

herousek
autor
24. čer 2021

@suzy_9 Moc děkuji už jsem zkusila napsat

herousek
autor
24. čer 2021

@nlenc děkuji za radu🙂

siera1
24. čer 2021

Mě i synovy na atopický ekzém pomohl Infadolan. Mazala jsem ráno a večer. Udělal se mu na hrudníku pod krkem a vypadá to, že snad to teď už bude dobré.

ivis_b
24. čer 2021

Vyrazeny lepek a mleko bude dost mozna malo, sla bych do eliminacni diety a zkousela, co vsechno jeste vadi.

lizzie02
24. čer 2021

Bojovala jsem u prvního syna, začalo to v pár měsících, pak jsem postupně zavedla non toxic domácnost, tedy bez chemie a moc to pomohlo, druhému synovi se neobjevil vůbec, věřím, že to je tím, že už od mala je v čisté domácnosti. Nejsem žádný odborník, moc mi pomohla skupina na FB svět non toxic, tak koukněte 😊 začínala jsem tím, že jsem opravdu vše preprala, protože to co obsahují komerční prací prášky je plné chemie 😉 teď Peru vlastně jen mýdle s prací sodou 😊 na stránkách blogu stránky netoxickadomacnost.cz má paní také výborné články k tomuto tématu 😉

lenerka1
24. čer 2021

Je malý kojený nebo má um? Mastičky samy o sobě nepomůžou, příčina vězí ve stravě nebo prostředí. Non toxic je začátek, mají tam i hodně rad čím mazat a vůbec jak se o atopickou pokožku starat + rady a tipy na vyloučení potenciálně škodlivé chemie z domácnosti. Zkusit eleminační dietu případně GAPS - u nás pomohlo vysazení mléčného a omezení cukru (kojila jsem, takže změny hlavně u mě), syn reagoval i na vejce, ale naštěstí z toho vyrostl. Jinak červené mazat ideálně domácí zinkovkou případně jde i weledou na opruzeniny, na promaštění vyzkoušet, co sedne - přírodní čisté oleje ale vždy na vlhkou pokožku, nám seděl kokosák. Pokud místo svědí, zkusit přiložit kapesník namočený v jablečném octu a kortikoidy raději zahodit. Zaměřit se na zdravé střevo - probiotika raději nějaká kvalitnější, hodně jíst vývary, kysané výrobky. Malá trpěla na ekzém také od měsíce věku, do roka se ho úplně zbavila a může v omezené míře i to, co jí dříve dělalo problém.

herousek
autor
25. čer 2021

@ivis_b nejime zatim vsechno ji jen pár věcí. Takže děkuji za radu ale další věci z toho malá co ji mu odepirat nebudu. Nehlede na to že těstoviny máme ryzove pecivo bez lepku. Na jidlo co jsem měla podezreni ma testy a jsou ok.

herousek
autor
25. čer 2021

@lizzie02 děkuji za radu asi budeme zvláštní případ taky už jsem zkoušela a bez výsledku 🥺

slunea
25. čer 2021

Jak už tu bylo napsané, je třeba najít potraviny, které mu vadí. Doporučuji webinář na lidajirickova cz, jsou tam ty alergie dobře shrnuty. Moc jsem nepochopila, jak myslíš, že s mléčnou bílkovinou jste nezačali. Pokud kojíš, musíš dietu držet i ty, pokud má prcek UM, potřebuje speciální pro alergiky.

levandule_k
25. čer 2021

Já jsem jednu dobu zápasila s ekzémem na rukách, rozpraskané do krve. Z mastí a krémů jsem zkoušela ledacos. Nechtěla jsem jít cestou kortikoidů, nejvíc mi pomohla mi lopuchová mast od Dr. Popov a psychosomatika, kdy jsem se musela naučit pracovat s emocemi, naučit se je lépe zpracovávat, nepotlačovat je, vnitřně se zklidnit a lépe zacházet sama ze sebou. Malé děti na sebe někdy "natahují" problémy rodičů, jestli je ti tahle cesta sympatická, doporučuji udělat "úklid" ve vztazích v rodině a sama v sobě.

herousek
autor
25. čer 2021

@slunea nekojim a pije speciální štěpene mléko

ivis_b
25. čer 2021

@herousek stepene mleko takze Nutrilon? Ten nekdy nestaci, porad obsahuje bkm a muze vadit. Pokud uz nechces vyrazovat dalsi potraviny a myslis, ze atopak vyresi nejaka zazracna masticka, tak jo, samozrejme je to tvoje vec. Ale atopak u malych deti je velmi casto odrazem strev, a tedy i toho, co dite ji.

herousek
autor
25. čer 2021

@ivis_b nene bereme úplně specialni od doktorky co se zabývá intoleranci na lepek. Samozřejmě že vim že to zadna zazracna mast nevyřeší. Ale to co ji momentálně mame od dr potvrzené že mu nevadí. Proto nemám co vyřazovat. Ne že bych nechtěla nové věci do jídelníčku pridavam velmi zřídka podle reakce těla.
Dám něco novebo a čekám co se bude dít. Když je sebe menší reace tak opět vyřadim. Vim třeba že nesmíme hrášek, mrkev, petržel, také se nedoporuciji ryby

herousek
autor
25. čer 2021

@ivis_b jedine co mě ještě napada co nemáme nijak potvrzené ani by mě to nenapadlo že to může vadit je banan🤷‍♀️

ivis_b
25. čer 2021

@herousek banan muze samozrejme vadit taky, ale jak muzete mit potvrzene, ze soucasne konzumovane potraviny nevadi, kdyz dite ma stale ekzem? Krevni testy nejsou samospasne, doktorka ti nerikala o non ige alergiich?

lenatko91
25. čer 2021

Ještě je otázka třeba v čem perete? Oblečení má bavlněné? Jsou doma zvířata, které by mohly vadit? Jinak zkusit ten banán vysadit a mrknout na to mléko, jestli je fakt bez bkm.. a osobně bych zkoušela vyřadit postupně na chvíli i to, co má zavedené. Krevní testy nejsou 100% u tak malých dětí

flegicka
25. čer 2021

Moc mi pomohla výše zmiňovaná skupinka pro atopický ekzém.Syn měl velká ložiska a některé už i mokvavé.Doktorka zprvu radila promašťovat a mazání s kortikoidy,to bylo zlepšení okamžité,ale jen na chvíli a zanedlouho jsme jeli nanovo.Až pro mě paradoxně rady o vysušování a dietní omezení zabraly.Byl to sice běh na delší trať,ale výsledek stál za to.

petra123321
6. črc 2021

Také jsme bojovat s atopickym EKzememi, ale co malého strikam aloi tak 100% změna