Alergie na bílkovinu kravského mléka a Nutrilon

petik_k
11. lis 2015

Maminky moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Mám 7-týdenního chlapečka. Kojila jsem pouze do jednoho měsíce, od té doby je pouze na UM. Nejdříve jsme začali dávat Hami mlíčko na bolavé bříško, protože malý trpí na prdíky a na bolesti bříška. Po tomto mlíčku nám přišlo, že se to snad ještě více zhoršílo, malý se po každém krmení kroutil a hodně plakal. Přešli jsme proto na mlíčko od Hipp, ale kakání se nijak nezlepšilo. Celý den tlačil a kroutil se. Navíc se do toho přidala i zelená stolice Včera jsme byli u doktorky a předepsala nám Nutrilon ProExpert, že prý by malý mohl mít alergii na bílkovinu kravského mléka (zelená stolice + lehký ekzém na obličeji). Za jak dlouho můžeme očekávat zlepšení? Hodně maminek psalo, že po Nutrilonu měly děti hroznou zácpu, tak se toho bojím, protože malý s tím kakáním taky dost bojuje. Doktorka mně řekla, že se za dva týdny mám ozvat, jestli je nějaké zlepšení. Jinak ještě dáváme před každým jídlem kapičky Babycalm, probiotické kapky BG a na doporučení doktory jednou denně laktulózu.
Budu vám vděčná za jakékoliv rady a zkušenosti. Přijde mně, že maminky kolikrát poradí lépe než doktoři.

vojtisek2007
11. lis 2015

@petik_k ahoj, mám dceru s tímto problémem, dávali jsme Nutrilon AC (allergy care) , vlastně ho pije dodnes, se zácpou problémy neměla, probiotika užívá nepřetržitě, babycalm mi přišlo že akorát to bolení břicha jí zhoršovalo...zlepšení za jak dlouho nastalo si nepamatuju, už je to nějaký ten rok, ale podle mě den/dva by to trvat nemělo a měla bys vidět zlepšení minimálně v tom, že bude se míň kroutit a plakat po jídle....mě teda dcera i zvracela, to přestalo okamžitě

sara84
13. lis 2015

Nekdo tady uz psal ze se nesmi kombinovay BioGaia a Babycalm! A u nas tp i odpovidalo, dokud bral BG tak Babycalm delal zle!