Vaginální/antikoncepční kroužek?

vilaamalka4
3. črc 2017

Zdravím,
Chtěla bych se zeptat, jestli s tím některá máte zkušenost.. je mi 16 let, začínám sexuálně žít.. zatim kondomy..
ale do HA se mi jit vubec nechce, tak co takovy vaginalni krouzek?
dekuji vsem za odpovedi predem!🙂

hancze
4. črc 2017

Jestli myslis Nuvaring, tak ten obsahuje hormony taky. Ja ho pouzivala asi rok, bylo to pohodlne a pri sexu jsem ho ja ani partner vubec necitila. Ale hodne jsem po nem pribrala (po jinych HA ne) a byla jsem strasne naladova az labilni. To same ma kamradka. Neco jako premenstruacni syndrom mesic vkuse :( Takze mne proste bohuzel nesedl. Je to ale silne individualni, zkusit to muzes a kdybys pozorovala, ze ani po trech mesicich (az si telo zvykne) nejsi ve sve kuzi, proste ho vysad. Nesmirna vyhoda byla nemuset kazdy den polykat tabletky a to, ze jeho ucinnost neovlivni zadne zvraceni, prujem. Hormony jdou pres vaginalni sliznici rovnou do krve a ne pres travici trakt. Bohuzel, vedlejsi ucinky u me znacne. Za sebe bych se HA vyhnula v takhle mladem veku uplne (taky jsem poctive zobala prasky od 15), ale chapu, ze je to spolehlive a clovek si nemuze dovolit otehotnet a kondom neni uplne pohodlny.. nicmene nikdy se nenech do HA tlacit partnerem. On si telo hormonama nehuntuje.

keksikova1
4. črc 2017

Nebylo ti v dalších dvou diskuzích patnáct? No to je jedno,každopádně holky už ti tam odpovídaly, ne?
Hele,nejlepší bude,když si zajdeš na gyndu a promluvis si s lékařem, on ti vysvětlí všechno konkrétně, co se te týka a co ne,včetně finanční stránky. Gynde se nevyhnes tak jako tak..

cherie24
29. bře 2022

@vilaamalka4 měla jsem nuvaring a za mě rozhodně lepší a šetrnější než prášky. Byla jsem spokojená. Akorát partner, se kterým jsem ho užívala, byl opravdu dost obdařený, takže jsem ho musela pokaždé před sexem vyndat. Jinak to bylo nepříjemné až bolestivé pro mě i jeho. Když jsem to pak po rozchodu vyzkoušela s průměrně obdařeným, bylo to v pohodě. 😄 Bohužel se pak ukázalo, že mi nesedí hormonální antikoncepce celkově, ale kdybych antikoncepci mohla, volím zas kroužky.