Pozitiva × negativa vysazení antikoncepce

hanci23
2. kvě 2016

Dobrý den, 5 let jsem nepřetržitě užívala antikoncepci, začínala jsem Minervou, nyní jsem užívala Softinelle. Rozhodla jsem se, že na nějakou dobu, možná na neurčito, antikoncepci vysadím.
Můžete mi napsat názory, zkušenosti,.. co mám nyní čekat? Jak bude tělo na vysazení reagovat? Děkuji moc.

misagom
3. kvě 2016

Dobrý den já jsem antikoncepci užívala přes 4 roky. Měla jsem vreyu a pak clormetine. Jsem ráda, že jsem ji vysadila. Nejsem tak unavená, mám větší chuť na sex což je moc fajn 🙂 První dny po vysazení jsem byla jak praštěná lopatou taková hodně ospalá a náladová, ale po chvíli se to ustálilo a je to fajn. První menstruaci jsem, ale dostala s týdením zpoždění, ale mám ji kratší a zatím mě nic nebolelo. Takže za mě jen pozitiva a po dětech budu přemýšlet nad jinou ochranou. 🙂

jaja01k
3. kvě 2016

Ja jsem po vysazeni antikoncepce zadnou zmenu nezaznamenala, ale uzivala jsem ji jen rok. Presto jsem se po porodu rozhodla se k tomuto zpusobu ochrany jiz nevratit.

challidona
3. kvě 2016

jedina vec po vysazení. ..lepší sex

evulina77
3. kvě 2016

přestaly mi mé každoměsíční migrény, větší chuť na sex, cítím se víc sama sebou. Ale než se tělo srovnalo, dalo mi to zabrat - výkyvy nálad, noční pocení, prodlužování cyklu. Prostě moje tělo po 10 letech braní se muselo znovu nakopnout, aby zase samo fungovalo. Hormonální antikoncepci fakt už nechci ani vidět. Ty divné a nepříjemné stavy trvaly půl roku a stálo to za to. Pomohl mi kontryhel.

evapater89
3. kvě 2016

Ja po vysazeni mela úzkosti a nálady a pak se to srovnalo a byla jsem sama sebou 😉.. A také jsem si sama sobě vice voněla. Pri brání ha jsem mela silnější výrok a nevonela jsem si.

jajinka147
3. kvě 2016

já jsem užívala HA 12-13let v kuse, Diane 35. Po vysazení se cítím pořád stejně, ale vrátilo se mi hrozně akné, mám to hrozné jako před lety, než jsem ji začala kvůli tomu užívat. Snad se to časem srovná. Neberu ji od ledna. naštěstí cyklus naběhl sám, z čeho jsem měla největší strach.

ter3
3. kvě 2016

Měla jsem HA od 15, vysazovala jsem ve 20 - důvodem zdravotní problémy. nejdřív Minisiston, Minerva, Belara a nakonec injekce Depo Provera - a vychytala jsem bohužel všechny ty nežádoucí účinky (nesnesitelné křeče v podbřišku mimo dny ve kterých jsem krvácela, křeče v nohách, bolest žil, bolesti hlavy, u belary jsem měla dokonce chvíle, kdy jsem nemohla mluvit - zásek, a místo slov jsem jen nesrozumitelně žvatlala). taky jsem měla silný výtok, hodně jsem se potila, náladová.

HA tedy neberu dva a půl roku a musím říct, že super. jediné, s čím byl problém, bylo navrácení menstruace - hooodně nepravidelné cykly. 68 dní, 41, 22, 53 atd. Ale nic jsem na to nebrala, čekala jsem, až se to srovná samo. A vyplatilo se to, posledních cca 8 cyklů je ukázkových a pravidelných v rozmezí 31 až 33 dní.

andreaandrejka
3. kvě 2016

Já užívala HA 13 let. Vyměnila jsem jich několik. Když jsem vysadila, zhoršila se mi dost plet, ale během 3 měsíců se zase srovnala. Měla jsem návaly horka, to se taky časem srovnalo. I přesto jsem ráda,že jsem to přestala brát. Ted jsem těhotná a jsem rozhodnutá,že prášky už nikdy nechci.

patrusa
3. kvě 2016

Antikoncepci jsem beala 14 let, uz ji nikdy brat nebudu. Konecne presne citim, jak moje telo funguje. Vetsi chut na sex atd.

Negativa- mam 2 deti a dalsi uz nechci, moc spolehlivych ostatnich prostredku neni :(

evculka_
3. kvě 2016

Užívala jsem téměř 9 let, vysadila jsem v listopadu. Převážně jsem měla typy, které měly působit nejvíce na stav pleti, po vysazení byl obličej chvíli v klidu, teď je hrozný, boláky i na zádech, doufám, že se to srovná. Ale má to i své výhody - nemám bolesti břicha, na které jsem trpěla v období menstruace, cyklus mám pravidelný, přes noc krvácím hrozně maličko, skoro vůbec a celkově menstruuji kratší dobu, netrápí mě výtoky a podobné neplechy, sex si užívám. Nemít ten šílený obličej, byla bych nadmíru spokojená.

hanci23
autor
3. kvě 2016

Děkuji moc za odpovědi! 🙂 Já věřím, že se mi všechny negativní dopady vyhnou a po vysazení se budu cítit lépe.

ter3
3. kvě 2016

Jinak teda ja mela sileny bolaky behem brani HA, po vysazeni do mesice se rozlezly do dekoltu a na zada, sileny. Takovy ty podkozni bolavy. Kozni mi predepsala Aknemycin a musim zatukat, za dalsi pulrok uz temer vse zmizelo.

ted po tech dvou letech mam jeste trochu v neporadku oblicej, ale to zas resim s kosmetickou, a pupinky se objevi jen v dobe ovulace, jinak pohoda..

dannyblakely
3. kvě 2016

Pár let jsem ji brala, ale pak jsem přestala, protože mi nebylo moc dobře a měla jsem strach z trombózy, poněvadž jsem kouřila, což by se nemělo. Neudělalo to se mnou vůbec nic negativního. Zlepšila se mi nálada, bylo mi líp i fyzicky a cyklus zůstal stejný.. Ale je to drahně let, už aspoň 10.

micaella23
4. kvě 2016

Akne mi po vysazeni zmizelo, prisli bolesti pri ms sileny, zmencili se prsa, zhubla jsem 8kg, mela jsem bez ha super postavu i bez fitka.. Ted po diteti ji zas beru, zatim mesic, plet se skoro zacina zas zhorsovat a prsa mi asi nenaplni jako kdysi;D ms nebolela a byla jak hodinky.

carmilla
4. kvě 2016

Já jsem brala antikoncepci bez měsíce 8 let...Právě teď aktuálně vysazuji a mám poslední pseudo MS...takže na hodnocení je opravdu brzy...Proč jsem se rozhodla vysadit? Miminko neplánujeme hned, chceme ještě alespoň několik měsíců počkat, ale už jsem subjektivně nějak cítila, že beru moc dlouho a hlavně, holky, sex začal stát opravdu za starou bačkoru a bylo to z mé strany...mám pocit, že mě HA v téhle oblasti totálně utlumila a za chvíli by ze mě byla regulérní frigida. 😠 Navíc jsem kuřačka a byť mi genetické testy, které mi nechal udělat gynekolog (na trombotické mutace) vyšly dobře, je mi jasné, že je to problém...Také jsem začala plíživě přibírat. Respektive, když jsem tenkrát začala brát, přibrala jsem velmi rychle asi 6-7 kg, což tehdy nebyla tragédie, protože jsem byla strašně hubená...Pak jsem to zase stejnou rychlostí shodila, ale časem jsem začala nabírat znovu...ne nějak dramaticky, ale začala...Nechci to alibisticky přičítat jen antikoncepci, moje životospráva není ukázková (nesnídám, jím prakticky jen 2x denně), ale nějaký vliv to podle mě má...Před rokem jsem během pár měsíců nabrala 5 kg a ty se mě drží jako klíště, mrchy... :D Také se mi cca v posledních dvou letech objevila celulitida...Samozřejmě nedoufám, že vysazení všechny problémy mávnutím proutku vyřeší, ale pro svůj lepší pocit už to chci utnout...

hanci23
autor
4. kvě 2016

@carmilla Tak to v podstatě máme stejně. Já miminko v nejbližších letech neplánuji, ale podvědomě vnímám, že moje tělo nefunguje jak má. Proto zkouším vysadit. Já mám hlavně největší strach z křečových žil, které mě trápí od 15ti let. Sice mi gynekolog tvrdí, že antikoncepce žilám nevadí, ale věřte mu.. Aby nebylo potom pozdě. A s tím sexem to mám stejně, v poslední době jsme s přítelem spolu vlastně jen bydleli. Prostě jsem neměla na sex ani pomyšlení, tak doufám, že po vysazení se mi chuť vrátí 🙂
A tajně doufám, že se mi všechny negativní zkušenosti vyhnou obloukem.

carmilla
4. kvě 2016

@hanci23 Musíme doufat v to lepší, když si budeme pořád opakovat, že by se mohlo stát to a ono, tak si to na sebe akorát přitáhneme, psychosomatika je mocná. 😉 Já mám právě také velikou genetickou zátěž na křečáky, takže i to je důvod, proč jsem se takhle rozhodla...Držím pěsti, ať všechno probíhá tak, jak má a ať se nám všechny komplikace vyhnou obloukem. 😉

hanci23
autor
4. kvě 2016

To je pravda. Pozitivní myšlení dokáže zázraky! 🙂 Takže nebudeme doufat, ale VĚŘIT!

hanci23
autor
9. kvě 2016

@carmilla Tak jak pokračuje vysazení? Já jsem měla od pátku začít brát antikoncepci, ale už jsem poslední platíčko, co jsem doma měla, spláchla do záchodu 🙂 Pomalu se mi začíná vracet chuť na sex, až je z toho přítel rozpačitý 😀 Jinak zatím nic jiného, neobvyklého nesleduji.

carmilla
9. kvě 2016

Jééé, tak to je náhodička - jsme na tom úplně stejně - já taky měla od pátku brát, ale už jsem nevzala...O víkendu jsem si připadala taková podrážděnější, úzkostnější, ale přisuzuju to spíš doznívající menstruaci a tomu, že jsem byla trošku vyjukaná z té změny, ono po takřka osmi letech je to i pro mě šok...Zatím poctivě popíjím kotryhelový čaj, ráno už je to takový můj malý rituál. 😉 Tělo zatím nijak neprotestuje ani nejásá, nemůžu říct, že bych pociťovala jakékoli změny...Nicméně myslím si, že je ještě brzičko, uvidíme po pár týdnech...S chutí na sex bych řekla, že jsem na tom také o ždibec lépe než předtím, ale otázka je, jestli si to teď spíš nesugeruju. :D Určitě si musíme dávat vědět, jak to u nás probíhá, je fajn, že jsme na tom v podstatě úplně stejně, tedy až na celkovou dobu braní. 😉 Jinak cykly jsem měla s HA pravidelné jako hodinky (pokud jsem samozřejmě brala svědomitě) - po 28 dnech...tak teď jsem spíš zvědavá, jak bude moje tělo fungovat bez HA. V podstatě se na to těším, mám takovej těžko definovatelnej víc ženskej pocit... 😉 Jenom aby mě to s prvníma křečema nepřešlo. :D

evulina77
9. kvě 2016

@carmilla já měla první dvě tři menstruace normální, nic se nedělo, to až pak. Cyklus i 60 dní, návaly horka, noční pocení apod. Ale taky to přestalo a pomohl mi kontryhel...

carmilla
9. kvě 2016

@evulina77 No právě proto jsem ještě velmi zdrženlivá, co se nějakého hodnocení týče. 😉 Za půl roku už si budu moct udělat bilanci, jak to vypadá a jaké na mě nechala nebo nenechala HA následky...Já právě měla menstruaci před užíváním HA nepravidelnou, tak si přemrštěné iluze nedělám...

hanci23
autor
9. kvě 2016

@carmilla Z menstruace mám strach, aby nepřišla dříve. Dělám totiž v kuchyni, takže bílé oblečení a to by byl tedy dost trapas... 😀 Ale pořád věřím, že se s tím moje tělo statečně popere 🙂

hanci23
autor
15. kvě 2016

V poslední době mě dost pobolívá podbřišek. Stalo se to také některé z Vás, když jste vysadily antikoncepci? Děkuji za odpověď.

pmikova
15. kvě 2016

Já vysadila antikoncepci po 9 letech...a musím říct, že super....migrény zmizely, cítila jsem se mnohem líp, cyklus se mi srovnal hned, chuť na sex větší.... 🙂

nataly007
15. kvě 2016

Užívala jsem 4 roky Minervu, po vysazení nejprve žádná změna, 1. a 2. ms došly podle plánu, 3. pak ne a po pár týdnech zpoždění jsem musela na vyvolávací injekci, od té doby mám cyklus pravidelný. Asi po 3-4 měsících se mi trochu zhoršila pleť a akné (měla jsem to vždycky, HA to moc nezlepšila), ale postupně se spravila a teď je lepší i než když jsem antikoncepci brala. Zvedla se chuť na sex, hlavně díky vyšší lubrikaci (s HA jsem byka dole vyschlá jako Sahara), zmizely migrény a šílené výkyvy nálad. Jinak asi nic, za mě jediná nevýhoda je to, že se musíme chránit jinak, nejde na to jen tak spontánně vlítnout a nic neřešit 😀

carmilla
15. kvě 2016

@hanci23 Zatím na sobě nepozoruji, akorát jednou mě pobolívalo břicho po sexu...Ale myslím, že tohle bude normální, možná je to změnami, které probíhají na děložní sliznici - ta by měla být po vysazení vyšší, než při braní antikoncepce...

hanci23
autor
15. kvě 2016

@carmilla Já si taky myslím, že je to vše kvůli vysazení. Ale přítel chce, abych si raději došla k doktoru, aby to nebylo něco vážnějšího. Všímám si jen bolesti podbřišku a hustého bílého výtoku..

carmilla
15. kvě 2016

@hanci23 Za návštěvu doktora nic nedáš a budeš mít jistotu...Uvidíš, že to bude ok. 😉

hanci23
autor
17. kvě 2016

@carmilla U doktora vše OK. Všechny potíže jsou způsobené vysazením antikoncepce. Pomáhá ten kontryhel? Zkusím cokoliv, už druhý den jsem neskutečně unavená, prospala bych klidně celý den.