Antikoncepce Lamya a krvácení. Dobrat platičko nebo volat lékaři?

31. bře 2024

Dobrý den,
jsem pul roku po císaři a začala jsem brát antikoncepci Lamya a trápí mě nepravidelně krvácení.

Začal jsem ji brát s prvním dnem MS a super, menstruace byla krátká a slabší a zdálo se že mi sedla, tak jsem byla rada. Jenže za 14 dnů se dostavilo další krvácení, tak jsem si říkala, ze se to nějak rovna, jevilo se to jako běžná menstruace a prestalo. Teď mám par dnů druhé platicko a dnes jsem začala krvacet zase. Tak nevím..

Lékař říkal, že krvácení muže být a nemusí a že si tělo bude zvykat a hormony se rovnat, ale tohle už mi přijde zvláštní. Myslite, že mám ještě zkusit dobrat plati anebo už se ozvat lékaři?

Nic mě nebolí, netrápí, žádný PMS, jen to krvácení..

Nemate zkušenosti?

julie290
31. bře 2024

skus počkat. Tělu někdy trvá než si zvykne na antikoncepci. Já jsem krvacala nonstop cely první měsíc a skončilo to po 7 dnové pauze. Potom mi už menstruace slábla úplně. A teď mám už jen velmi slabé spinění

autor
31. bře 2024

@julie290 děkuji moc, já jsem z toho lehce nervózní protože je to třetí krvácení za měsíc, tak aby byla OK, hlavně kvůli mimču 🙂

palja
31. bře 2024

Ozvala bych se lékaři. Já beru Lamya 2 roky a žádné krvácení nemám, ani MS. Beru pořád, platicka na sebe navazují. Je možné, že antikoncepce nesedla.
Po prvním porodu jsem měla taky takové nepravidelné krvácení při nizkohormonalni antikoncepce a dr mi zjistila mikropraskliny na děloze, ještě jsem nebyla úplně zahojená po porodu. To krvácení jsem měla ještě trictvrte roku po porodu a pak až se to zahojilo, tak jsem teprve krvácet přestala.

autor
1. dub 2024

@palja já jsem byla na kontrole po 6N a pak ještě po 5 měsících, když mi antikoncepci predepsal. Vždy delal UTZ kvůli jizvě. Vevnitř by mělo být vše v pořádku.