Špatné pocity na konci těhotenství

hana_v
4. bře 2019

Ahoj nastávající či stávající maminky. Odskočim trochu od problémů s miminkem.
Mám asi 5týdnů do porodu. Porodu ani ničeho okolo se nebojím. Naopak doteď jsem si vše moc užívala. Ale poslední týden-dva mám pocit a nějaký nevysvětlitelný strach z nezájmu partnera. Staráme se ještě o jeho 10ti letého syna, se kterým když jsme sami vše funguje. Máme nastavené povinnosti atd.. ale jak přijede partner, jako by se věnují ti dva sobě a já to chápu a na druhou stranu v sobě pociťují osten žárlivosti a strachu, že jsem najednou na posledním místě a mám tak i strach o miminko, aby to nebylo tak, že on se bude starat o svého syna a já o naše malé.. a jelikož jsem teď i tak plačtivá, bojím se o tom s partnerem víc mluvit. On má pocit, že mi pozornost věnuje..a já si říkám, jestli jste to taky tak třeba v těhotenství měly? Strach, že o vás přestane mít partner pozdeji zájem..

pejskyne
4. bře 2019

Ahoj! Rozumím ti velice. Jsem v 36 tt a furt mám něco takového poslední dobou - strachy, smutky, pochybnosti, bez objektivních příčin. Myslím, že tam musí být něco s těmi hormony v posledním stádiu těhotenství, že nás to nějak nutí uvážit všechna nebezpečí, co přicházejícímu miminku hrozí nebo co. Mám teda úplně jiné rodinné okolností než ty, ale myslím, že je to fakt spíš hormonální stav. Až se budeš cítit zrovna dobře, s partnerem o tom trošku promluv, že i když jsi doteď byla v pohodě, najednou s tebou ty hormony nějak cloumají a potřebuješ víc obejmout, utěšit, ujistit, že všechno bude dobrý. Ty chlapy to vůbec nenapadne, že by se to mohlo nějak měnit, je určitě celý pyšný, že má doma ženu, co nese těhotenství jako nic. (Můj muž to tak má, zvlášť proto, že čekám třetí dítě, tak jsem přece rodící profík. Těžko mu pak vysvětluju, že jsem aktuálně v rozpoložení, že když na mě ve špatné náladě štěkne, brečím den a půl a neumím to zastavit.)

cilkat
5. bře 2019

V 35 tt jse najednou chytla hrozný pocit osamělosti. Ani ne strach z toho, zda se manžel bude dítěti a mě věnovat, ale prostě opuštění a osamělost. Trochu mě uklidnilo, když jsem od holek ve skupině zjistila, že "podobně mizerně" je na tom většina. Nejspáš fakt někdy v té době přichází nějaký hormonální výkyv (diabetologové třeba tvrdí, že po 36 už hormony nestoupaj, tak možná fakt). Drž se, bude zas líp.

hanka2008
8. dub 2019

Ahoj, jsem teď v 35 týdnu a poslední dva týdny jsem měla trochu depresivnější, bez nějaké vnější příčiny, moc jsem tomu nerozuměla proč, všechno se daří... tak asi to taky nějak souviselo s těhotenstvím, teď už je to zase lepší. Tak si říkám, že se různé pochyby, strachy a blbý myšlenky takhle můžou vynořovat.

vitezove
8. dub 2019

třeba moje kamarádka měla ke konci těhotenství prostě absolutní pocit, že jí partner je nevěrný. Neměla jediný důvod nebo důkaz si to myslet, ale hormony prostě dělají své. Zkus to neřešit a říct si, že prostě teď nejsi ve své kůži. Časem to bude lepší a uvidíš navíc jak to bude. Je zbytečné se stresovat něčím co ještě ani nenastalo a možná nikdy nenastane.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru