Kdy se rodí dvojvaječná dvojčata?

ursulahan
14. zář 2020

Dobrý večer, maminky. V jakém týdnu jste rodily dvojvajecna dvojčata? Já jsem ve 32.tt. Jsem unavená, nemůžu dychat. Čekáme dvojvajecne dvojcata holky. Jedná je zatím koncem pánevní a druhá hlavou dolů. Vypadá to na sekci ke konci října. Třeba ještě změní polohu. Pokud bude sekce, tak požádam o celkovou narkozu. Protože bych to na lůžku v poloze na zádech neudychala. Jak jste rodily Vy ? Děkuji za odpovědi.

squezy
14. zář 2020

@ursulahan Rodila jsem jednovajecne v 36+1 planovanym cs, byla jsem "při vědomí" a za me super!! Porod byl krásný, 2hodiny poté už to začalo bolet 🙂 Za 5 dni jsem však byla bez bolesti. Dvojvajky se můžou rodit snad nejpozději v 38tt,ale uz jsem tady cetla, ze je někdo rodil i ve 40tt O_O

merope
14. zář 2020

@squezy Pokud je vše ok, tak se i dvojčata můžou donosit. Obecně je teď trend nerodit zbytečně dřív než je to nutné.

Jinak pokud je sekce, tak se opravdu nemusíš bát, že bys něco neudýchala. Já rodila sekcí s preeklampsií, šíleným tlakem a pohoda, no stress. A vidět toho svého drobečka hned poté, co se vyklube ven, to je prostě zážitek. Za mě mimochodem nejnepříjemnější fáze byla, když se dostávali dovnitř, což mi přišlo jak kdyby si vzali nějakou frézu (jako zvukem i pocity), ale nebolelo nic. No a pak už bylo mládě na světě a já dojatá a tak vůbec, takže i když šití bylo trošku delší, tak už vlastně nic z toho - prostě si tam ležíš, na sále byla sranda, vtipkovalo se o jméně dítěte (pro kluka jsme neměli) a tak nějak to uteklo. Mě to nebolelo ani ty 2 hodiny poté. Vlastně ani nevím, kdy. Jen že teda večer vstát a dojít si do koupelny, to problém byl. Na JIPu vedle mě náhodou holka, co jsme spolu tak před dvaceti lety byly na táboře, tak i s kým povídat bylo a člověk nemyslel na bolesti. Za mě opravdu doporučuji sekci "při vědomí".

ursulahan
autor
14. zář 2020

@merope Děkuji za odpověď. Uvidím, co řekne anestesiolog.

merope
14. zář 2020

@ursulahan Však jasně - pokud ti to z jakéhokoli důvodu nedovolí, tak o tom žádná. U mě taky říkali, že si nejsou jistí, zda to půjde (právě kvůli tomu tlaku), ale já moc chtěla, tak to šlo.

olga_
14. zář 2020

@ursulahan Já rodila bi-bi dvojčata 37+6, nakonec císařem, ale oba byli hlavou dolů. K otočení došlo přesně 35+0. Dvojčata měla porodní váhu 2800 a 2950 g. Každopádně mi v Rakovníku říkali, že tak od 38+6 už by to chtěli směřovat k porodu.

bubinko1506
16. zář 2020

Ja som rodila dvojvajecne dvojcata planovanou sekciou 38+0. Nechali by ma lekari este dlhsie, ale na poradni som sa tak polozartom postazovala lekarovi, ze funim ako lokomotiva, ci uz nemozu ist von. Poslal ma domov po veci, ze sa mam poobede hlasit na prijem. Super, moja cesta viedla v podpatkoch rovno do obchodneho centra, kupit si este kozmetiku a oznamit doma muzovi, ze idem rodit🤣. Na druhy den rano boli mali na svete😉

ursulahan
autor
18. zář 2020

@bubinko1506 Krásně Vám to vyšlo. Já už teď nemohu dýchat. Bojím se spinalní anestezie, že jim to neudýchám. A hlavně snad nebudu rodit s rouškou😑.

loylii
18. zář 2020

@ursulahan 37+4 a úplná pohoda. CS spinal. Ven se jim vůbec nechtělo, mě už se ale blbě dýchalo, spalo. Když mi řekli, ze jsou plne dopeceny, bez nutnosti inkubátoru, nebylo o čem. Nevím proč bych měla riskovat dalších 14 dni, už se moc nehybaly a já byla z toho total ve stresu. Chodila jsem je ukecavat, kdy už je místo na sálech. A jinak záleží na porodnici, v Podoli kde jsem byla já, stejne nenechávají déle jak 38+0. Hodně štěstí přeji. Hned bych si to zopakla💪😇

herminka
18. zář 2020

@ursulahan Mým dětem je už 7 let a tehdy bylo doporučeno rodit bi-bi dvojčata nejpozději 38+6. Já jsem to ukecala na 39+1 (doufala jsem, že se sama rozrodím přes víkend, ale bohužel, vyvolání jsem se nevyhnula - paradox, do ukončeného 36. tt jsem byla hospitalizovaná pro hrozící porod), byla jsem druhorodička 2 a čtvrt roku od prvního porodu a všude jsem předem hlásila, že stojím o přirozený porod. Císaře jsem se bála. Přirozený porod mi vyšel, po tom vyvolání to byla strašná bolest, ale dodnes jsem ráda, že jsem do toho šla.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru