Druhý screening, podivné výsledky. Máte stejnou zkušenost?

eiram7
14. dub 2020

Ahoj holky,
mohu se zeptat, jestli jste měla některá podobný problém?
Teď mi volala sestřička z gyndy, ze přišly výsledky z druhého screeningu a ze jsou negativní. Ale vyšla mi pry nějak podivně disproporce mezi utz a výsledky krve. Takže mě pry budou muset odeslat na genetiku.
Zítra mi doktor rekne vic.
Má některá z vás stejnou zkušenost? Bylo nakonec vše v poradku? A jaké jste na genetice musely popřípadě absolvovat vyšetření?
Moc děkuji 🙏

lenka_tom
14. dub 2020

@eiram7 asi bych se tím zbytečně neplašila. Já byla na genetice kvůli věku a že mi vyšla hraniční (vysoká) hodnota HCG. Celkově byl ale výsledek negativní a to bylo nejdůležitější. Nejdřív mi na gynekologii udělali další odběr krve na triple test a rovnou to předali do Gennetu. Potom byl pohovor s genetičkou, která nám vysvětlila, že se vlastně nic neděje, protože podle triple testu hodnota HCG klesá, ale samozřejmě řekla, že na 100% genetické vady vyloučí jen odběr plodovky. To by ale řekla komukoliv s jakýmikoliv výsledky. Doporučila nám absolvovat ultrazvuk u jejich specialisty a ten pravděpodobnost Downa snížil ještě na polovinu. Pak jsme k němu museli rovnou i na druhý screening, aby porovnal data z výsledků. Všechno bylo v naprostém pořádku.

vladienka
14. dub 2020

@eiram7 uplne nerozumiem o akom druhom screeningu hovoris. Druhy screening sa robi cca v 20tt bez odberu krve, len utz- podrobna morfologia plodu. Niekto to kombinuje s tripple testom a ten by som vobec nebrala do uvahy.

lenka_tom
14. dub 2020

@vladienka jsem tele, motám výsledky prvního screeningu s druhým 🙂 Každopádně mně ten triple spíš pomohl, ale brali si z něj jen nějaké hodnoty.

eiram7
autor
14. dub 2020

@vladienka ja se v tom prave sama nevyznám. Naposledy jsem byla u doktora 16+6. Brali mi krev, a pak jsem šla na utz s tím, ze mi rekli ze se jedna o druhy screening.
Prave mi nesedí, ze mi dělali ten utz screening u taky brzy. Vzdyt by to mělo být až ve 20. tydnu ne?
Takže myslis, te ta krev byly tripple testy a samotný utz ten druhy screening?

eiram7
autor
14. dub 2020

@lenka_tom moc dekuju za info. na ten pohovor do gennetu mám jít podle sestřičky taky, tak snad se bude jednat jen o nej, případně nějaký podrobnější utz

lenka_tom
14. dub 2020

@eiram7 my měli kliku, nikdo nás nikam netlačil, jen nás informovali o možnostech. Hororový scénáře se nekonaly. Mužův kamarád to měl bohužel přesně obráceně, tlačili je do amniocentézy. Prcek se samozřejmě narodil úplně v pořádku. Prostě se připrav na oba scénáře. Budu držet palce, ať se tě týká spíš ten náš 🙂

eiram7
autor
14. dub 2020

@lenka_tom dekuju moc za zprávu. Doufam, ze budu mít podobnou zkušenost jako ty.🙏

ferda90
2. srp 2020

Ahoj maminky, byla jsem v prvním trimestru na screeningu a ve 20 týdnu jdu zase na další screening, nevíte co se tam bude dělat? Sestřička mi jen řekla, že máme jít na screening a pak na srdíčko, ale nevím co se bude vyšetřovat? Děkuji

vladienka
2. srp 2020

@ferda90 kontroluju sa podrobne organy- mozog, srdce, skontroluje sa zaludok, ruky, nohy, pater, mnozstvo plodovky, odhad vahy..

ferda90
2. srp 2020

@vladienka ahaa děkuji za info 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru