Světle růžový výtok v 8. týdnu těhotenství

misaaamisa
13. říj 2016

Dobré ráno milé dámy,
ráda bych se vás zeptala, jestli je to normální nebo mám jít na ambulanci?
Jsem v 8. týdnu těhotenství, minulý týden jsem byla na první prohlídce a byla vidět pulzace srdíčka a vše bylo v pořádku. Průběžně celé dosavadní těhotenství mám sytě bílý výtok a dnes ráno byl narůžovělý. Samozřejmě mě to vylekalo a mám strach, že je něco špatně.
Ke svému lékaři jdu na další prohlídku až příští týden a teď tam zajít nemohu, protože jsem poměrně daleko (studuji). Myslíte, že mám plašit a jít na nějakou ambulanci v Brně nebo to nechat do toho příštího týdne domů?
Míša

bagrunka
13. říj 2016

Tak nejsem doktor, ale jednak bych ti radila poslouchat svoje telo, me se to osvedcilo cele tehotenstvi - za par tydnu se chystame k porodu. Pokud mas pocit, ze je neco v neporadku, tak si na tu ambulanci klidne zajed, ale fyziologicky by to melo byt v poradku. Mrkni tady na konikovi na wiki a procti si proces prvnich tydnu tehotenstvi. Pokud nekrvacis tmavou krvi, jako pri menstruaci (a ani to by nutne nemuselo byt neco spatneho) tak se neni ceho bat. Zkratka se rid tim, co ti rika instinkt 🙂

misaaamisa
autor
13. říj 2016

@bagrunka Děkuji za odpověď. Vlastně ani nemám pocit, že je něco jinak než doteď, jen jsem se právě na základě několika diskuzí, které jsem si přečetla, trochu vyděsila, co všechno to může znamenat.

bagrunka
13. říj 2016

@misaaamisa jo, to chapu, taky jsem se desila vseho, co by mohlo byt jen trochu jinak. Ale to bysme nemohly nikdy otehotnet :D hlavne se nesmis stresovat ;) to je pro dite to nejlepsi a jeste, pokud nemas bolesti, tak se skoro jiste nic nedeje. Muze to byt, ze se jako cisti deloha - to co by normalne odeslo s menstruaci. Tak vajco mas ted usazeny v deloze, tak nejaky ty zbytky se musi dostat ven aby mimco melo cisty prostredi.

astyna
13. říj 2016

Každé "červené" krváníce v těhotenství je problém.Já teda nikdy nic takového neměla - až na porodním sále. Nicméně jsi v 8.tt, to je vše nejisté a sama jsem se na to těhotenství neupínala až po prvních screeningách.

kaculik007
13. říj 2016

Ahoj, pokud ti můžu poradit,běž na ambulanci, pokud se ti tam ale opravdu nechce. Lehni si dopostele a dej si nohy nahoru. Určitě buď v klidu..... ale po mé nedávné zkušenosti, bych raději zašla na ambulanci gynekologickou.

travnulee
13. říj 2016

Když jsem byla v 6tt tak jsem chodila se světle hnědým špiněním týden, pak jsem šla k dr., dostala jsem nařízený klidový režim a utrogestan. Teď si říkám, že je štěstí, že jsem během toho týdne o to nepřišla. Jestli se Ti fakt nikam nechce, tak aspoň polehávej.

misaaamisa
autor
13. říj 2016

Bylo to jednorázové, po noci jsem šla ráno na záchod a tam tohle, teď už ale během dne zase normálně nic. Myslíš, že i tak by byla rozumná ta ambulance nebo třeba ještě do zítřka počkat, jestli se to neobjeví znovu?
@travnulee
@kaculik007

kaculik007
13. říj 2016

@misaaamisa záleží na tobě jak se cítíš. Ale určitě bych se nijak nenamáhala a radši více odpočívala a pokud si nejsi jistá dojdi si na ambulanci a nebo vyčkej do příštího týdne k lékaři.... Ale odpočívej...

kaculik007
13. říj 2016

@misaaamisa vím že tě to vystrašilo, ale snaž se být optimistická ...

misaaamisa
autor
13. říj 2016

Jsi zlatá, děkuji moc 🙂

kaculik007
13. říj 2016

@misaaamisa není proč děkovat, optimismem se také léčí. Je to důležité aby ty jsi byla v pohodě.

travnulee
14. říj 2016

musíš se rozhodnout sama, já jen psala, jak to bylo u mě, že jsem se špiněním přežila týden normálního provozu, ale každé tělo reaguje trošku jinak...

karolina3karol
2. únor 2017

Ahojky, také se vám svěřim. V 8 týdnu jsem slabě jednorázově zakrvacela, ihned jsem sla k doktorce, na ultrazvuku vse ok, ani pry nevidela v okolí plodu žádnou modrinu. Dostala jsem Ascorutin a dodržuji klidovy režim. Krev me již netrápí ale jen do te doby nez jdu na velkou, jakmile trochu zatlacim, krev se objeví opět jen jednorázově . Opět jsem sla k dr. Prý tam mam asi někde srazenina, ale v okoli mimi ji neviděla. Ted se asi budu bát chodi na wc. Co myslíte?

haniplanetka
14. bře 2018

Ahoj, jsem na začátku 8.tt a objevilo se mi špinění bílé, lehounce narůžovělé. Mám velký strach, ale nechci plašit. Urogestan už beru, tak jsem si vzala Ascorutin a ležím. Za 2 dny mám kontrolu, tak snad bude vše ok. Minulý podzim to začalo podobně a skončilo to špatně, tak snad tohle těhotenství klapne.

kaculik007
15. bře 2018

@haniplanetka Určitě to nic nebude. Klid v posteli a být šťastná a těšit se na miminko.

haniplanetka
16. bře 2018

@kaculik007 ahoj, je to hematom, takže jsem na rizikovce a ležím

kaculik007
16. bře 2018

@haniplanetka At se brzo vytrati ten hematom. Mas ted aspon cas cist treba a hlavne odpocivat. A miminko hezky roste?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru