Riziko trizomie. Máte zkušenost a vše bylo nakonec v pořádku?

4. led 2023

Ahoj holky, byla jsem na prvotrimestralnim screeningu. Vyslo mi vysoke riziko trizomie 21.a 18. chromozomu. Jsem odeslana na invazivni vysetreni jehlou pres bricho.
Mate nektera s tim zkusenost, ze Vam to takhle vyslo a nakonec bylo vse v poradku? Predesle dve tehotenstvi uplne v poradku.
Omlouvam se za anonym a dekuji za odpovedi ❤️

rickym
4. led 2023

Jaké riziko ti vyšlo? Já měla riziko 1:50 na Edwarse a bohužel plodové voda potvrdila. Ty jdeš ještě asi na odběr klku, že? Držím pěsti 🍀

autor
4. led 2023

@rickym ja

petulapal
4. led 2023

Já měla riziko 1:25 na Edwardsuv a 1:49 na Patauův syndrom, šla jsem na odběry choriovych klku a nakonec tyto syndromy potvrzeny nebyly.

autor
4. led 2023

@rickym ja mam na Edwardsuv 1:91 a na Downa 1:4 🙈

autor
4. led 2023

@petulapal takze zdrave miminko? Moc gratuluji 😊

petulapal
4. led 2023

Miminko mělo vrozenou vyvojovou vadu, nakonec jsem 20.12. v 5 mesici porodila holčičku.

autor
4. led 2023

@petulapal posilam objeti 😊

rickym
4. led 2023

Down je vysoké riziko, ale když jsem to sama řešila, přečetla jsem spoustu příběhu a Dobrý konec měly i ty co měly riziko 1:2. Kdy tě čeká odběr?

autor
4. led 2023

@rickym ano, vysoke teda je. Na screeningu jsem byla dnes. Takze jsem dostala emailovy kontakt na dalsi vysetreni, napsala jsem a cekam az mi nejaky termin nabidnou.

petulapal
4. led 2023

Držím palce aby vše dobře dopadlo

rickym
4. led 2023

A utz byl v pořádku?

glk
4. led 2023

Já měla riziko na downa 1:79 a malej je v pořádku. Podstoupila jsem odběr plodové vody. Je potřeba brát to, že je to jen riziko. Držím palce ať to dopadne dobře.

autor
5. led 2023

@petulapal moc dekuji

autor
5. led 2023

@rickym u utz bylo uplne hrobove ticho az me to desilo. Vyslo spatne sijove prosviceni.

autor
5. led 2023

@glk moc dekuji

rickym
5. led 2023

U nás v nemocnici taky se mnou vůbec nekomunikovali:( Já šla ještě pak do soukromého zařízení a tam byl ten přístup úplně jiný... Bohužel výsledek i tak špatný.

helen_h
5. led 2023

Já měla uzv včetně šíjového projasnění plně v pořádku, výsledky 1-trim. srceeningu ukázaly riziko na DS 1:180. Bohužel pak plodovka Downa potvrdila...

autor
5. led 2023

@rickym a pritom ta komunikace je tak zasadni. Ja skocila dnes ke sve dr, uklidnila me, ze to tak byt nemusi. Mam za sebou rok kdy jsem hodne marodila a mela osmero atb, do toho hodne stresu, pred rokem ZT, rikala, ze tohsou faktory, ktere tu krev hodne ovlivni. A to projasneni pry nebi taky prukazne, hlavne je mi uz 38, takze idiky tomu to muzu tak mit. No zitra jdu na genetiku.

autor
5. led 2023

@helen_h je to fakt zvlastni, jak kazdemu vyjde vse nejak jinak.

helen_h
5. led 2023

Ano, on ty laboratorní hodnoty hodně ovlivňuje právě parametr věku matky. To pak samozřejmě ty výsledky také zhoršuje a dělá je falešně pozitivní. To je dobře, že konzultaci na genetice zařídili co nejdříve, ať se někam posunete. Kdyby to dobré nebylo, samozřejmě čím dřív se to zjistí, tím lépe.

autor
5. led 2023

@helen_h moc dekuji. Moje dr mi dnes rekla, ze prave diky vsem okolnostem to potom takhle dopada, ty falesne pozitivni. Rikala, ze byla na konferenci o genetice a tam uz se mluvilo o posunuti hranice u zen z 35 na 38, kvuli tomu, ze prave cim dal starsi zeny maji deti. Je ta hranice posunuta. Tak by k tomu meli prave odpovidat i body u utz k lepsimu 😊

helen_h
10. led 2023

Tak jakpak to vše vypadá, navrhli Vám nějaké ty odběry?

autor
10. led 2023

@helen_h moc dekuji za optani 😊 v patek jsem byla na genetice, rovnou i odbery z placenty a dnes odpoledne volali, ze ta trizomie vysla v poradku.

rickym
10. led 2023

To je super,přeji ať už máš jen pohodové těhotenství bez komplikací ❤️🍀

autor
11. led 2023

@rickym moc dekuji a take si to preji, jsou to neskutecne nervy. Jenze mimi ma jeste nejakou anomalii na srdicku. Nicmene me doktor uklidnil, ze se vse da vysetrit. 😊

rickym
11. led 2023

Naše malá měla během těhotenství stále arytmie...jezdili jsme do Brna. Po narození už vše v pořádku. Budu držet pěsti, ať je i vaše miminko v pořádku 🍀

autor
11. led 2023

@rickym moc dekuji a preji Vam hodne zdravicka 🍀😊

helen_h
11. led 2023

Tak to zavolali z genetiky krásné zprávy! Oni pak na dalších velkých ultrazvucích umějí orgány vyšetřit poměrně přesně, dokonce prý existuje i prenatální kardiologie, tak pokud budou chtít pečlivě zkontrolovat srdíčko, třeba vás pošlou i na nějaké specializované vyšetření. Tak ať přijdou dobré zprávy i příště! 👍

autor
11. led 2023

@helen_h moc dekuji a ano, krasna zprava 😊 ano, dr rekl, az prijdu k nemu na kontrolni utz, tak me posle na kardiologii, ze bude srdicko uz trosicku vetsi a lepe bude videt.

pavulka
13. led 2023

Já měla stejně, jako ty, riziko DS 1:4, dva dny po screeningu jsem podstoupila odběr z placenty a vše bylo v pořádku. V 16tt jsem měla velký genetický ultrazvuk + FECHO plodu na kardiologii, FECHO vyšetření jsem měla i při druhém screeningu. Všechny vyšetření vyšly dobře. Miminko se narodilo skoro o měsíc dříve z důvodu preeklampsie, ale je naprosto zdravé. Držím ti palce, ať vše dobře dopadne 😉.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru