nelinkabublinka
1. čer 2018
2748 

Láhev nemusí znamenat konec kojení

Kojení je nejjednodušší, nejchytřejší a nejlevnější způsob výživy dítěte. Téměř každá matka může kojit, pokud se jí dostane vhodné podpory a poradenství. Začátky nejsou vždy procházka růžovým sadem, spíše se musíte prosekat šípkovými keři. Pokud se vyskytnou problémy, nestyďte se vyhledat odbornou pomoc.

Za kojení se vyplatí bojovat

Každý savec si "vyrábí" specifické mléko pro svá mláďata. Lidské obsahuje unikátní látky, které prostě nelze duplikovat v nějakém vzorci nebo mléčné formuli. Výrobci umělé výživy se snaží k mateřskému mléku co nejvíce přiblížit. Je to chvályhodné a uklidňující pro matku, která z objektivních důvodů kojit nemůže. Originál je však jen jeden.

Dítě ví, jak na to

Dítě se připravovalo na kojení už v bříšku. Narodí se "naprogramované" reagovat pomocí vrozených reflexů. Je jich několik, ale pro kojení jsou podstatné hledací a sací reflex. Stačí, že dítěti pohladíte líčko, začne se otáčet a hledat, kde by se mohlo přisát. Pokud vložíte dítěti prst do úst, silně kolem něj sevře rty, uchopí ho jazykem a pohybem nahoru přitlačí na horní patro.

Kojení není jen výživa

Kojení je i boj. Pokud již nějaký ten "pátek" kojíte, je pravděpodobné, že jste již zažila zánět mléčné žlázy, ragády, kvasinky, bojkot kojení a další úskalí, která s sebou kojení nese. Pokud jste toto všechno zvládla, nepokazte si kojení takovou banalitou jako je krmení z nevhodné láhve.

Jak vybrat?

Možná si řeknete, na co je kojící matce láhev? Každá se rozhodujeme pod vlivem jiných okolností. Důvody, proč žena sáhne po láhvi i přesto, že aktivně kojí, je mnoho. Není podstatné, zda jen potřebujete nechat dítě babičce kvůli návštěvě lékaře nebo se vracíte zpět do práce. Uvědomujete si podstatu kojení a nechcete se ho vzdát. Výběr správné láhve je v tomto případě klíčový. Jak vypadá láhev, která je vhodná i pro kojené děti (ale nejen pro ně)?

Například láhve LOVI obsahují dynamický silikonový dudlík, který se při krmení prodlužuje stejně jako bradavka a tím povzbuzuje k aktivní činnosti během sání, jako při kojení. Posiluje tím místa, která se podílejí na rozvoji řeči a pozitivně ovlivňuje správný vývoj celé ústní dutiny.

Ochraňte sací reflex

Chcete-li ochránit sací reflex, sáhněte po láhvi s dudlíkem, který respektuje a nenarušuje koordinaci sání, polykání a dýchání. Když dítě papá z prsu, reguluje intenzitou sání množství mléka, které synchronizuje s polykáním a k tomu ještě i volně dýchá.LOVI dynamický dudlík obsahuje účinný systém odvzdušňování SUPER VENT, který zabraňuje vzniku podtlaku a tedy i dětské koliky, která je běžná u "hltavého" pití miminka z obyčejné láhve.

Pokud dítě při papání pláče

Pokud dítě při papání pláče a mlíčko mu často zaskočí, zkuste změnit i samotné držení láhve nebo sáhněte po láhvi LOVI se speciálně profilovaným tvarem pro správný způsob držení. V průběhu krmení se láhev pohybuje shodně s rytmem a silou sání dítěte a tak se nemusíte soustředit na nadlehčování láhve, která by mohla dítěti tlačit na pusinku.

Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod

Nezastavitelný pokrok dnešní doby je zřetelný i v oblasti dětské výbavičky. Už není podmínkou, že krmení z láhve je začátkem konce kojení. Stačí si umět správně vybrat. Užívejte si chvíle se svým děťátkem, které jsou nenahraditelné. Ty prchavé okamžiky jsou ranné zlomky jeho dětství, a i když si je nebude pamatovat, vždy je bude cítit - to teplo na hrudi, když se řekne máma.

---------

Tento článek vyšel s podporou LOVI

Kojeným dětem lahev ani dudlík nepatří. Vždyť je tam jasně napsáno Tento článek vyšel s podporou LOVI, tak jak asi bude objektivní...

31. kvě 2018

Jste šťastní maminka, když vám kojení vyšlo. Já to štěstí neměla, možná to bylo těžký porodem a všemi následnými věcmi...Každopádně, kojení nestačilo a byl to pokaždé boj. Bez lahvičky bychom se neobešli. A zrovna tyto od LOVI nám sedly. Jsem ráda, že existují, nám pomohly.

4. čer 2018

Začni psát komentář...

Odešli