marketka_m
1. lis 2020
310 

Podzimní čas - virózy čas

Léto vždycky uteče jako voda. Najednou teplé krásné večery jsou fuč. Tma venku začíná brzy, ubývá dnů, přibývá noci. Přichází podzim. Vlastně už je tady 🙂 cítíme ji všude kolem sebe, vidíme ji, protože krásně obarvila listy na stromách 🙂 Nejenom že přichází krásný podzim, ale s ním i obávané virózy ... (neřeším coronu)

Jak si radíte s kašlem, rýmou ?

MOŘSKÁ VODA - pro mě je to základní pomůcka, která v lékárničce nemůže chybět. Když se jenom objeví první příznaky rýmy, ihned vím, kam musím šáhnout. Je potřeba pár krát denně propláchnout nos. Co je ideální, že můžou tuto domácí metodu používat i těhotné ženy 🙂

Existují dva druhy mořské vody:

Izotonický roztok - ideální na první dny nachlazení, když máme výtok z nosu

Hypertonický roztok - když máme ucpaný nos

INHALACE - další postup, který pomáhá a pro děti je ideální, často využíváme. Do litru vroucí vody dávám dvě polévkové lžíce soli (NaCl 0,9%). 

INHALACE majoránky - do půl litru vody přidávám 2 lžičky sušené majoránky

SIRUP Z SIBULE, MEDU, ČESNEKU 

Ani chuť ani vůně není TOP, ale přírodní antibiotikum je pro mně poklad přírody. Recept je jednoduchý: nasekám středně velkou cibuli, přidám 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky, zaleju 3-4 lžícemi medu. Vše uskladním na noc, pak scedím. Denně 1 lžička.

VZDUCH

Čerstvý vzduch je potřebný ke spaní. Zvláště, když jsme nemocní. 

Co se Vám osvědčilo? Zdraví zdar 🙂

Na rymu mi pomahaji jen a pouze klasicke kapky do nosu. Kupuji si Muconasal Plus a uzivam max. 5 dnu. Prvni tri dny casto, pak snizuji davkovani, jak uz ryma ustupuje, ale na noc nechavam vzdy, jinak bych se nevyspala.
Morska voda, naparovani, cibule... Zkratka nic z uvedeneho na me nefunguje a ryma me dela vysoce vzteklou, takze nemam ani naladu experimentovat s necim dalsim.

1. lis 2020

@sudylichozrout souhlasim.ne vse funguje vsem...

1. lis 2020

Mi na rýmu pomáhá nadopovat se céčkem a za pár dnů je pryč. Nic si do nosu nestříkám. Spím u otevřeného okna a to mi nos uvolní. Na kašel či bolest v krku domácí věci bohužel nezabírají, tam už musím sáhnout po něčem z lékárny.

1. lis 2020

@petaov céčko?? to zase na mně nefunguje... nebo možná si dávám málo???

1. lis 2020

Mám 1000 mg

1. lis 2020

U hypertonické mořské vody bych upozornila na použití v řádu pár dnů (cca 4), jinak pak už pomeřně výrazně vysušuje sliznici a může paradoxně rýmu zhoršit

4. lis 2020

@marketka_m já nedám dopustit na lichořeřišnici. Jinak mořskou vodu užíváme taky.

19. lis 2020

@priefi joooo to já zapomněla.. samozřejmě také máme doma.. a vidíš minulý týáden jsem mohla vytáhnout manželovi.. skleroza 😀 díky!!!

19. lis 2020

Mohu doporučit konvičku na proplachování - vincentkou, ale ta se mi zdá dosti nepříjemná oproti obyčejné kuchyňské soli smíchanou s vodou , alespoň třikrát denně propláchnout a ucpaný nos je pruchodnejsi. Na bolest v krku pak užívám PM propolis ve spreji, nebo lze koupit v kapkách, je pak ředitelny vodou a určený ke kloktání.

19. lis 2020

Echinacea, oreganový olej, lipový a zázvorový čaj, vitamin C, vysadit bílou mouku, mléčné a cukr, hodně česneku, podpořit stravou - kvašené zelí. V zimě jsem si vyléčila zánět průdušek, trvalo to asi dva týdny.

19. lis 2020

Začni psát komentář...

Odešli