1 / 1

    Ty jsi tak hezká, život je nefér 😀
    Mne by zajímalo, jak to je s porodem, když žena nemá peníze na zaplacení zdrav. péče. Rodí doma sama? Nebo existují výjimky pro tyhle případy?

    19. bře 2021

    Prohlídky, screeningy..? Jak se resi napr. Preeklampsie... zarazilo mě ze kamarádce doporučili ve Velké Británii potrat, ze nejspíš bude mít preklampsii jak u prvního a ze riskuje, ze manžel bude vychovávat první dítě sám , ze to nemusí přežít ... u nás to není brané jako překážka, nasadí se prášky, víc se hlídá a už v rámci screeningu se resi dispozice ... tak mě to vcelku překvapilo ...

    19. bře 2021

    @prostejina Zaplati ji to statni pojisteni.

    19. bře 2021

    @janule0123 Chodi se nejdriv kazdy mesic, pak po ctrnacti dnech a pak po tydny. Myslim, ze je to stejne jako v CR. Ultrazvuky jsou 2-3, Pokud mas normalni tehotenstvi.
    O preklampsii moc nevim, ale znama ji mela a jak rikas, byla vic monitorovana a porod ji pak vyvolali

    19. bře 2021

    Me by zajimaly ty domaci porody. Jak je to s PA u domacich porodu? Je to legalni nebo “seda zona” jako u nas? A plati se to pripadne ze zdravotniho pojisteni nebo si to musi zena hradit sama?
    A jak se vubec v USA divaji na domaci porody?

    19. bře 2021

    @luidisek Jsou legalni. Je u nich midwife (PA) nebo doula. Neplati to pojisteni, ale je to mnohem levnejsi. Domaci porody tady nejsou tak demonizovane. Znam nekolik zen, ktere rodily do bazenku. Takovy kompromis mezi porodnici a domovem jsou prave ty porodni domy

    19. bře 2021

    Me by toho zajímalo tolik. Před prvním porodem jsem dostala knížku o těhotenství, porodu a mateřství. Psala jí nějaká Američanka a co si pamatuju, byl v ní takový dotazník, který si žena může vzít s sebou k porodu. A bylo tam mimo jiné, jak chce rodit. Jestli normálně, nebo sekcí. Do dnes mi vrtá v hlavě, jestli to v USA je opravdu možné, takto si vybrat.

    19. bře 2021

    @fly80 Ne, nikdo se me neptal, jak Chci rodit a ani jsem o tom neslysela. Ale mela jsem cisare, nebot maly byl KP a u druheho tehotenstvi mi daji moznost VBAC nebo cisar, ale to je jina situace.

    19. bře 2021

    sluší ti to 🙂

    19. bře 2021

    Prubeh, zvyky a tradice v sestinedeli v USA?

    19. bře 2021
    20. bře 2021

    @gabrielaorl Je zvykem, ze prijde na par tydnu pomoc maminka od zeny po narozeni ditete. Take je zvykem udelat pred narozenim baby shower a spousta lidi I formalne oznami narozeni ditete - poslou oznameni postou. Hodne se delaji newborn foceni. Tehotne zeny pracuji do posledni chvile. Je to normalni. Jsou v prubehu tehotenstvi aktivni. Pojem sestinedeli tady neni. Tim nerikam, ze zeny neodpocivaji, ale formalne to sestinedeli nazev nema

    20. bře 2021

    Ma otazka tady uz zaznela, ale ted me spis zajima tvuj nazor. Zaregistrovala jsem v posledni dobe, ze v US ted hrozne frci odhaleni pohlavi budouciho miminka, a oni to tak strasne prozivaji. Postupne se to rozsiruje uz i tady. Co si o tom myslis osobne a jake je podle tebe procento rodin co si nechavaji tohle zorganizovat. A ted jeste mi napadla otazka, jestlu vis jak se to organizuje? Doktor sdeli pohlavi nejake kamaradce, ktera to zaridi?

    A jeste mi napada, jak funguje pediatrie? Je to stejne jako v CR, ze prijdes s ditetem do nejake ordinace, kam se zaregistruje pred porodem, a pak se dochazi ve stanovenou dobu, nebo je to tak, ze proste se chodi do medical centre, a tam je libovolny pediatr, ktery pozve do ordinace a tam vysetri?

    22. bře 2021

    @ann206 Gender reveal party 🙂 Mela jsem ji take. Myslim si, ze je to caste spis u prvniho mimi. Ne vsichni ti delaji. My treba meli jen rodinu. Kdyz jsem sla na ultrazvuk, tak mi pohlavi nerekli, ale dali mi obalku, kde bylo pohlavi vyobrazene a napsane 🙂 Tu jsem pak dala svagrove a ta nechala udelat balonek naplneny modrou, tusim nejake konfety. Ja sama jsem si delala pohosteni a vyzdobu. Casto to organizuje nekdo jiny, ale muze to delat I budouci mamka. A co na to rikam? Mne to prijde mile 🙂 Lide radi slavi miminka.

    Ano, pred porodem se zaregistrujes a vyberes pediatra. My mame hlavniho pediatra, ale jelikoz nas pedi je soucasti velke kliniky, kde je nekolik pediatru, tak treba v pripade nejakeho problemu muzeme se videt s jinym pediatrem, ktery je dostupny. Na prohlidky se chodi na objednani a pokud ma dite napr. horecku, tak chteji, abys nejdriv zavolala a udelaji ti “emergency appointment” a to je treba prave pripad, kdy se muzes videt s jinym pediatrem

    22. bře 2021