kocarkopedie
22. lis 2021
500 

Kožešina, rukávník, rukavice na kočárek. Jaké doplňky ke kočárku koupit?

Ahoj,

pomalu se blíží zimní čas a většina z nás už má pro své nejmenší výbavu do chladných procházek, ať už to jsou například deky či teplé fusaky. A pokud ne, přečti si můj minulý článek, kde jsem představila pár tipů na fusaky do 2 000 Kč, třeba v něm najdeš inspiraci! 🙂

Dnes se spolu podíváme na kožešinové doplňky do kočárků. Pokud tedy hledáš stylový doplněk, který by kočárek dozdobil, čti dále, mám pro Tebe pár tipů.

Foto zdroj


1) Kožešina do kočárku

Proč je vlastně kožešina tak oblíbená a jaké jsou její vlastnosti? Mimo toho, že dobře vypadá a sezení v kočárku je díky ní pohodlnější, má kožešina vynikající termoregulační schopnosti. V zimě dokáže udržet dítě v teple a naopak v létě odvádí pot z jeho pokožky a zabraňuje tak přehřívání.

Vlákna vlny dokáží absorbovat vodu v množství až do 33% své hmotnosti bez toho, aby byla vlhká na dotek. Stříhané ovčí rouno nedráždí dětskou pokožku i díky od přírody daných antibakteriálních vlastností. U dítěte dokáže navodit pocit bezpečí a s ní související klidný spánek.

Foto zdroj

Kožešina z ovčí vlny je jak praktickým, tak i velmi stylovým pomocníkem, který udrží dítě v teple jak v kočárku během chladných vycházek, tak i v dětské autosedačce. Kožešina je přizpůsobena na standardní 3 a 5-bodové uchopení v kočárcích a autosedačkách, takže její použití je univerzální.

Údržba ovčí kožešiny

Je též velmi jednoduchá, protože ovčí vlna má samočistící schopnosti. Stačí, když mírně znečištěnou podložku necháš vyvětrat na čerstvém vzduchu či ji pročešeš hřebenem. Více znečištěnou podložku můžeš vyprat v rukou do 30°C, ideálně při použití speciálního přípravku s obsahem lanolinu.

Foto zdroj

null

Cena v době publikace článku: od 790,-


2) Kožešinový lem na stříšku

Kožešinový lem - neboli kožešinka, je velmi oblíbeným doplňkem kočárku pro zimní období. Můžeš ho použít na stříšku jak sporťáku, tak i hluboké korby. Najdeš ho v různých barevných provedeních, nejoblíbenější skupinu však momentálně tvoří barvy laděné do přírodních tónů. Koupit ho můžeš samostatně nebo i v setu s rukávníkem, či rukavicemi.

Údržba kožešinového lemu

Žádné obavy! Údržba kožešinového lemu je velmi jednoduchá, můžeš ho prát v pračce při nízkých otáčkách a při teplotě do 30°C, ideálně s použitím pracích prostředků na jemnou syntetiku. Poté ho jemně uhlaď a rozložený usuš. Pozor, nesmí se sušit v sušičce!


Beztroska kožešinový lem

Tato kožešinka je k dostání ve dvou krásných přírodních barvách, a to v šedé nebo béžové. Krásně sladí kočárek s fusaky a doplňky z nové kolekce Beztroska.

Foto zdroj

null

Cena v době publikace článku: od 659,-


Babyrenka kožešinový lem

O poznání levnější než přechozí, je kožešinový lem značky Babyrenka. Dostupný je ve 4 barevných provedeních - tmavě zlatá, černá, béžová a pudrově růžová.

Foto zdroj

null

Cena v době publikace článku: od 215,-


Emitex kožešinový lem

Tato kožešinka je k dostání ve třech barevných provedeních, a to v šedé, hnědé a černé. Patří také k těm levnějším.

Foto zdroj

null

Cena v době publikace článku: od 229,-


3) Kožešinový rukávník a rukavice na kočárek

Nesmíme zapomenout ani na nás, rodiče! Jsou to právě naše ruce, které jsou pohonem i brzdou, jenž kočárek popohání vpřed objevovat krásnou zimní krajinu při chladných procházkách! 🙂

Rukávník, případně rukavice na kočárek, je moderní, praktický doplněk ke kočárku, který je kdykoliv připravený ochránit ruce před chladem, větrem a mrholením. Zateplené kožešinové rukavice / rukávník stačí připnout cvočky nebo pomocí suchých zipů na rukojeť kočárku. Ruce budou vždy v teple a zároveň v momentě volné a připravené jemně pohladit dítě či ovládat mobilní telefon bez opětovného a i zdlouhavého sundávání/nasazování zimních rukavic.

Rukavice na kočárek Cottonmoose Moose Yukon

Tyto rukavice jsou v jednoduchém, skandinávském stylu a můžeš je sladit i s oblíbeným fusakem stejné značky! Na výběr je nespočet barevných kombinací.

Foto zdroj

null

Cena v době publikace článku: od 789,-


Rukávník na kočárek Cottonmoose Moose Yukon

U tohoto rukávníku můžeš, po zavázání tkalounů, rozdělit vnitřní prostor na dvě části. Opět si vybereš z velkého množství barevných kombinací a sladíš si ho s fusakem.

Foto zdroj

null

Cena v době publikace článku: od 799,-


Rukávník na kočárek Mamo-Tato

Tyto rukávníky mají nádherné a neokoukané vzory! Vybírat můžeš z nepřeberného množství, takže si vybere opravdu každý. I u nich platí, že je můžeš sladit s fusakem ve stejném designu.

Foto zdroj

null

Cena v době publikace článku: od 484,-


A co Tvá zkušenost s vybranými kožešinovými doplňky na kočárek?

Pokud jsi již pyšnou majitelkou některého z těchto doplňků, budeme rádi, pokud se s námi podělíš o své zkušenosti v Centru recenzí Modrého Koníka a pomůžeš tak ostatním maminkám s výběrem. Za každou recenzi od nás dostaneš srdíčko s poděkováním, kterým můžeš udělat radost někomu dalšímu. 💙

Těším se na Tebe v kočárkopedii a v mé kočárkové poradně, kde s radostí a péčí zodpovídám všechny otázky ohledně kočárků a vše kolem nich.

Přeji krásný den a pohodové kočárkování.
Katka
Kočárková poradkyně Modrého koníka

#prislusenstvi
#tipy_poradkyne

Začni psát komentář...

Odešli