knoflikarka
8. lis 2021
3716 

Adventní kalendář bez sladkostí pro nejmenší? Přináším vám 6 tipů...

...aneb vybíráme adventní kalendář známých značek jako: Schleich, Playmobil, Tlapková patrola, Disney, Albi a Woody.

Krásný den, milé Koníkovky,
nabídka adventních kalendářů už je v plném proudu a dávno se neomezuje jen na kalendáře s čokoládkami či jinými sladkostmi, což vítá spousta maminek malých dětí včetně mě. Proto dnes přináším pár tipů na adventní kalendáře bez sladkostí, které potěší zejména děti do šesti let - a snad i to moje dítě, kterému jsem jeden z těchto kalendářů také pořídila 🙂.

adventni kalendar

Zdroj fotky

Co mne při výběru kalendářů zajímalo, jaká byla má kritéria?

  • samozřejmě věkové určení a vhodnost kalendáře pro uvedený věk
  • kvalita zpracování
  • odpovídající cena
  • využitelnost po celý rok - aby především hračky neležely za chvíli ladem
  • a s tím souvisí kompatibilita s jinými hračkami

Pojďme se tedy podívat na vybrané kalendáře:

1) Playmobil Adventní kalendář Vánoční betlém


Zdroj fotky

Vědět o tomto kalendáři loni, tehdy dvouleté dceři ho pořídím. Líbí se mi jednoduché zpracování betléma, díky němuž se i malé děti mohou seznamovat s příběhem Vánoc, zároveň jsou však figurky i doplňky (snad kromě Betlémské hvězdy) využitelné celoročně - králové mohou vystupovat třeba v různých pohádkách, figurka miminka se také do spousty příběhů využije, zvířecí figurky jakbysmet. Pokud se ale tematice betléma chcete vyhnout, Playmobil nabízí i další kalendáře s jiným zaměřením.

Výhody:

  • kvalitní ověřená značka hraček vhodných i pro nejmenší batolata
  • zpracování figurek umožňuje jejich využití i mimo advent a Vánoce
  • kompatibilní s ostatními sadami Playmobil (a dle zkušeností z internetu i částečně s Lego Duplo podložkou, na kterou by měly jít alespoň postavičky postavit)
  • odpovídající cena

Nevýhody:

  • není plně kompatibilní s konkurenčním a rozšířenějším Duplem

Playmobil Adventní kalendář Vánoční betlém

Playmobil Adventní kalendář Vánoční betlém je vhodný i pro nejmenší děti, které se jeho prostřednictvím seznamují s původem a příběhem Vánoc. Každý prosincový den na děti čeká překvapení v jednom ze 24 okýnek, ať už figurka, či jiný doplněk. Po otevření všech okýnek, na Vánoce, vznikne kompletní betlém - podobný, jaký děti znají i z mnohých pohádek a koled. Figurky a doplňky z kalendáře jsou plně kompatibilní s ostatními výrobky série 1-2-3, která je určena právě našim nejmenším.

Orientační cena v době publikace článku: od 549 Kč.


2) Woody Adventní kalendář


Zdroj fotky

Dobře vymyšlený převážně dřevěný kalendář osvědčené české značky Woody je jednoznačným doporučením pro všechny malé strojvedoucí 🙂. Líbi se mi, když je dobře využit i obal kalendáře a nemusí se tak hned po rozbalení vyhodit - v tomto případě z obalu vznikne vkusná zimní scenérie s domem a stájí, kusem cesty a parkovištěm - ideální doplněk k hračkám z kalendáře.

Výhody:

  • kvalitní hračka českého výrobce převážně ze dřeva
  • plně kompatibilní i s vláčkodráhami jiných značek
  • celoroční využití většiny obsahu kalendáře (kromě scenérie na obalu, sněhuláka, zimních stromků)
  • odpovídající cena

Nevýhody:

  • nemá

Woody Adventní kalendář

Woody Adventní kalendář je ideálním adventním společníkem pro všechny malé i velké milovníky dřevěných vláčkodráh, na které tu každý prosincový den bude čekat jedno překvapení. Po otevření všech okýnek kalendáře vznikne samostatný herní set, pokud už ale nějaké vláčkodráhy doma máte, oceníte kompatibilitu kolejí i vláčků s ostatními vláčkodráhami prodávanými na našem trhu.

Orientační cena v době publikace článku: od 489 Kč.


3) Spin Master Adventní kalendář Tlapková patrola


Zdroj fotky

Tlapková patrola je velkým hitem nejen dceřiných kamarádů ze školky, takže věřím, že kalendář s pejsky udělá jejich fanouškům velkou radost. Adventních kalendářů na motivy Tlapkové patroly je více, ale tento má nejvíce postaviček a doplňků - jako jediný je plně zaměřený na hračky (ostatní jsou buď knížkové, nebo kreativní, nebo mix s pár postavičkami). Stejně jako u předchozího kalendáře, i tady je využit obal k doplnění scenérie. Celý kalendář má motiv zimy a zimních sportů.

Výhody:

  • obsahuje postavičky všech hlavních hrdinů
  • dostatečná velikost postaviček vzhledem k věku od tří let

Nevýhody:

  • vzhledem k vysoké ceně by mohly být postavičky větší
  • zcela Vánoční/zimní tematika - není využitelné celoročně

Spin Master Adventní kalendář Tlapková patrola

Spin Master Adventní kalendář Tlapková patrola je ideálním kalendářem pro fanoušky tohoto seriálu. Každý prosincový den bude díky němu naplněn těšením na další postavičku nebo doplněk z jednoho z 24 okýnek. Mezi figurkami nechybí základní sestava šesti psích hrdinů - je tu Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma i Skye. Kromě nich se děti seznámí také s Everest - fenkou plemene husky, která miluje zimu a sníh. Je tu jako doma, po otevření všech okýnek totiž vznikne kompletní vánoční scenérie vybízející ke hraní a dovádění nejen o svátcích.

Orientační cena v době publikace článku: od 699 Kč.


4) Schleich Adventní kalendář 2021 - Domácí zvířata


Zdroj fotky

Schleich je firma známá svými precizně zpracovanými figurkami zvířat, a u nás doma zahájíme jejich sbírku právě tímto adventním kalendářem. Dcera se nedávno začala zajímat o pojmenovávání mláďat - ideální čas pro figurky jehněte, telete, kuřete, kůzlete... 🙂. Kromě nich jsou v kalendáři ukryty i zajímavé doplňky a potrava pro zvířata, využijeme k učení o tom, čím se které zvíře živí. Schleich každoročně vydává více druhů různě zaměřených adventních kalendářů, kromě domácích zvířat můžete pořídit třeba kalendář s dinosaury, africkými zvířaty, nebo koňmi.

Výhody:

  • kvalitní, detailní figurky velikostně dostačující pro tříleté dítě
  • hračka využitelná celoročně (bez vánočního zaměření)
  • možnost rozšířit sbírku o stejně zpracované figurky a doplňky Schleich

Nevýhody:

  • vyšší cena

Schleich Adventní kalendář 2021 - Domácí zvířata

Schleich Adventní kalendář 2021 - Domácí zvířata spadá pod sérii FARM WORLD. 24 okének s domácími zvířaty a příslušenstvím pomůže dětem den za dnem zkrátit čekání na vánoční nadílku. Firma Schleich je známá detailními a krásně malovanými figurkami, které děti zaujmou při hře i při učení.

Orientační cena v době publikace článku: od 699 Kč.


5) ALBI Kouzelné čtení - Adventní kalendář


Zdroj fotky

Překrásně ilustrovaný knižní kalendář pro děti, které vlastní Albi tužku. Je to český výrobek, texty se tedy primárně vztahují k našim tradicím a koledám, ale seznamují děti také s tradicemi v jiných zemích, a to prostřednictvím více než 300 textových a zvukových nahrávek. To je dost a dost adventní zábavy!

Výhody:

  • skvělá cena
  • krásně ilustrovaný průvodce českým adventem pro děti školkového věku
  • kvalitně namluvené texty

Nevýhody:

  • je potřebná Albi tužka

ALBI Kouzelné čtení - Adventní kalendář

ALBI Kouzelné čtení - Adventní kalendář zkrátí dětem čekání na Ježíška a zároveň je provede vánočními tradicemi, nabídne zajímavé texty o adventu, vánoční příběhy a koledy - obsahuje více než tři sta textů a zvuků! Kromě toho se děti mohou těšit každý den na poutavý předvánoční úkol.

Orientační cena v době publikace článku: od 172 Kč.


6) DISNEY Adventní kalendář Minnie Mouse


Zdroj fotky

Kalendář s Minnie potěší především tvořivé děti, obsahuje hned 6 razítek a dalších drobností hlavně z oblasti papírnictví. Je doporučován od tří let, ale myslím si, že ho více ocení až předškoláci, hlavně vzhledem k velikosti razítek a tužek. Puzzle obsažená v kalendáři jsou ovšem zase dost jednoduchá, takže kalendář může sloužit i pro menšího sourozence, který devítidílné puzzle zvládne poskládat.

Výhody:

  • příznivá cena
  • zaměření na kreativitu

Nevýhody:

  • pro tříleté dítě příliš drobné příslušenství, pro starší děti zase příliš jednoduché puzzle

DISNEY Adventní kalendář Minnie Mouse

DISNEY Adventní kalendář Minnie Mouse je skvělým adventním průvodcem pro všechny milovníky Disneyho myšek. Na každý den od prvního prosince do Štědrého dne zde na děti čeká jedno drobné překvapení s Minnie a Mickeym.

Orientační cena v době publikace článku: od 299 Kč.


Doufám, že jsem vám dnešním článkem přípravy na advent trochu usnadnila. Našli jste mezi mými tipy svého favorita, nebo máte zálusk na jiný kalendář pro malé děti? Nebo dokonce adventní kalendáře vyrábíte? Podělte se o své tipy v komentářích, ať se společně můžeme inspirovat 🙂.

A pokud už náhodou máte zkušenost s některým z mnou vybraných adventních kalendářů, budu moc ráda, když o ní alespoň krátce napíšete v Centru recenzí. Jako odměnu vám pošleme 💙 a společně pak budeme mít na Koníku všichni k dispozici přesnější informace o tom, který kalendář opravdu stojí za to a kterému je lepší se vyhnout.

Co nejpohodovější den přeje
Nela

Super přehled a srovnani, děkuji za zipy

8. lis 2021

krásný článek.já letos synovi-2,5 roku koupila Ovocňák s ovocnými plátky.čokoládu nemůže a chtěla jsem nějaký k jídlu.

8. lis 2021

@elifida Taky děkuji za přečtení ♥️

8. lis 2021

@bessinka Moc děkuji! Frukvik (podobný Ovocňákovi) dcera měla už taky, taky se mi líbí jako alternativa čokolád 🙂

8. lis 2021

my letos a příští roky takto 🙂

8. lis 2021

@davidy Ten je 🤩

8. lis 2021

Děkuji za přehled. O Woody kalendáři jsem vůbec nevěděla 🙂

9. lis 2021

@martina250703 To jsem ráda, že ses dozvěděla něco nového 🙂

9. lis 2021

Začni psát komentář...

Odešli