jolana24
1. srp 2019
748 

Můj druhý porod

Byla středa 17.7.2019, 6 dní po TP. Na poslední kontrole mě doktor ujišťoval, že na příští kontrole, která měla být ve čtvrtek, už se neuvidíme (no jasně, asi jako u prvního syna, který se narodil 41+3). Ten den mi bylo skvěle, tak jsem si řekla, že zkusim mimčo (pořád jsme nevěděli jistě, co to bude. Dr. řikal, že asi holčička, ale jistě to neřekl nikdy) trochu popohnat. Umyla jsem okna, uklidila byt, dala si pivo a pizzu a šli jsme spát. 

Ve čtvrtek ve 2:30 mě vzbudila lehká bolest, opakující se po 10-ti minutách. Řikala jsem si, že to jsou zase poslíčci. A za hodinu to bylo po 6-ti minutách. 

Procházela jsem se po bytě, manžel i syn v klidu spali, nijak víc to nebolelo, tak jsem nechtěla plašit. Přišlo mi, že to bolí fakt málo (u prvního syna mi porod vyvolávali a tam jsem hned měla obří bolesti nebo spíš celý 3 hodiny to byla jedna velká kontrakce). V 5:30 jsem vzbudila manžela, že asi pojedem, ale že nás spíš pošlou domů. Chvilku potom dorazila máma pohlídat syna a v 6:30 jsme vyjeli. Ještě jsme se chvilku prošli před nemocnicí a před 8 jsme seděli po monitoru na přípravném pokoji, já otevřená na 8cm s kontrakcemi po 5-ti minutách a pořád mi přišlo divný, že ta bolest je v pohodě. 

Po 9.hodině mi píchli vodu, ještě mě poslali na ultrazvuk (mimčo bylo v pravém postavení a nechtělo dorotovat, tak mě různě naváděli, jak si lehnout, ať se otočí, jak má), pak klystýr a sprcha. Poslední půl hodinu už byly kontrakce bolestivý. PA mi řekla, ať zkusim zatlačit a to už jsem cítila velkej tlak. Při kontrakci mě rychle s manželem vedla na sál a podle manželových slov se nestihl ani rozkoukat a malá byla na 2 zatlačení venku. Naše Sofie se narodila 18.7.2019 s délkou 48 cm a váhou 3260g. Porod proběhl bez poranění a nástřihu. Sice se mi komplikace nevyhla ani tentokrát (větší poporodní krvácení), ale druhý den ráno už jsme byly spolu. 

Všem bych přála takovej porod a sama jsem ráda, že podruhé se mi podařilo zažít opravdu přirozený porod 🙂

Jako kdyby jsem četla můj druhy porod akorát mě praskla sama plodova voda 😉 u prvního mi ho taky vyvolavali a rodila jsem do vany. Jsem ráda že jsem si mohla u dvou dětí vyzkoušet vse🤭 oba dva jsem měla krásné porody. Ať jste vsichni zdraví a stastni💞

1. srp 2019

Začni psát komentář...

Odešli