Taky jí už nějaký pátek dělám a vždycky úspěch. Je výborná a rychlá 🙂
@ivazapisovatelka To se mi právě na ní líbí. Rychlovka, jemná, nadýchaná🙂
jdu to zkusit, snad to dopadne jedle 😀
Tak jsem se nechala inspirovat a pravé upekla tuto buchticku🙂 🙂 tak jsem zvědavá jaká bude🙂
@jituska286 Já ji dělám moc ráda, je to fofr a moc nám chutná. Určitě se doma taky chytne😉🙂
Kefírová buchta
•
• Počet porcí 6
• Kuchyně Česká
• Typ jídla Dezerty
• Délka přípravy 60 minut
• Náročnost přípravy Střední
Ingredience
• 100 g polohrubé mouky
• 250 g hladké mouky BASIC
• 120 g cukru krupice- Já dala 300 a nebyla vůbec přeslazená🙂
• 1 lžíce sody
• 2 lžíce kakaa
• 200 ml oleje
• 500 ml kefírového mléka
• 1 vejce
• Na polevu:
• 200 g zakysané smetany
• 100 g hořké čokolády - já dala mléčnou Milku🙂
•
Postup:
Do mísy nasypte obě mouky, cukr, sodu a kakao a dobře promíchejte, aby nikde nezbyly hrudky kakaa. Teprve pak přimíchejte olej, kefír a vejce. Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte okolo 20 minut. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni, smíchejte se smetanou a rozetřete na vychladlý moučník. Podávejte nakrájené na kostičky.