17 / 49
    Včerejší loupáčky alá TV Nova- jsou super křehoučké, jen to chce víc cukru, protože jsou srašně málo sladké a budou dokonalý!

    taky jsem včera dělala a přesně jak píšeš, alespon o jednu lžíci více cukru 🙂

    6. únor 2014
    cuket78
    autor

    LOUPÁČKY alá TV Nova s malou úpravou😀

    Základem je zpracování těsta, které po smíchání uvedených ingrediencí jednoduše ručně prohněteme, až vytvoříme celistvou hmotu bez jakýchkoliv hrudek ( já vše jednoduše naházela do domácí pekárny🙂 )
    Hotové loupáčkové těsto necháme vykynout a na pomoučeném vále vyválíme rohlíky a opět necháme kynout (já je pak ještě při pokládání na plet trochu natáhla, aby to byly dlouhé úžší nudle, jinak hodně nabudou a jsou krátké a tlusté).
    Potom loupáky dáme plech nejlépe na pečící papír, pomažeme rozšlehaným žloutkem (já trošku ředím kapkou vody, aby bylo vajíčko pružnější a nepraskalo) a posypeme mákem. Plech s loupáky dáme do rozpálené trouby a pečeme dorůžova při 180-ti stupních 15minut.
    RECEPT:
    2 žloutky (1 do těsta, 1 na pomašlování)
    citronová kůra
    1 vanilkový cukr
    1/3 kostky másla (dala jsem Zlatou Hanou a stačilo to)
    1 hrnek vlažného mléka
    půlka kostky droždí
    2 vrchovaté lžíce cukru krupice
    špetka soli
    3 hrnky hladké mouky 4,- Kč

    Celkem na 12 loupáků

    Dobrou chuť

    6. únor 2014
    cuket78
    autor

    @monako3 Já si právě zadělala těsto v domácí pekárkně, takže to byla super rychlovka téměř bez práce, až mě to mile překvapilo.😀 Ještě dnes jsou krásně měkkoučké.🙂. Přijdou mi chuťově dost podobné vánočce, tak možná příště z toho těsta zkusím vánočku😀

    6. únor 2014

    @cuket78 já teda pekárnu nemám a dělala jsem jí ručně, ale taky to byla rychlovka, já si vždy ohřeju troubu a tam to kyne jedna radost 😀....Dneska jsem ještě nezkoušela, manžel si to vzal do práce a nechal mi tu dva, tak později ke kávičce 😀

    6. únor 2014
    cuket78
    autor

    @monako3 Tak my už máme skoro po nich. Zůstal mi jeden na snídani, tak dnes zkusím rohlíky a houstičky podle Ivana Vodochodského😉🙂 Ta pekárna je dobrá v tom, že si to třeba večer nastavíš a ráno už jen vytvaruješ a upečeš a navíc zašpiním jen tu hnětací mísu, která je asi teflonová nebo co, takže to na to ani nepřilne a stačí jen vypláchnout🙂
    http://voyo.nova.cz/product/porady/35377-skola-...

    6. únor 2014

    @cuket78 my jsme dělali i ty housky podle Hrušky jen bez toho sýru a posypali si to kmínem a mákem a musím říct, že byli taky výborné 🙂.... Ještě chci vyzkoušet ty pivní rohlíky....kouknu na to, díky 🙂

    6. únor 2014