baja1122
10. říj 2022
120 

Kosmetika Bella Happy - příjemná kosmetika pro citlivou pokožku

Jak jsem psala již v několika krátkých zprávách - byla jsem s mými dětmi vybrána na testování kosmetiky Bella Happy, konkrétně řady pro citlivou pokožku se sklony k atopii.

Nejmladší syn, který má 6 měsíců má citlivou pokožku již od narození. Když se narodil, pokožku měl velmi suchou a celý se loupal. Vyvinulo se to pak ve velké opruzeniny, kvasinku a bohužel to nakonec došlo (nejspíš) k atopickému ekzému, který se mu nejčastěji ukáže na tvářičkách.

Pro ženy, které si myslí, že jsou nejchytřejší na této planetě - tvářičky ošetřujeme zinkovou mastí, která mu pomáhá a vyhovuje. Ani mě nenapadlo testovat na něm a na jeho nejvíce postižených místech novou kosmetiku! Přečetla jsem x článků a doporučení, co by mohlo pomoci. Takže to jen tak na úvod (pro rýpavé komentáře)...

Balíček obsahoval tyto přípravky:

• Krém proti opruzeninám

• Tělové mléko

• Gel na tělo a vlasy

• Pěna do koupele

• Emulze do koupele

Děti mám tři, a proto jsme společně vyzkoušeli všechny přípravky. Začali jsme krémem proti opruzeninám.

Krém proti opruzeninám je hodně tuhý, nepříliš dobře se roztírá, a taky nemá žádnou zvláštní vůni (to je plus). Jako prevence by asi nebyl špatný, ale po tom, co se zarudnutí na pokožce pod plenkou objevilo, již nepomohl, a musela jsem pak sáhnout po jiné značce, takže... Do přebalovací tašky jako náhradní krém na cesty ok. Ale jinak za mě ne. Zůstaneme u spolehlivější značky. 

Tělové mléko má jako jediné ze všech produktů příjemnou vůni. Mléko používala celá rodina od dětí k dospělým. Nejmladšímu synovi jsem jím promazávala suchá místa bez zarudnutí a jeho kůže na mléko reagovala dobře. Starší děti se namazali po koupeli nebo jen ruce - jen tak, krém hydratuje příjemně, dobře se roztírá - za nás se osvědčil a možná si našel cestu do naší domácnosti. 

Emulze a pěna do koupele - tyto produkty jsem si troufla testovat jen u starších dětí. Docela příjemně mě překvapily. Nejsou převoněné, pěnu jsme tedy využívali více než emulzi, která je samozřejmě taková mastnější a jelikož obě děti nemají příliš suchou pokožku, po emulzi jsme mockrát nesáhli. To více se u nás zabydlela pěna, která děti ve vaně prostě baví. Navíc není úplně převoněná umělými dráždivými vůněmi. Až nám dojde, budu přemýšlet o koupi další. Pro nás velmi dobrý produkt.

Gel na tělo a vlasy - také nebyl testován na nejmladším. Myslím, že se budu zase opakovat - žádná agresivní vůně. Starší děti rozhodně nezaujme, ani design balení, svůj účel ale splní. Přemýšlela jsem, že budu gel dávat dceři na plavání, které má 1x týdně, protože je to “dva v jednom”, a jejím jemným vlasům gel svědčí. Zdali bych ho ale koupila znovu, to si úplně netroufám říci. Ničím nezaujal, ani ničím nezklamal. 

Těšíme se na další testování a snad vám recenze alespoň trochu pomohla. 🙂

#bellababyhappy_sensitive #recenze

"ženy, které si myslí, že jsou nejchytřejší na této planetě" jsou ty, které by se v dobré víře podělily o svou zkušenost s cílem pomoci tomu miminku od trápení, tím, že by napsaly, že na nemocném dítěti není radno testovat kosmetiku? Je super, že vy máte nacteno, ale vsadím se, že dost jiných maminek by to se (zoufalou) nadějí vyzkoušelo..😔

10. říj 2022

@gaxi Komentář typu "proč testujes kosmetiku na dítěti s rozjetým ekzémem" není v dobré víře. Jinak ostatní (i když nevyžádané) rady jsem přečetla a vyslechla, ale jsou neustále opakující se a hlavně jsem pochopila, že každému dítěti pomohlo něco jiného, některé děti jsou úplně bez kosmetiky, jiné mají tu značku, další zas takovou... Je to běh na dlouhou trať.
V dnešní době internetu a nevím čeho má člověk desítky, ne-li stovky informací všude kolem. I doktoři rádi každý něco jiného, kožní zase dají hned kortikoidy.. Dnes se vyznat.

11. říj 2022

@gaxi jako rady jsou dobre ,ale nechápu proč nezkusit i novou kosmetiku a hlavně je bez parfemace,kdyby se kvůli té kosmetice zhoršil exem určitě by ji paní už netestovala,mně vadilo jak se hned všichni do ní pustili,že to je špatně testovat tuhle kosmetiku stačilo jenom napsat ,že u nás pomohla ta a ta kosmetika,dieta atd můžete ji zkusit,a každý dítě je jiné ,každýmu pomůže něco jiného

14. říj 2022

Začni psát komentář...

Odešli