Pláč při kojení. Čím by to mohlo být?

Zodpovězené
20. lis 2019

Dobrý den,

někdy se stane, většinou večer, ale není to pravidlo, že se dcera přisaje, cca 10 minut pije, pak se začne odtrhávat a znovu přisávat a hystericky u toho řve. Nakonec to musím vzdát a po chvíli se uklidní. Když se přisává, tak vyloženě s chutí, pak párkrát potáhne a řev.

Může to být tím, že se dostane k zadnímu mléku a to by třeba mohlo mít jinou chuť? Nebo už to od ní vyžaduje větší úsilí?

Pak se jdu vysprchovat a když se vrátím, tak se někdy ještě třeba na pět minut přisaje, ale celkově je to celkem psycho. Když to udělá přes den, v pohodě vydrží až do dalšího kojení.

Poradíte mi, čím by to mohlo být, popřípadě jak to odstranit? Dceři je 14 týdnů a je plně kojena.

Děkuji za odpověď.

Dobrý den,

pláč při kojení je signálem, že se miminku něco nelíbí, nejčastěji tok mléka.
Nevím, zda používáte dudlík, pouštění a přisávání může být také znakem určitého zmatení a odstraněním dudlíku se může zlepšit.
Nezbývá než hledat, zkoušet, měnit polohy. Opět zde mohu doporučit savčí polohu, kdy je jednoduše na miminku, jak se kojí. Zkoušejte často střídat prsa. Zadní a přední mléko s tím nemá nic společného, ostatně je to jeden z tradovaných mýtů. Nenechte se podobnými situacemi stresovat, kojení je forma komunikace a není bez potíží. Pokud miminko prospívá, přibírá a je jinak spokojené, je to v pořádku. Kdyby se situace zhoršovala, byla by dobrá návštěva LP a komplexní zhodnocení kojení.
Držím palce.


Přeji Vám krásný den.
Radka Jakubová