Petite&Mars Street+ Air versus Kinderkraft Route. Který z nich je vhodnější pro vesnici a zvládne i sníh?

Zodpovězené
30. zář 2023

Ahoj,

bydlíme na vesnici a rozhoduji se mezi dvěma kočárky: Petite&Mars Street+Air a Kinderkraft Route Select.

Hledám sportovní kočárek a chci, aby hlavně zvládl cesty na vesnici a zimní období, tedy i sníh.

Který z těchto kočárků je vyhovující?

Můžeš poradit i nějaký jiný kočárek do cca 8 500 Kč?

Kdyby je také otočný, tak by to bylo plus. Kola buď nafukovací nebo alespoň pogumovaná.

Děkuji za odpověď

Ahoj,

Kinderkraft Route se od Petite&Mars Street+ Air odlišuje hlavně méně odolnou ocelovou konstrukcí, která potřebuje větší čas na údržbu. Ocel totiž podléhá opotřebení ve formě koroze. Pokud chceš, aby byla konstrukce dlouho pevná a odolná, je třeba jej vždy utírat do sucha po každém střetu konstrukce s vodou a hlavně solí, která se v zimě používá běžně. Toto si maminky moc neuvědomují. Jinak je oproti Air+ lehčí, má citelnější dvojité odpružení a má také prostornější sezení.


Prohlédni si však nový model kočárku Petite&Mars Airwalk, který vyšel na trh nedávno. Má lehkou (9,5 kg) hliníkovou konstrukci, prostorné sezení, které lze napolohovat do skoro úplného lehu. Jeho nafukovací kola s dvojitým odpružením si hravě poradí s nerovnějším terénem. Má však oproti Air+ či Route fixní rodičovskou rukojeť ve výšce 106 cm.

Držím Ti palce. Kdybys měla jakoukoliv další otázku, tak mi neváhej znovu napsat (s připomenutím se) do poradny. A nezapomeň odebírat Kočárkovou poradnu, Kočárkopedii nebo lulu_originally. Nepřijdeš tak o žádné novinky a inspirace ze světa kočárků.


Přeji Ti krásný den a příjemné kočárkování!
Vaše Ľudka
Kočárková poradkyně Modrého koníka