Moon Relaxx nebo Cybex Priam 3?

Zodpovězené
27. lis 2021

Dobrý den,

líbí se mi oba kočárky. Cybex Priam 3 je vysněný, ale mám 172 cm a zdá se mi, že sedí lépe ten Moon Relaxx. Nevím, jak se rozhodnout. Více se mi samozřejmě líbí Cybex, ale Moon se mi zdá úžasný v poměru cena a co vše dokáže...

Děkuji

Ahoj,

sama jsem spokojenou majitelkou Cybex Priam 3, měřím 170 cm a přijde mi akorát! 🙂 Ale musím uznat, že kočárek Moon Relaxx je pro něj opravdu velkým konkurentem. 🙂 A to především díky povedenému designu a příznivější ceně. V Tvém případě bych se zaměřila na model Edition, který má stejně jako Priam, větrací okénko v korbě, které je ideální hlavně pro letní miminka, protože v kočárku lépe cirkuluje vzduch. Rozdíl je i v kolech, které má nafukovací, zajímavé prošití na kožence a hlavně kvalitnější matraci, která je od známé značky Träumeland.
Levnější variantou je model Basic, který má obyčejnou matraci, gumová kola plněná pěnou a v korbě chybí okénko na větrání.
Srovnání obou modelů Moon jsem popsala v tomto článku.

Moon Relaxx Basic

Pokud jsi četla mojí recenzi na Cybex Priam, určitě sis všimla, co mi na něm nejvíce vadilo. Byla to právě krátká stříška, jak u sporťáku, tak i u korby a nekvalitní matrace. V tomto vede právě Moon Relaxx, protože stříška u korby se prodloužit dá a ve kvalitě matrací je podstatný rozdíl.

Na oba kočárky se pojďme podívat a vzájemně je porovnat.

Cybex Priam 3
Na trhu bys jen těžko našla většího fešáka. Priam je zkrátka designovka a zaujme hned na první pohled. Jeho hmotnost je 12,6 kg, nosnost pak 17 kg. Zádová opěrka má 54 cm, takže je delší a díky tomu je i ložná plocha výrazně delší - 97 cm.

Cybex Priam 3

Moon Relaxx Edition
Svým povedeným vzhledem šlape Priamu na paty. Jedná se o velmi povedený kočárek. Jeho hmotnost je 11,5 kg a nosnost má 22 kg. Rozměry korby jsou stejné. Největší rozdíl je v rozměrech sportovní sedačky, zádovou opěrku má dlouhou 50 cm a celková ložná plocha je tak "jen" 83 cm. Hluboká korba je na výškových adaptérech a proto je položená výš, nemusíš se tak k dítěti tolik ohýbat. Stříška u sportovního sedáku se dá výškově nastavit, takže větší dítě bude mít dostatečný prostor nad hlavou.

Moon Relaxx Edition

Oba kočárky mají stejně prostornou hlubokou korbu. Sportovní sedačky se dají sklopit téměř do vodorovné pozice a tak nabízí dítěti pohodlný prostor pro spánek. Skládá se velmi lehce a jednoduše, bez nutnosti secvaknutí sedačky z podvozku. Co se týče však odpružení a jízdních vlastností, Moon Relaxx Edition na tom bude rozhodně lépe, díky jeho nafukovacím kolům. Cybex Priamu 3 zase nahrává velikost sportovní sedačky, takže záleží na tom, čemu dáváš přednost.

Držím palce při výběru a kdybys měla ještě nějaký dotaz, neváhej mi napsat. 🙂


Přeji krásný den a pohodové kočárkování.
Katka
kočárková poradkyně Modrého koníka
Kočárkopedie
Blog: kočárkopedie