Jaký sportovní kočárek pro velké dítě a vyšší rodiče?

Zodpovězené
29. lis 2022

Ahoj,

hledám sportovní kočárek, který by vyhovoval našim parametrům:

  • dlouhá stříška (ideální s možností větrání),
  • otočný do směru i protisměru jízdy,
  • prostorný,
  • gelová nebo jiná bezúdržbová kola (ne chrastítka),
  • možnost do úplného lehu,
  • vhodný pro vyšší rodiče (zejména tátu, maminka má 170 cm).


Který kočárek doporučuješ?

Děkuji

Ahoj,

pro vysoké rodiče je vhodný například Babystyle Oyster 3. Má teleskopicky nastavitelnou rodičovskou rukojeť ve výšce od 102 do 112 cm. Zádová opěrka má 48 cm a patří k těm trošku kratším. Má prostorné sedadlo s nosností 22 kg.

Pak je zde i cenově dostupný kočárek Baby Monsters Alaska. Materiál jeho stříšky je spíše vhodný do letního počasí, protože látka není tak hustě tkaná. Je průsvitnější a tenčí.

O něco dražším modelem je Britax Strider M. Je to kočárek, který je svým tvrdším odpružením vhodný do města. Patří do cenové kategorie kočárků do 10 000 Kč a u rodičů je populární. Má prostorné sedadlo a dlouhou XXL stříšku, se kterou společně vytvoří dítěti bezpečné útočiště před povětrnostními podmínkami.

Nejdražší volbou, kterou však poznáš na kvalitě, je kočárek Baby Jogger City Sights. Je výborný pro vysoké rodiče, a to nejen kvůli teleskopicky nastavitelným rodičovským madlem. Má tomu přizpůsobenou zadní osu na kolech, která je umístěna výše, aby o ni dlouhé nohy rodiče nezakopávaly.

Pokud však hledáš sportovní kočárek, který projede i nerovný terén vesnice, tak si určitě prohlédni Zopa Move Cross. Patří k oblíbeným, cenově dostupným a velmi dobře hodnoceným našimi maminkami. Má nenafukovací pneumatiky plněné pěnou s dvojitým odpružením, které je vhodné i pro nerovnější terén vesnice. Má teleskopickou rodičovskou rukojeť, kterou nastavíš ve výšce od 97 do 109 cm.

Držím Ti palce. Kdybys měla jakoukoliv další otázku, tak mi neváhej znovu napsat (s připomenutím se) do poradny. A nezapomeň odebírat kočárkovou poradnu, kočárkopedii nebo lulu_originally. Nepřijdeš tak o žádné novinky a inspirace ze světa kočárků.


Přeji Ti krásný den a příjemné kočárkování!
Vaše Ľudka
Kočárková poradkyně Modrého koníka