Jaký sportovní kočárek na celé kočárkovací období?

Zodpovězené
28. dub 2022

Ahoj,

hledám sportovní kočárek pro 15měsíční dcerku (82 cm, téměř 11 kg). Ideálně, pokud by vydržel celé kočárkovací období.

Požadavky:

  • lehký a skladný (aby nezabral moc místa v autě a vešel se do malého výtahu),
  • aby z něj po pár měsících nebylo "chrastítko",
  • prostorný (aby se do něj dcera v zimě pohodlně vešla i s fusakem),
  • možnost polohovat do lehu,
  • prodloužitelná stříška,
  • terén = městské stezky, potěšilo by, kdyby občasně zvládal i trošku horší terén než trávu - štěrk, vyšlapané lesní cestičky, dlažební kostky,
  • kola bezúdržbová,
  • výhodou by byla nastavitelná rukojeť (165 cm a 182 cm),
  • cena max. 7 500 - 9 000 Kč.


Které modely splňují mé požadavky?

Vyhlédla jsem si:


Jaký je Tvůj názor na tyto kočárky?

Děkuji

Ahoj,

moc pěkný výběr! Jsou to vesměs kočárky, které radím tady v poradně nejčastěji, takže špatnou volbou nebude žádný 🙂.

Nastavitelnou rukojeť a kvalitní gumová kola, mají oblíbené modely Petite&Mars Royal a Baby Design Wave. Oba mají možnost úplného lehu s polohováním nohou, dlouhou prodlužovací stříškou, prostorný nákupní košík a lehké skládání i ovládání. O něco citelnější odpružení má Baby Design Wave, ale pro vyšší rodiče není moc dobře ovladatelný.


Hmotnost a rozměry mají velmi podobné, super je i bohaté příslušenství, které ke kočárkům dostaneš.

Cybex Eezy S+² je též velmi oblíbený model s gumovými koly. Má pevnou rukojeť ve výšce 105 cm, což je takový standard. Jinak splňuje také Tvé požadavky a navíc patří mezi ty lehčí a skladnější modely. O něco výše položenou rukojeť má Inglesina Maior, který doporučuji velmi ráda. Jeho hodnocení jsem četla a chápu Tvé obavy. Každý máme jiné nároky na kočárek, ale já si osobně nemyslím, že má špatnou kvalitu. Největší rozdíl u těchto modelů, je ve velikosti kol a materiálu. Inglesina Maior má opravdu na svůj typ velká kola s velmi dobrým odpružením, ale nevýhodou je nemožnost aretace (například v terénu). Prodlužovací stříšku mají oba, akorát u Cybex Eezy S+² nenajdeš žádné ventilační či průhledové okénko, což může někomu vadit. Váhově i rozměrově mezi nimi není žádný větší rozdíl, snad jen, že delší zádovou opěrku má Inglesina, takže je vhodnější i pro větší děti.


Easywalker Jackey je z těchto modelů nejlehčí a nejkompaktnější. Často ho doporučuji jako cestovní kočárek, ale umím si ho představit i v roli hlavního kočárku pro chodící dítě. Ačkoliv má malá kola, tak jsou dobře odpružená a projede bez problémů lehký terén. Pokud kočárek často skládáš, tak u něj oceníš vychytávku, kdy se automaticky sám doskládá. Samozřejmostí jsou i dostatečně velké rozměry sezení, úplný leh, polohování nohou a prodlužovací stříška s kšiltem. Rukojeť má ve výšce cca 104 cm.

Já bych vybírala z Inglesina Maior, Cybex Eezy S+² a v úvahu přichází i ultrakompaktní Easywalker Jackey. Záleží čemu dáš u kočárku přednost.

Držím palce při výběru a kdybys měla jakýkoliv dotaz, neváhej mi znovu napsat. 🙂


Přeji krásný den a pohodové kočárkování.
Katka
kočárková poradkyně Modrého koníka
Kočárkopedie
Blog: kočárkopedie