Jaký sourozenecký kočárek se sezením vedle sebe?

Zodpovězené
4. lis 2022

Ahoj,

začínám si pomalu dělat průzkum možnosti sourozeneckých kočárků. Ten můj musí splňovat následující požadavky:

  • určitě do terénu, kameny, štěrk, tráva (čili pružení a kolečka s důrazem na toto), město (asfalt) vůbec,
  • sezení vedle sebe, ne nad sebou,
  • možnost kombi hluboké korby a vedle sporťák,
  • ideálně otočný do obou směrů jízdy,
  • možnost udělat z dvojkočárku i mono kočárek (návštěva lékaře apod.),
  • snadno ovladatelný,
  • rukojeť výškový ideál pro člověka 170 cm,
  • podle možnosti i skladný do auta.


Existuje vůbec něco takového?

Cenové rozpětí zatím nekonkretizuji.

Děkuji

Ahoj,

takový kočárek je na trhu pouze jeden, a je to Bugaboo Donkey 5. Výškové rozpětí teleskopicky nastavitelné rodičovské rukojeti (od 86 do 106 cm), by Ti mohlo k Tvé výšce (170 cm) vyhovovat. Hlubokou korbu a sportovní korýtkové sezení má položeno níže na konstrukci. Sezení je prostorově menší a je určeno pro děti do max. 22 kg. To ovšem není tak důležité jako to, že výška jeho zádové opěrky je pouhých 48 cm, což by většímu dítěti nemuselo vyhovovat. Maminky ho kolem 18. - 24. měsíce dítěte mění za větší kočárek s neotočným sezením. A rodiče s predispozicí většího dítěte ještě dříve.

Nerozpojitelným otočným kočárkem je TFK Duo. Je dvojverzí jednomístného TFK Mono. Jedná se o všestranný sportovní model s možností kombinace již od narození. Je vhodný do téměř každého terénu. Hladkou jízdu ve většině podmínek zaručí kromě velkých (na výběr jsou gumová se vzduchovými komorami, nebo nafukovací) kol i odpružení a ruční brzda.

Ostatní kočárky stavěné do náročnějšího terénu jsou spíše s neotočnými sportovními sedadly. Například Thule Urban Glide 2 Double, Baby Jogger City Mini GT2 Double nebo Mountain Buggy Duet V3.



Podívám-li se rozpojitelné kočárky, tak ty jsou spíše městské a nejsou stavěné do terénu. Jsou jimi například Baby Monsters Easy-Twin 3.0S Light nebo Bumprider Connect.


Existuje také možnost spojení dvou kočárků spojkou. Tuto možnost jsem nedávno popsala v zodpovězené otázce, kterou Ti sem připínám:


Držím Ti palce. Kdybys měla jakoukoliv další otázku, tak mi neváhej znovu napsat (s připomenutím se) do poradny. A nezapomeň odebírat kočárkovou poradnu, kočárkopedii nebo lulu_originally. Nepřijdeš tak o žádné novinky a inspirace ze světa kočárků.


Přeji Ti krásný den a příjemné kočárkování!
Vaše Ľudka
Kočárková poradkyně Modrého koníka